Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Modifiye

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 07-03-2007, 23:48   #11
Deli Deliden imam ölüden.

Re: Yaptığınız Modifikasyonlar Aldığınız Sonuçlar

vallahi levent bize denen bu ha dynoya çıktıkmı çıkmadık...
ama araba çok değişti ki 528 kalkışını biliyorsun ağır kalıyor kağıtta 7.5sn yazsa bile olmuyor gibi geliyor o bile değiştirdi uzun vites aralıkları var 528 1 70 de 2 120 de bitiyor ama 4. devirden sonra özellikle 3.sonuna doğru 4. devirden sonra alet bambaşka bir hal alıyor..biz serviste bilgisayara soktuk 268 km ile 38 dakika gitmişiz yağ köpük yaptı tek sorun bu oldu..

PROMINENT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-03-2007, 23:52   #12
Gökhan

VeNoM_35 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Vectra GT

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi blacksporting Mesajı Göster
Gökhancım superchip aftermarket sonuçta..Aracımda şu bu var diyosun ona göre hazır bir yazılım geliyor..Unichip'te ise tamamen aracına özel olarak dyno üstünde bulunduğun iklim kullandığın yakıt tipi,kullanım stili ve aracın motorununun zaman içinde aşınması gibi çok çeşitli etkenlere göre hazırlanıyor..Yani kişiye özel custom bir chip..Bunu daha iyi yapan chipler var ama çok daha pahalılar..Bi ara DA bile turbo M3'ünde kullanıyordu..Eksi yanı devir kesicini üst noktaya çekmemesi...Şu an Türkiyede resmi distribütörü yok ama,Politek bıraktı...

Superchip'in Unichip'e göre en büyük artısı devir bandınıda yukarı yukarı çekmesi..Distribütörü seninde bildiğin gibi İzmir'de Best Servis..

Unichiple superchip uygulanmış pt52'li 106'nın üzerinde oynamalarla 3-4hp alınmıştı bizzat..Sahibi çok memnundu sonuçtan çift chipli haliyle

Yani ikisininde eksisi var tabi..Aracıma özel superchip yazılımı olsa kullanırdım üstüne de unichiple superchipe müdahale ederek ufak rötüşlarını yaptırırdım
Saol Feym, devir olayını öğrendiğim iyi oldu. Benim deviri yukarı taşımam gerekiyo çünkü.. Bakalım yakında herşey belli olacak...

LET's go !!!
VeNoM_35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-03-2007, 23:57   #13
Club MdfyM

blacksporting - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 04 Palio Sporting

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi VeNoM_35 Mesajı Göster
Saol Feym, devir olayını öğrendiğim iyi oldu. Benim deviri yukarı taşımam gerekiyo çünkü.. Bakalım yakında herşey belli olacak...
Ne demek sende saol

Superchips komple bir yazılım Unichip ise orjinal yazılımının üstünde oynama imkanı veren bir piggyback..Temel fark bu esasında,yazdım sanıyordum yazmamışım

Eski 08-03-2007, 00:02   #14
Freddy Kruegger

leventse - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: BMW 3 18i e46

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi PROMINENT Mesajı Göster
vallahi levent bize denen bu ha dynoya çıktıkmı çıkmadık...
ama araba çok değişti ki 528 kalkışını biliyorsun ağır kalıyor kağıtta 7.5sn yazsa bile olmuyor gibi geliyor o bile değiştirdi uzun vites aralıkları var 528 1 70 de 2 120 de bitiyor ama 4. devirden sonra özellikle 3.sonuna doğru 4. devirden sonra alet bambaşka bir hal alıyor..biz serviste bilgisayara soktuk 268 km ile 38 dakika gitmişiz yağ köpük yaptı tek sorun bu oldu..
3.18 ıcın de var mı bu beyınden

benım arac ta yag kopuk yapıyo galıba bakıyorum cubuga krema rengınde bı seyler cıkıyo bu olay sorun cıkarırmı

www.OTVYEHAYIR.com
leventse Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-03-2007, 00:05   #15
---

emp:) - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: ----

Diğer chipler ile karşılaştırıldığında superchips genelde daha düşük güçler veriyor neden acaba?Bir wimmerin verdiği güçleri vermiyor

Gökhan abi dbilas veya lexmaul chip gider sana en iyi

Eski 08-03-2007, 00:07   #16
Deli Deliden imam ölüden.

