Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Modifiye

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 08-03-2007, 00:33   #21
Gökhan

VeNoM_35 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Vectra GT
Re: Yaptığınız Modifikasyonlar Aldığınız Sonuçlar

Fiyatını sormuştum eskiden, 1300sterlin idi yanlış hatırlamıyorsam Çip de dahil deil sanırım Öyle kolay deil yani..

Yazılım dosyasını nerden bulucaz, öyle bi şey olsa yarın yaptırayım

LET's go !!!
VeNoM_35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-03-2007, 00:43   #22
---

emp:) - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi VeNoM_35 Mesajı Göster
Fiyatını sormuştum eskiden, 1300sterlin idi yanlış hatırlamıyorsam Çip de dahil deil sanırım Öyle kolay deil yani..

Yazılım dosyasını nerden bulucaz, öyle bi şey olsa yarın yaptırayım
O zaten listedeki güçleri tek emme manifoldu ile veremiyormuş chip ile birlikte diye biliyorum bende onları

Ben yaptırmadığım için bilmiyorumda yani 100 ytl ye onno chip kopyalayıp kullanan bu farklı marka chipleri yükletenler var.Bende bir opel forumunda okumuştum ilk daha sonra birkaç yerde daha rastladım.

Eski 08-03-2007, 00:55   #23
Gökhan

VeNoM_35 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Vectra GT

Ozaman benim uygulamaları yapan birini bulmam lazım önce, onu kopyalamam lazım, o da zor

LET's go !!!
VeNoM_35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-03-2007, 01:30   #24
The Economist

barutçu - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Yaris TS VVT-I

Feym güzel bir yazı olmuş, çoğu mod. birebir görmüş bir insan olarak

Eski 08-03-2007, 15:21   #25
Senior Member

SVT5 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

merhaba arkadaşlar

1998 yılında Fiat Bravo HGT model bir arabam vardı. 1998 model ve 147 hp gücünde olanlardan.

henüz ne modifiye hakkında ne de özellikle Fiat Bravo hakkında fazla bir bilgiye sahip olmadan, klasik etraftan duyduğum kulaktan dolma bilgilerle, bu araca ilk olarak K&N açık hava filtresi taktım ve komple egzost yaptırdım maslak sanayide. ama bu işlemden sonra dinamometreye çıkma ihtiyacı bile duymadım çünkü araba hiç yürümemeye başlamıştı karakteristik olarak zaten alt devir torku başarısız olan 5 silindirli kısa stroklu motor kalkışlarda öyle zayıflamıştı ve öyle bir bayılıyordu ki size anlatamam. moralim bozulmuştu.

bunun üzerine chip yaptırayım bari dedim. o zamanlar 2 seçenek vardı sadece. Onno Usta, veya Superchips. Onno Usta biraz daha agresif sonuçlar alabiliyordu ama hem yaptığı program nedir ne değildir belirsizdi, hem de motor garantisi vermiyordu. Ben de Superchips'i aradım. O zamanlar İstanbul'da 2 yer vardı Superchips bayisi olan. Birinde de Talat Şahim vardı. Dergilere falan yazdığı için adına aşina olmuştum. oraya gittim. Kendisi bizzat uyguladı. Sonra denedik. Sonuç fena değildi.

4. Levent Fayman' da dinamometreye çıkardım. 156 bhp güç çıkardı araç. Yuh dedim egzost + filtre + chip topu topu +9 hp mi aldık... Halbuki Superchips tek başına +12 hp falan vaat ediyordu. Ama orda Fayman Usta maximum güç değil de güç grafiğinin önemini anlatınca biraz aklıma yattı. Sonuçta maximum güç çok fazla artmamıştı ama, alt devir torku, ara hızlanmalar vs kullanırken epey farklı hissetmiştim.

İlerleyen zamanlarda biraz daha güç arayışına girdim. Motoru komple indirdik. Açtık. Komple blueprint uygulandı o zamanki Maslak Redline tuning' de. Kapak taşlaması da yapıldı, sübap portları, emme manifoltu, egzost manifoltu komple taşlanarak genişletildi ve parlatıldı. Bunu yaptıktan sonra oksijen sensörleri ve MAF sensörü bozuldu. Hepsi değişti. Ve epey farketti. Gidişi gerçekten çok değişmişti. Yakın arkadaşlarımızla yapılan yol denemelerimizde de fark çok açık ortadaydı. Bunun üzerine tekrar Fayman Usta'ya gittik. Ölçtürdük. tamı tamına 159.8 bhp güç çıktı. Grafik ise eski grafikten biraz daha yukardan dönüyordu güç eğrisini. Fakat öyle aman aman bir fark yoktu kağıt üstünde açıkçası.. Ben de maxümum güç rakamına çok kafayı takmıştım. Ona moralim bozuktu. yahu diyordum bu kadar uğraşıldı. +13 beygir almak için mi...

Daha sonra kafayı bozup dereceli eksantrik uygulaması da denedik fakat randıman alamadık zira beyin programı yetersizdi - veya yanlış uygulandı, her neyse... Beyin değişsin dediler, güvenemedim, Onno Usta'ya danıştım. Kendisi bunları denemişti. Ve Fiat Bravo' ya ne uygulanırsa uygulansın, 160 bhp gücü kendi denemelerinde asla geçemediğini ve bu arabaya daha fazla para harcamamın çok mantıksız olduğunu söyledi.

