Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Modifiye

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 13-04-2007, 16:40   #111
Senior Member

SVT5 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Re: Yaptığınız Modifikasyonlar Aldığınız Sonuçlar

teşekkür ederim Fehmi. anladım olayı. bildiğimiz cold air intake diye geçen olay aslında. demek kazan'mış literatürdeki adı

gerçi sıcak havada ne olursa olsun performans illaki düşecek hiç kaçarı yok. intercooler olsa bile bu oluyor. ama yine de ne kadar sıcaktan kaçabilirsek o kadar kar tabi ...

Eski 13-04-2007, 18:05   #112
+200hp club

M3CSL - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: n/a vectra v6, bmw e90

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi marmaris_tuning Mesajı Göster
11 sayfayıda okudum ve gorduum kadarıyla bayagı bır emek ve gonul veren olmus bu ıslere benım hıkayem baya uzun cunkı aılede modlu araba cok var.m3csl arkadasım gıbı benımde peder bu ıslere cok meraklı.benıde o alıstırdı desem yerıdır ben sıze kısaca suankı arabam olan eskı kasa a3umden bahsedeyım..onun yerı bende bıraz farklı cunkı o ılk severek kullandıgım ve kendım modladıgım arabam..bırcogunuz bu duyguyu bılıyorsunuz zaten.motoru en sona bırakarak baslıyayım.ilk olarak soylıyecegım aracımı 3 sene kadar once aldım..aracta komple orjınal zender body var(karlık marspıye arka dıfuzor yada tampon altı dıım , cam altı ve cam ustu spoıler son olarakta yan aynalar).benım gozumde cok sık ve sade bır body kıt oldugu ıcın hıc deıstırmeyı dusunmedım.fıber olmadıgı ıcın agırlık olarakta bı eksısı yok.bunun dısında exterıor olarak arabada cam fılmı bıle yok ..yuruyen aksam olarak arac ılk geldıınde 35lık eıbachlar vardı uzerınde ve 225 lastıklerle beraber 17 jantlar..daha 2. gun marmarıs mugla yolunda fena bır spın attıgım ıcın hemen lastıklerı deıstırdım(cok ıyı deıllerdı) ve konı sport kıt aldım amortısor ve yay olmak uzere..suan basarılı bır yol tutusu var..cogu arkadasın da denedıgı gıbı bende acık fıltre olayına gırmek ıstedım.ve taktımda sonrasını anlatmıyorum motoru fıltresız tamamen stock kullandıktan sonra (2 ay kadar)ızmırden babamın bır arkadasından haber geldı.arayan muzaffer abıydı..ızmırlı arkadaslar tanır belkı superchıps ı getıren kısı.hemen atladık gıttık chıplenmeye orda arabaya superchıp+n75+kn kutu ıcı ve 286 der. egz uygulaması yapıldı.turboda yanlıs hatırlamıosam 0.8 cıvarı ayarlandı..yaklasık bır sene boyle kullandım.ust devırler zaten guzeldı aracta bunlarla beraber daha bır guzel oldu fakat turbosuz olan 3000 devır altı derecelıye gecınce ııcene berbatlastı..egerkı 18t makınaya egz uygulayacaksanız bır kere daha dusunun derım..yazı bıraz uzun oldu o yuzden kısa kesıyorum..su vakıt ıtıbarı ıle kkk03s turbo+custom(sanayı ısı komple egzoz catbackdır 60lık borudur hepsını yaptık+custom ıntercooler (lt'si aklımda deıl)+superchıps+n75+kn fıltre+286 der. egz+orjınalınden daha buyuk bır benzın basınc regulatoru ve ufak tefek bırı 2 sey daha mevcut..dyno dersenız henuz kısmet olmadı son halıyle
1.1 cont 1.25de peak gorebılıyorum basınc olarak.rollıng ,top speed vs ıyı fakat kalkıslarda cok asırı bır sekılde aktarma sorunu yasıyorum..bu arada tam olarak yazmayı unuttum sanırım arac a3 18t
bastada soyledıım gıbı aılede modlu arac 1den fazla bunların dısında babamda 77 model bir 6.35 csi bmw ve 89 model amerıkadan gelme bır sclı mustang cobra var saleenden modlu..bmwde ise turbo uygulaması ve bırkac mod daha mevcut..ayrıntıya gırersem yazı cok baygın olacak o yuzden daha sora ısallah
gorusmek uzere
peder kaynaklıdır ztn bu olaylarınçoğu...
a3 un çok ciddi olmuştır tahmınıce . egzantrık chipten sora yapılmadı dimi.. turbo bi aracta ne kadar fark ettığını mrk ettimde egzantrığın...