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi leventse Mesajı Göster
3.18 ıcın de var mı bu beyınden

benım arac ta yag kopuk yapıyo galıba bakıyorum cubuga krema rengınde bı seyler cıkıyo bu olay sorun cıkarırmı
cumartesi ustanın yanındayım sorarım...
+biz yağı hemen değiştirdik sorun ne olur bilmiyorum ama değiştirdik..
sonuç olarak motorumuz tertemiz açtınmı maşallah diyorsun ilk sahibinden bir araba makam arabası ama 97 model 178binde makine olağan üstü titiz davranıyoruz o yüzden...

PROMINENT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-03-2007, 00:09   #17
Freddy Kruegger

leventse - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: BMW 3 18i e46

yagı ben de degıstırecem bakalım henuz 17 000 km var aslında ama

www.OTVYEHAYIR.com
leventse Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-03-2007, 00:16   #18
Gökhan

VeNoM_35 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Vectra GT

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi emp:) Mesajı Göster
Diğer chipler ile karşılaştırıldığında superchips genelde daha düşük güçler veriyor neden acaba?Bir wimmerin verdiği güçleri vermiyor

Gökhan abi dbilas veya lexmaul chip gider sana en iyi
Çok iyi diyorsun, bende dbilas istiyorum da 1. nasıl getirtecem, 2. fiyatları çok hoş

LET's go !!!
VeNoM_35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-03-2007, 00:21   #19
+200hp club

M3CSL - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: n/a vectra v6, bmw e90

wimmer baya ii sanırım ya her kullanna aracın cok deiştiğinden bahsedıyor 318 ısde bile 3-4 boy farketti...

benım kat iptalı ve son susturucu ıle tatmınkar guc artısı aldım dyno uzerınde belgeleyemedım ama 0-100 0.3 snye dustu...
ondan sora fılre sıcak cekıodu tamamen onu soğuk ceker hale getirdim ust devirlerde her devirde acaip bi rahatlama oldu sıcak olayı çok önemlı arkadaslar...3-4 bg farketmiştir emınım..
sora araboruları 51 yaptım oda 6000 devir civarını rahatlattı daha ii devir cevirmeye basladı araba 2 hp vermısmıdır acaba
sora çiplede arabanın karakterı tamamen deişti ve ust devirler fılan acaip doldu bu halı ile izmirde arac 141 tekerde 90vermesıne rağmen istnbulda 152 ve 130 hp yi görduk kirli filtre ıle... tork ıse 201 nm cıktı izmirde 174 dynonun ne kadar farkedebıleceğini gösterıo bu ama izmirdekının kalıbrasyonunda sorun var.sanırım..

olay bundan ıbaret egsoz fazla farketmez diyen arkadaslar ben cok fakettıığını gördum belki benım araca özgudur vectra 2.5 te kat artı son o kadar farketmemıştı
ama cevreden aldıım duyumlar özellıkle spor araclarda egsozun çok önemlı olduu

Eski 08-03-2007, 00:25   #20
---

emp:) - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: ----

Orasını karıştırmayalım abi Biraz yasadışı gibi bir olay ama bu chiplerin yazılım dosyalarını bulmak mümkün ordan burdan aracın orjinal beyinini yedekleyip bir cd ye bu chipleri yüklüyorlar aynı gücü veriyor yapanlar varmış bende bilmiyorum.Maliyetine 100 ytl diyolardı.

Sen daha iyi bilirsin abi gerçi Best servis dbilas emme manifoldu getiriyormuş 1100-1200 euroya buna özel yazılımda dahil sanırım beyin Almanya'ya gönderilip orda yüklemeler yapılım geri geliyormuş.Bütçe varsa böyle birşeyde olabilir chipin fiyatını oranlarsak yine normal tek chip fiyatına geliyor.

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları