"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 20-06-2004 Yaş: 26
| turbo ve blowoff hakkinda...
ben bu blowoff un ne ise yaradigini merak ediyorum.bu yalnizca intercooler olan araclardami calisiyo,intercooler olmayan turbolarda turboyu ne sogutuyo,her turbo aracda subaru gibi cufflama olurmu,turbo timer niye turbonun omrunu uzatiyo,turboda mantik havayi eksozdan almaksa niye hava filtresi var,dusuk devirlerde niye turbo araclar verimsiz oluyo,chip tuning bunu cozuyomu...
|
| | |
| | #2 |
| Garage-GT WRX Kayıt Tarihi: 28-04-2004 Yaş: 24
| Re: turbo ve blowoff hakkinda...
1) Turboda havayı egzostan atmak gibi bir amaç yok. 2) Blowoff manifold ile turbo arasında sıkışan havayı dışarı atmaya yarar, intercooler şart değil. 3) Turbotimer, turbonun yağlanması araç durduktan sonra bir süre daha devam etsin diye gereklidir. Ball bearing ya da Twinball bearing design turbolarda işe yaramaz... Yeni model turbolar genelde ball ya da twin ball bearingdir. 4) Çuflama her araçta olmaz. Bazı araçların(ör: opel astra turbo) 5) Intercooler olmayan arabaların bir kısmında Chargecooler var, sanırım soğutma sistemi olmadan direk turbodan manifolda gönderen sistemlerde mevcut. 6) Turbonun designına ve büyüklüğüne göre Turbo lag denen olay ortaya çıkar. Bu turbonun istenilen tura çıkana kadar geçen süre, motorun bu sürede çevirdiği devir sayısıyla alakalı bir durum. Ufak bir turbo olan Passat 1.8T ' nin turbosu 1800 devirde açarken, daha büyük olan bir IHI VF22 4100 devirde 19 psi basınca ulaşır. Alt devirlerin ölü olmasının sebebi turbonun istenilen tur sayısına yawaş çıkmasıdır.
__________________ |
| | |
| | #3 |
| +307+ | Re: turbo ve blowoff hakkinda...
cufflama sesi turbonun yarattigi basinca gore degisir.. dusuk basincli turbolarda ses cikmaz..
|
| | |
| | #4 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 03-09-2008 Şehir: ADANA Otomobil: BROADWAY R9 TURBOLU
|
Arkadaşlar bende turbolu araç var şuan duman atıyo turbodan neden bilgisi olan varmı acaba araç reno 9 sonradan takma
|
| | |
| | #5 |
| ...TeaM RiDeRS... Kayıt Tarihi: 04-05-2004 Şehir: İstanbul/Merter Yaş: 28 Otomobil: Impreza Gt
| Turbo'nun Helvasını yemişsin.
__________________ |
| | |
| | #6 |
| onuratör |
hemde en fıstıklısından
__________________ 1.3 RUSTY |
| | |
| | #7 |
| LOSER Kayıt Tarihi: 29-01-2008
|
deişiklik olsun die profiterol yeseydin daha ii olabilirdi ... |
| | |
| | #8 |
| Renault 19 Europa HASTASI Kayıt Tarihi: 26-12-2007 Şehir: izmir uşak Yaş: 17 Otomobil: 2005 vw volt 2.5 tdi ve 2006 clio 1.5 dci
|
arkadaslar kırlılık olmasın dıye konu acmadım bende burdan sorayım. bızım 1.5 dci turbolu clio ya blow off takmayı dusunuyorum.hangı marka onerırsınız.cuff cuff sesi cıkarmı?takan arkadaslar varmı?motora zararı olur mu?yakıtı arttırır mı?
__________________ |
| | |
| | #9 |
| Çılgın Programcı Kayıt Tarihi: 17-06-2005 Şehir: istanbul Yaş: 22 Otomobil: VW T5 hiç kırmızı & Opel Combo CityPlus 1.3 cdti
| 65 hp lik mi? onlarda turbo varmı ki?
|
| | |
| | #10 |
| Orhan Baba Kayıt Tarihi: 05-03-2007 Şehir: Ankara Yaş: 30 Otomobil: Ford Fusion
Blog Kayıtları: 4 | var olmamı ![]() gerçekten var ama intercooler yok sanırım
__________________ www.OTVYEHAYIR.com |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|