fehmı psa yı tebrık ettığın ıcın tesekkur ederım bizde sağlam guclendık tabı bu stage 1 lerle 106dan aşağı deılız yalnız hepsi 140 olmuo 133 135 lerde kaln 106 da çok gördum

Eski 13-04-2007, 18:12   #113
2fast4u

marmaris_tuning - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

egz ile chıp beraber yapıldı.ya belkı düsük basınclarda ıyı bir uygulama olabılır ama 1barları gordukten sonra araba bıldıın 2 karakterde bır araba oldu 3000dd altı alakasız bı hantallık 3000dd üstü ıse boyundan buyuk ısler basarıo

marmaris_tuning Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-04-2007, 19:12   #114
Ne Mutlu Türküm Diyene!

blacksporting - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 04 Palio Sporting

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi SVT5 Mesajı Göster
teşekkür ederim Fehmi. anladım olayı. bildiğimiz cold air intake diye geçen olay aslında. demek kazan'mış literatürdeki adı

gerçi sıcak havada ne olursa olsun performans illaki düşecek hiç kaçarı yok. intercooler olsa bile bu oluyor. ama yine de ne kadar sıcaktan kaçabilirsek o kadar kar tabi ...
Ne demek Serdar abi zevkle..

Sıcaktan kaçış yok abi dediğin gibi, elimizden geldiğince kaçmaya çalışıyoruz ama

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi M3CSL Mesajı Göster
peder kaynaklıdır ztn bu olaylarınçoğu...
a3 un çok ciddi olmuştır tahmınıce . egzantrık chipten sora yapılmadı dimi.. turbo bi aracta ne kadar fark ettığını mrk ettimde egzantrığın...

fehmı psa yı tebrık ettığın ıcın tesekkur ederım bizde sağlam guclendık tabı bu stage 1 lerle 106dan aşağı deılız yalnız hepsi 140 olmuo 133 135 lerde kaln 106 da çok gördum
Evet Serkan hepsi vermiyor ama dereceli egz. takmadan 140hp görenler var şaşırtıcı bri biçimde..Her araç fabrikadan aynı çıkmıyor daha doğrusu, kimisi daha iyi sonuçlar alıyor aynı işlemlerle..

Bu arada senin arabanın son haline bakamadım hiç,uğraştın sende baya. Bi ara buluşup bakalım gidişine, merak ediyorum çok

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi marmaris_tuning Mesajı Göster
egz ile chıp beraber yapıldı.ya belkı düsük basınclarda ıyı bir uygulama olabılır ama 1barları gordukten sonra araba bıldıın 2 karakterde bır araba oldu 3000dd altı alakasız bı hantallık 3000dd üstü ıse boyundan buyuk ısler basarıo
3000dd aşağısı zaten çok gereksiz bence, hiç olmasa bile olur benim için

Derecelinin en büyük dezavantajlarından biri alt devirdeki kayıplar zaten ama senin aracın turbo, dereceli kullanmadanda istediğin güçleri alabilirdin bence. Motorun custom yazılımlarla 200hp'lere kadar çıkabilir. Bu konuda modifiyeye çok yatkın ve dayanıklı bir motor iyi bakıldıktan sonra