Ben de böylece bıraktım. Lastikler jantlar değişti. 205/45/16 Bridgestone S-02 lastikler ve speedline jantlar takıldı. Sparco helezonlar + Sparco kule gergisi takıldı. Fren disk ve balataları ve hidroliği, ATE 'nin en üst modelleriyle değiştirildi. Hatta belki biraz kıroluk oldu ama arabaya ebasto sunroof bile yaptırdım. GTI sınıfı bir arabada sunroof nasıl olmaz diyordum hep... Pioneer 10'lu CD changer + Pioneer deck + Pioneer hoparlörler takıldı. Yani kendi çapımda epey uğraştım o araçla.

Neticede Yolda gidişi gayet keyifli olan, özellikle orta ve üst devirleri GTI sınıfı için oldukça iddialı olan bir araba haline gelmişti. Fakat toplam gücünü sorsanız 160 bhp idi...

Sonra bu araba pert oldu.

Gidip aynısının 155 hp versiyonundan aldım 1 hafta sonra hemen. Buna uygulanan çoğu işlemler ona da uygulandı. Daha yola indirilmeden servise girdi. Zaten lastikleri, jantları yayları, kule gergisini falan eski arabadan aldım. Kapak taşlamaya ve manifoltlara girilmedi. komple egzost ve hava filtresi takıldı. Chip de yapılacaktı bunun için sabırsızlanarak gittim Maslak'ta yeni Superchips dükkan açmış olan arkadaşım Murat' a.... Açtık kaputu, bir baktı ve suratı değişti, abi dedi, bu hybrid ecu... buna chip yapılamıyor ... aradık londra' yı sorduk.. yolu yok mu diye.. ama yoktu malesef. O olmayınca ne dereceli eksantrik olurdu, ne bir halt olurdu. Çıkardım dinamometreye bu arabayı da. 157 bhp verdi hava filtreli ve egzostlu haliyle. Alt devirleri de fena değildi. ama bu kadardı. Eski ölen abisinin gittiğine yakın bile gitmiyordu deyebilirim. yan yana kaldırma şansı olsaydı muhtemelen eskisi yenisine birkaç otobüs boyu fark atardı. Ben de sıkıla sıkıla kullandım onu öyle. ama kısa süre sonra sattım.

Mesajı son düzenleyen SVT5 : 08-03-2007 - 16:48.
SVT5 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-03-2007, 17:06   #26
Club MdfyM

blacksporting - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 04 Palio Sporting

Fiat'ın 5 silindirli motoru modifiye konusunda sıkıntılı baya..Egsoz sistemiyle oynanması da pek tavsiye edilmiyor zaten..

Ama geneli itibariyle çok keyifli bir motor ve sesi inanılmaz

Eski 08-03-2007, 17:21   #27
+200hp club

M3CSL - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: n/a vectra v6, bmw e90

modifiyemde işlem yaptıran arkadaslar bu kadarmı sadece
vectra 2.5e yaptıımzı işlemlri anlatıyım .. aracın en buyuk problemı alt devirlerdekı ısteksızlıktı.. önce 98 yılında kat iptalı ve son susturucu uyguladık.. daha ii oldu ama çok asırı kesmedı bizi.. ondan sora 99da napalım napalım derken chipın çok faydalı olduunu duyduk 2.5 de muzaffer abiye gittiğimzde sizin eksık yerının alt orta devirleri ustlerde sorun yok demişti.. chip yapıldıktan sora ılk denemede aracın muazzam şekılde torklandığını hissettık ilk viteste arac sarmaktan kalkmıodu..4 le cıktıımız yokuşları 3 le cıkabılıoduk.. verdiğimiz paraya değdi dorusu ama dyno filan ozmn pek aklımıza gelmıo tabı..

nerlerı aramıstık neler yapabılırz die 2.5 a va motorsport vardı istbulda... ankarada mot otoyu aradık.. onno usta filan,, egztrıkle 210 hp veren uygulamalardan bahsedıldı ama peder guvenemedı ölece kaldı o işlemlerde...

corsa gsıa ise 98de fıltre takmaktan ıleri gidemedım sesını bılenler bilir ztn ama performansta bişey farketmedı hatta dusurdu biraz

hgt vardı yakın arkımda 98 de almıştı yenı,, 318ıs le denerdik hep 318 cok uzulurdu genelde,,, virajlarda m suspansıyonlu 318 ın gerisinde kalırdı ama hep ama genede bekledıım gibi gitmıodu hgt bi sfı gt daha iidi sankı...o zmnkı kullandığım araclardan...

Eski 08-03-2007, 17:25   #28
Club MdfyM

blacksporting - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 04 Palio Sporting

Serkan senin pederde gazcı maşallah

Eski 08-03-2007, 17:37   #29
Senior Member

SVT5 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi blacksporting Mesajı Göster
Fiat'ın 5 silindirli motoru modifiye konusunda sıkıntılı baya..Egsoz sistemiyle oynanması da pek tavsiye edilmiyor zaten..

Ama geneli itibariyle çok keyifli bir motor ve sesi inanılmaz
sesi gerçekten çok güzeldir. özellikle de 147 'lik versiyonun. alt devirler açısından kutu içi filtre daha iyi sonuç verecek olmasına rağmen, sadece o sesten vazgeçemediğim için açık hava filtresi kullanıyordum

daha sonraki 155 hp modelde alt devirlere canlılık kazandırmak için farklı bir emme manifoltu kullandı Fiat. Biraz işe yaradı, fakat bu sefer o eski vahşi ses biraz azaldı...

Eski 08-03-2007, 18:04   #30
TeamRS

OmerRS - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

sagolun arkadaslar guzel seyler cıktı baya

bu arada fiat ın son donemdeki en iyi performans motorlarından biri de paliodaki 1.6 olsa gerek.

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları