"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| 306 420 507 Kayıt Tarihi: 31-05-2004 Yaş: 26
| Performans/fiyat oranı yüksek lastik önerisi (Kumho dışında)
Merhaba, 225 40 18 lastik alıcam, kumho almayı düşünürken autoshowdaki lastik testi gözüme çarptı ve kumhonun ciddi manada kötü bir lastik olduğu sonucu çıkıyor testten, özellikle ıslakta rezalet sonuçlar, yanlış hatırlamıyorsam kuru/ıslak zeminde test birincisinen 3 metre civarı sonra duruyor ki bence bu kabul edilibilir birşey değil... resmen 5 sene öncesinin teknolojinine ve fren mesafelerine döndürüyor yani insanı... bunun dışında Performans/fiyat oranı yüksek ne lastik var ve fiyatlar ne civarlarda? Yokohama düşünüyorum testteki performansı ve fiyatı oldukça iyi... bildiğim kadarıyla evolarında standartı bu lastik.. ancak bu lastik nerden bulunur fiyatlar neler bilemiyorum 225 40 18 için... çok masraf yapmadan kaliteli lastik alabilmek için önerilerinizi bekliyorum... teşekkür ettim Mesajı son düzenleyen silver : 01-06-2006 - 01:20 |
| | |
| | #2 |
| HORSEMASTER Kayıt Tarihi: 17-03-2006 Yaş: 33
| Re: Performans/fiyat oranı yüksek lastik önerisi (Kumho dışında)
arkadaşım lastik çok önemli oyüzden paraya kıy pirelli pzero al
|
| | |
| | #3 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 07-01-2005 Şehir: Ankara Yaş: 23 Otomobil: Şimdilik 2 teker. Saldım çayıra mevlam kayıra!
Kumhonun Ecsta Suprasıdır o....desenlerinden dolayı ıslak perf. kötü.... ama diğer modellerine bi bak istersen Toyo da Kumhoya yakındır mesela fiyat olarak fazla olsada..... Kumho kesinlikle Michelin Pilot la falan kıyaslanmaz ama piyasada Ecsta Supra ve Ecsta KU19 modelleri yaygın Ben mesela ECSTA Supranın yağmurda rezalet olduğunu duydum KU19 aldım....fena değil ama fiyatına göre lastiktir mutlaka....abartmaya gerek yok
__________________ ![]() Think. Feel. Drive. |
| | |
| | #4 |
haklısınız kumho fiyatına göre iyi ama benim taktığım fren mesafesi... benim arabam 36 metrede dururken kumho ile 39-39.5 metrede durmayı kabul etmem mümkün değil |
| | |
| | #5 |
| GermanCarFan Kayıt Tarihi: 25-04-2004
Lastik çok işçilik isteyen bir proses değil, yani uzakdoğu malları ucuz işçilikle öne geçemezler...Anca teknoloji, kalite ve kullanım ömründen ödün vererek bu fiyatları yakalayabilirler...Tabi birde üretim esnasında çevreyı ve insanı hiç düşünmeyerek... Yani atıyorum GoodYear fabrikasında bi ton arıtma tesisi, baca arıtmaları, güvenlik önlemleri vs vs varken, ucuz malların üretildiği yerleri düşünemiyorum bile... İşte burada haksız rekabet oluyor zaten, bir firma çevreye ve insana saygı duyduğu için milyonlarca $ para harcarken doğal olarak maldan o farkı çıkarmaya çalışıyor...Diğer firma aynı işe yarayan malı sıfır $ çevre yatırımıyla üretince aşırı ucuza satabiliyor...Ondan sonra tuzlada gömülü variller çıkıyor işte, o çevrede yüzlerce insan kanser oluyor orta vadede... Tabi X markanın yan ürünü için geçerli değil bu, yan markalar kullanım ömrü ve kalite bakımından geriye çekilerek makul fiyatlı hale gelmiş...Yoksa yine temiz üretim yapıyordur... Bunların hepsini bir kenara koyalım, sürücüler için birincil önem taşıyan faktörler yol tutuş kabiliyeti(ıslak kuru performansları), fren mesafesi, kullanım ömrü ve dayanıklılık, kullanım konforu..vs... Şimdi neredeyse 1/4 fiyatına aldığımız lastikler doğal olarak teknolojik ve üretim teknikleri yönünden sıkıntılar yaşayacaklardır...Zaten bu lastikleri tercih edenlerde bunu göze alarak tercihlerini yapıyorlardır...Ucuz bir lastikten, ASLA pahalı bir lastiğin performansını bekleyemezsiniz...Performans derken her türlü karşılaştırma kriterinde...Bazı bakımlardan öne çıksa dahi genel olarak yaklaşamaz, diğelimki yaklaştı ve hala ucuz...Bu sefer çevreye attığı tonlarca zararlı atık su ve atık gaz, insanlara verdiği aşırı düşük maaşlar ve aşırı kötü çalışma şartları devreye girecektir... Ben açıkça ucuz mal taraftarı bir insan değilim...Herşeyin doğrusunun; pahalı dahi olsa, yapılması taraftarıyım...
__________________ Team VW |
| | |
| | #6 |
fiyat bilgilerinin birazına ulaştım; kumho 170 ytl yokohama 260 ytl michelin 350 ytl tane peşin fiyatları 225 40 18 için... |
| | |
| | #7 |
| theory drıver | Re: Performans/fiyat oranı yüksek lastik önerisi (Kumho dışında)
dunlop 9000 serısı cok ıyı bır lastık yanakları guclendırılmıs ben 235/45/17 kullanıyorum cok memnunum bır kac kere de saglam cukura dustum yarılmıstır dedım ama hıc bır sey olmadı kuru ıslak zemınde hıc fark yok kısacası cok memnunum yanlıs hatırlamıyosam 295 ytl adet ıdı senın kullanacagın ebatlarda bu fıyatlara yakındır sanırım. |
| | |
| | #8 |
| chekirge Kayıt Tarihi: 10-05-2005 Yaş: 29
Yokohama aradığın tip bi lastik bence ..
|
| | |
| | #9 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 15-12-2004 Yaş: 30
Conti Sport Contact cok iyi diyorlar ama bugun memnun olmadigini belirten bir arkadasla konustum yine kafam karıştı.
|
| | |
| | #10 |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 20-07-2004 Yaş: 22
Yokohama AVS sport aş bence kullanıyorum çok menununum hele ülkemiz şartlarında o kadar ince yanaga en uygun lastık bence biraz sert ama ztn 40 yankata konfor aranmaz pirelli fln alırsan balon yapma ihtimali yuksek olur bnce yokohama avs sport 225/20/18 in fiyatıda 340-360 arası su anda piyasada daha sabah sordum.
__________________ 34 MUR 43 |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|