Mesajı son düzenleyen blacksporting : 13-04-2007 - 19:15
blacksporting Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-04-2007, 20:26   #115
+200hp club

M3CSL - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: n/a vectra v6, bmw e90

fehmi tamam bakalım bulusunca guzel oldu dıyebılırım 1 2 işlem kaldı ufak olarak 160hpyi geçicez kısmetse

3000 altı turbo aracta bizimkıler gıbı olmaz sanırım direk turbo lagdan arac bayılır sehir içinde rahatsız eder yanı

a3 te derecelı ıle 215 220 lerı görmustur herhalde, nelerle yuruo mrk ettım açıkçası
bestte bı a3 görduydum devamlı duruo senın arac deıldır dimi marmaris tunıng...siyah angel fılan var...

Eski 14-04-2007, 01:28   #116
izo
megane sedan power

izo - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

tecrubeler super...1 sey sorcm, kullanan arkadaslar var burda..derecli egzantirik takınca illa hemen chip gerekir mi? malum ekonomik acdan chip ve eg. 2.5k yi buluyor, 5-6 ay chipsiz egz. likler takılsam noolur?

izo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-04-2007, 04:46   #117
2fast4u

marmaris_tuning - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

zaten üst devırlerde sıkayetım yok aractan.gayet guzel yuruyor.ama alt devırler harbı ıptal mesela 3000dd ustu 4 le cıktıın rampayı 3000dd altındaysan eer 3le cıkamıosun esasında 3000de demıım 2000-2500 olsun hp olarak 250 cıvarları gordumu dusunuyorum +da olabılır -de ama dyno olmadan tahmın yurutmek gereksız tabı
benım evım marmarıste..ankarada ogrencıyım.yanı ızmırle bı alakam yok sadece arada bı adaya gelırım o kadar.muzaffer abının ordakı a3ten haberım yok yanı blacksportıng ınde soyledıgı gıbı ıyı baktıktan sonra harbı guzel ve dayanıklı bır makına 1.8t..yanı ıc motor stock olarak bırcok 300+ hp orneklerı var yurt dısında..benımkıde suan stage1 le stage 2 arası bısey oldu ısallah yaz sonuna dooru bı gt28rs projem var..olursa zaten modıfıyemde tecrubelı arkadaslarımın bol bol yardımına ıhtıyacım olacak

marmaris_tuning Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-04-2007, 11:45   #118
Valerio

Kullanıcıya ICQ yolu ile mesaj gönder

marmaris_tuning selamlar bendede bi eksi kasa bi yeni kasa a3 var eski kasa 1.8 t yi modlamaya basladım tanısmak ve tecrüblerini paylasmak isterim dostum bu ara chip yaptırcam. ancak egzantrikten benimde kuskularım var. görüşpmek üzere...

I ** JUST ONE...
Focus Rulaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-04-2007, 13:04   #119
Ne Mutlu Türküm Diyene!

blacksporting - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 04 Palio Sporting

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi izo Mesajı Göster
tecrubeler super...1 sey sorcm, kullanan arkadaslar var burda..derecli egzantirik takınca illa hemen chip gerekir mi? malum ekonomik acdan chip ve eg. 2.5k yi buluyor, 5-6 ay chipsiz egz. likler takılsam noolur?
Dereceli ile beraber yazılımla da kesinlikle oynanmalı, pek bir verim alamazsın sadece dereceliyle..

Bence biraz daha bekleyip egsoz sistemi,dereceli ve chip'i aynı anda yapmalasın

Eski 14-04-2007, 15:39   #120
izo
megane sedan power

izo - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi blacksporting Mesajı Göster
Dereceli ile beraber yazılımla da kesinlikle oynanmalı, pek bir verim alamazsın sadece dereceliyle..

Bence biraz daha bekleyip egsoz sistemi,dereceli ve chip'i aynı anda yapmalasın
saolasın ben de ole dusunmustum...

izo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları