"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 19-05-2004 Yaş: 34
| polo için enjektör tavsiyesi
aracımda aşağıdaki modifikasyonlar var, elimde henüz kullanmadığım apexi neo var, bu zımbırtıyı bir şekilde taktırıcam ama hazır takılmışken enjektörleri de değiştirsem diyorum, sizce işe yarar mı? hangi marka, model, kaç cc taktırmalıyım? orjinali kaç cc dir? sonuçta 5 hp de artış olsa da beni tatmin eder ... ayrıca üksek kapasiteli benzin pompası, yüksek kapasiteli benzin rayı (fuel rail), yüksek kapasiteli benzin hattı, benzin regülatorü... bunlara gerek varmıdır ![]() araç : vw polo 1.6 8v - colombo dereceli 280 - onno chip - 4-2-1 header - kat iptali - 48 mm ara borular - sebring son susturucu - simota filitre kiti - splitfire buji ve kabloları - wideband, akü voltaj, vakum göstergeleri
__________________ Mesajı son düzenleyen polo34 : 08-09-2008 - 21:56 |
| | |
| | #2 |
| Rs Kayıt Tarihi: 29-09-2005 Şehir: İstanbul Otomobil: Sierra 2lt modified
|
Ben cok arastırdım kendi aracım icin, hatta imkanım oldugu icin kendi enjektörümün yerine kullanabilicegim yüksek cc li baska bir ford modelinin enjektörünü aldım ama verim alınamadıgı icin düsündügüm proje iptal oldu |
| | |
| | #3 |
|
neden verimsiz oldu? acaba yanlış enjektör mü seçtin? onların voltajları, debisi falan uygun olmalı diye okudum bir yazıda, üst devirlerde sorun çıkarabiliyormuş, ayrıca remap yaptınız mı ?
__________________ |
| | |
| | #4 |
|
Hic uygulamaya gecmedik bile. Getirisi olmuyormus herkes öyle dedi bende vazgectim ![]() Sıfırdan ecuyu programlamak lazımmıs ve ugras sonucuda öyle bir fark olmazmıs yani degmiyor kısacası. |
| | |
| | #5 |
|
senin araçtaki modifiyeler nasıl ? bende bu işi tek başına önemli bir modifiye olarak görmüyorum, tamamlayıcı bir uygulama işte o kadar ...
__________________ |
| | |
| | #6 |
| buda benim sierra'm benim yapılanlar ilk mesajda yazıyor. Ben sildim kafamdan ama sen yapıcaksan elimden geleni yaparım |
| | |
| | #7 |
|
maşallah senin arabada epey oynanmış ![]() benim iki sorunum var şu an ilki apexi neo yu benim araca kim takar, beyin şeması yok, sorun şu an ... ikincisi benim araca uygun enjektör marka model olarak hangisidir? bu arada mekanik abs olayı gördüm sende, eskiye oranla fark var mı diye sorayım? nasıl takılıyor, kaç para vs vs biraz bahsedersen iyi olur
__________________ |
| | |
| | #8 |
|
Apex i neo montajı icin İzzet kesin biryer bilir Ankara'da Senin aracının enjektörleri Bosch tur,Vw'e ait daha büyük motorlu bir modelin enjektörünü bulabilirsin. Mekanik abs montajı zor birsey değil ama öyle cokda gerekli birsey degil 350ytl gibi biseydi ben aldıgım zaman. |
| | |
| | #9 |
|
ecu kalibrasyonu gerektiğini okudum, o olay nasıl oluyor ? eBay Motors: (4) 30lb 30 lb/hr Bosch EV1 Fuel Injectors 315CC VW (item 220277054754 end time Sep-13-08 13:42:34 PDT) linkteki ürün için ne dersiniz?
__________________ |
| | |
| | #10 |
|
İşte ecu kalibrasyonu cok zorlu bir iş oldugunu duydum tek tek bütün ayarların yeniden yapılması gerekiyormuş. Avans afr benzin ihtiyacı zamanlamaları vs diye cok türlü ayar istiyor. Linkteki enjektör 315cc bir hayli yüksek gelicektir senin stock enjektörlerin 150,200cc civarındadır diye tahmin ediyorum,o kadar yüksek kapasiteli enjektörün vericegi benzini aracın yakamayacaktır diye düsünüyorum. Kendi enjektöründen %20cc fazla enjektörle birlikte ecu ve walbro benzin pompası kullanırsan bir miktar güc alınması mümkün gibi görünüyor. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|