Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Modifiye

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 26-06-2007, 09:54   #271
izo
megane sedan power

izo - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Re: Yaptığınız Modifikasyonlar Aldığınız Sonuçlar

serdar abi ellerine saglık, bizle bilgilerini ve tecrubelerini paylaşman bism icin buyuk şans...ben de oyle dusunuorm, bism 1.6 otomobillerinde kullanılan cogu parcanın perf deil de ekonomi amaclı uretildiini dusunuorm ve bunları dooru parcalarla deistirdiimis de gusel sonuclar alınacaktır. mesela fiat ın paliolarda kullanılan 1.6 100hp lik motoru muhebdisler tarafından modifiye edilmiş headers ve motorda ufak bir kac deisklikle 120 hp ye cıkartılmıştır...tabi bism arabaları sanayideki ustalar modifye ettiği icin boyle bir sonuc almak bism icin hayal olcaktır...

izo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-06-2007, 10:48   #272
+200hp club

M3CSL - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: n/a vectra v6, bmw e90

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi SVT5 Mesajı Göster
izzet haklısın. ben pesimist görünüyor olabilirim genel olarak. ne zaman bir modifiye konusu açılsa, o öyle olmaz, bu da olmaz, şu da işe yaramaz falan diyorum. ama aslında ben bunu karamsar olmak amacıyla değil de gerçekçi olmak amacıyla söylüyorum. çünkü piyasada dolaşan geyiklerin bir çoğu gerçekten palavra. benim de canım sıkılıyor. zira burda genç ve heyecanlı arkadaşlarımız, kendi bütçelerini zorlayarak 3-5 beygir kazanç elde etmek gayretindeler. istiyorum ki bari haketmeyene harcamasınlar.

deminki konuyu da tekrar düşündüm de, mesela şu olabilir: şimdi diyelim ki üretici belirli spec.lere sahip belirli parçalar kullanıyor otomobilin üstünde. enjektörden tut yakıt pompasına, sensörlerden tut da filtrelere vs.... bu komponentlerin de her biri neticede bir üretim hattından çıkıyor belirli hata toleranslarıyla. teorik olarak elektronik beyin emir verir, mekanik parçalar da emri yerine getirir. fakat bu durumda aynı üretim hattından çıkan 2 aracın birbirinden epey farklı performans gösterebilmelerini açıklayamayız öyle değil mi? o zaman muhtemelen şu oluyordur, sonuçta hata toleransları olan bu üretim hatlarından, mükemmel noktasından standart sapma kadar uzak ürünler de çıkabilir ve bunlardan 1 veya fazlası aynı otomobil üzerine monte edilebilir. bunlar elektronik beyinin emirlerini %100 verimle gerçekleştirdikleri zaman 115 bhp üreten bir 1.6 litre araç, daha düşük bir verim oranıyla gerçekleştirdikleri zaman 110 bhp üretebiliyor olabilir. veya güç grafiği daha düzensiz oluşuyor olabilir.

mesela benzin pompamız öngörülen kapasitesi içinde mükemmel çalışmıyor olabilir. yani belirli bir standarta yakınsıyordur, ama %100 oranında bu standart çizgide kalamıyordur. (atıyorum) bu durumda daha yüksek kapasiteli bir benzin pompası, elektronik beyinin emirlerini daha eksiksiz yerine getirdiği için diğerinin mükemmel olmayışı sebebiyle ortaya çıkan tepki eksikliklerini ortadan kaldırıyor olabilir.

okuması biraz sıkıcı olabilir ama ulaşabildiğim en mantıklı teori bu.

daha önceki söledıklerınde mantıklı aslında, son paragrafta sölediklerinde
bende fazla etkisi olcağını dusunmuodum ama eski ve 10 yıllık bir pompanın ılk gunku görevini yerine getiremeyeceğini düşündüm.... ayrıcada chiple ztn fazla benzın yollaması gerekıyor ama pompa yetersızse ıhtyac duyulabilir...
bide şöle bişiy var yurtdısında 2.5 kullanıcılarının yaygın kullandığı bişey ve genelde faydasının olduundan bahsedilio ve bizim araclarda böle bi durumda olabilir

birde aleti dusunmemde su yazınında etkisi oldu...

4 Bar Fuel Pressure Regulator
The stock V6 uses a 3.0 bar rated FPR. On a 5 yr old V6 this commonly reads 2.5 to 2.8 bar. An uprated 4 bar fuel pressure regulator can be installed to improve throttle response by increasing fuel pressure supplied to the fuel rail and injectors. This does not increase the amount of fuel delivered as the Motronic ECU indirectly detects the increased fuel pressure (over fuelling at the lambda/O2 sensor) and uses a shorter injection pulse cycle to deliver the required fuel dose instead.

ayrıca bizim diğer araç bu, biraz onla takılıorum bu ara uğrasıyım dedim

M3CSL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-06-2007, 10:49   #273
Senior Member

SVT5 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

selam beyler, güzel yorumlarınıza çok teşekkür ederim açıkçası hakettiğim birşey değil. sonuçta ben otomobil konusunda bir otorite değilim. sadece okuyup düşünüyorum o kadar...

bestservis'in sitesini okudum. son derece mantıklı. performans benzin regülatörü, standart benzin regülatörüne göre, elektronik beyin tarafından kendisine gönderilen emirlere daha çabuk tepki verebiliyor. standart regülatörün geciktiği veya yetersiz kaldığı aralıklarda, performans regülatörü tam olarak istenen tepkiyi verebiliyor. dolayısıyla standart regülatöre göre daha hızlı tepkiler ve daha mükemmel A/F karışımları söz konusu olabiliyor.

elbette sürüş hissinizde bir pozitif etkisi ve güç bandının belirli aralıklarında daha düzgün bir eğri olacaktır. ancak bundan dolayı maksimum beygir gücünde pek bir artışı olacağını sanmıyorum.

Mesajı son düzenleyen SVT5 : 26-06-2007 - 10:52
SVT5 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-06-2007, 14:10   #274
Senior Member

dultyRS - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: A3 1.4TFSİ

ya abi bırakın bunları yokumu 2.5 V6 için supercharger? işte o zaman coşarsınız

Eski 26-06-2007, 14:49   #275
Gökhan

VeNoM_35 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Vectra GT

Var ya olmamı, sc kullanarak 300 hp ile yürüyen bi Vectra var benim bildiğim şuan yabancı bi forumda

LET's go !!!
VeNoM_35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-06-2007, 14:50   #276
Senior Member

dultyRS - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: A3 1.4TFSİ

owowowowwwwwww....

bide acık filtreli sesi muazzam o aracın...

Eski 27-06-2007, 04:13   #277
TeamRS

OmerRS - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

beğendiğim bi lafım var " 6 silindir her zaman iyidir"

Eski 27-06-2007, 04:14   #278
Senior Member

executive - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

Ömer senin turbo kaç beygir vermişti?

Eski 28-06-2007, 03:59   #279
+200hp club

M3CSL - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: n/a vectra v6, bmw e90

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi dultyRS Mesajı Göster
owowowowwwwwww....

bide acık filtreli sesi muazzam o aracın...
hemde nasıl 6 deıl 8 sılındır sesı var sankı hıcbi arabanın fıltre sesıne benzemıo hgt dahıl

ömer katılıorum 6 yı sevıyoruz bide v ise
sanzdan kaybedıorus biraz yoksa makınanın giderı baya var

M3CSL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-07-2007, 19:23   #280
Senior Member

BlackEmperor - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Corolla HB

konu gerçekten bilgilendirici olmuş ilerkı aşamalarda benım arabayıda masaya yatırrız (hele bi aliim )

BlackEmperor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları