Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Modifiye

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 26-09-2008, 00:54   #1
GRN

.:GoRaN:. - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Question motor değişikliği??

arabanın eski bitik motorunu atıp yerine yeni güzel bir motor koymak ne kadara maal olur?
(motor fiyatı hariç)

araç: 206 1.4
düşünülen motor: vw 1.4 tsi 125hp (sadece turbolu)

görüşlerinizi ve yapılması gereken diğer işlemleri paylaşmanızı bekliyorum....

.:GoRaN:. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-09-2008, 01:24   #2
---

emp:) - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: .
Bir 206 1.4 parası daha gider o motoru takabilmek için.

Eski 26-09-2008, 02:07   #3
GRN

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi emp:) Mesajı Göster
Bir 206 1.4 parası daha gider o motoru takabilmek için.
kabaca deilde yaklaşık şu şu şu işlemlerden şu kadar bi bütçe diyebilceimiz birşey yazarsak....
belki daha çok da çıkabilir
belki daha az
öyle kabaca bi araç parası dökersin demielim.....
şurada fikir ve bilgi sahibi olmaya çalışıyoruz!!
saygılar

Mesajı son düzenleyen .:GoRaN:. : 26-09-2008 - 02:14
Eski 26-09-2008, 03:18   #4
---

emp:) - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: .
İyi bakalım fikir sahibi yapalım!!

Motor+şanzıman lazım. Pert bi araçdan bulabilirsin en az 6-7 bin YTL fiyat biçerler 0 almaya kalkarsan düşünemiyorum.
ECU lazım, elektrik tesisatı lazım. 0 alırsan 2 bin YTL üstü bir fiyat verirsin çıkma yarı yarıya olur.
Özel yapım motor kulakları, ön takımda değişiklikler lazım. Daha aklıma gelmeyen bir çok detay tabiki bunların işçilik ücretleride var. En az 10 bin YTL gider! En az

Eski 26-09-2008, 03:58   #5
Lord Of The Geyik's

herogeyik - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: E46 325i // V+R+6 :) soon
sadece meraktan soruorum bole bi degişiklige gitmek nerden geldi cunku aynı paraya baska arac alabilirsin sadece meraktan soruorum yannıs annama zevk senn zevk cunku

Eski 26-09-2008, 09:31   #6
Senior Member

SVT5 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi .:GoRaN:. Mesajı Göster
arabanın eski bitik motorunu atıp yerine yeni güzel bir motor koymak ne kadara maal olur?
(motor fiyatı hariç)

araç: 206 1.4
düşünülen motor: vw 1.4 tsi 125hp (sadece turbolu)

görüşlerinizi ve yapılması gereken diğer işlemleri paylaşmanızı bekliyorum....
ilginç bir proje. herşeyden önce ( motor fiyatı hariç ) diye bir not düşmüşsün. böyle bir motor ve şanzıman buldun mu? yani örneğin pert bir otomobilden çıkma bu motoru ve şanzımanı bulduğun için mi böyle bir proje aklına geldi, yoksa tamamen "acaba" diye mi düşünüyorsun? neden soruyorum, çünkü eğer bir şans eseri böyle bir motoru kelepir bulmadıysan, çok samimi söyleyeyim, bu işi unutmalısın.

motor (ve turbosu) hariç bakacak olursak, araçta değişmesi gerekecek olan major parçalar, başta komple şanzıman, ECU, tüm elektrik tesisatı, yakıt tesisatı. belki duruma göre fren sisteminin de değişmesi gerekebilir. tabi ilk anda akla gelmeyen çok sayıda detay da mutlaka çıkacaktır. bu ana aksamın ve diğer detayların 206' ya uygulanmasında sayısız problem de çıkacaktır. buna girmeyelim.

ama motor fiyatı hariç olarak bile böyle bir uygulama, diğer parça ve işçilik fiyatları ile birlikte heralde 15 bin YTL 'yi rahat aşar.

ben olsam, bunca parçayı bulup bütün bu işlemleri 206' ya uygulamaktansa, perte çıkmış olan Golf 1.4 TSI' ı kendi orjinal haliyle toplayıp ona binmeyi tercih ederdim.

Eski 26-09-2008, 19:51   #7
GRN

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi SVT5 Mesajı Göster
ilginç bir proje. herşeyden önce ( motor fiyatı hariç ) diye bir not düşmüşsün. böyle bir motor ve şanzıman buldun mu? yani örneğin pert bir otomobilden çıkma bu motoru ve şanzımanı bulduğun için mi böyle bir proje aklına geldi, yoksa tamamen "acaba" diye mi düşünüyorsun? neden soruyorum, çünkü eğer bir şans eseri böyle bir motoru kelepir bulmadıysan, çok samimi söyleyeyim, bu işi unutmalısın.
motor perte çıkmış bir araçtan
şanzımanı sağlam mı bilmiyorum
yandan ve arkadan darbe alarak perte çıkmış bir araç
ön tarafında bi hasar yok
-bu yüzden aklıma geldi

bigiler için teşekkürler

Eski 26-09-2008, 20:39   #8
Renault 19 Europa HASTASI

servet_volt - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 2005 vw volt 2.5 tdi ve 2006 clio 1.5 dci
arkadasım dizel motor düşünmüyomusun.ben senın yerınde olsam dizel motor takardım.

Sahibinden.com - Türkiye'nin en büyük e-ticaret platformu - Oto, Emlak, Bilgisayar, Cep Telefonu, Elektronik, Antika, Giyim, Mobilya, Eleman / İş Arayanlar ve daha fazlası

bu ilan uzun süredir takıp edıyorum.fiyatıda cok uygun.bizdede clio var.1.5 ve yakıt olarak cok ekonomik.şehir içi 130 şehirler arası 110 bin yakıyor.ayriyetten arabada turbolu.aracın cekişide muhteşem.sana su kadar diyeyim.1.4 polio yu her turlu gecıyor.kalkısta uzun yolda.bi kere rampalarda bayılmıyor.motor boyut olarakta cok ufak senın araca cok rahat sıgar.bi düşünmeni tavsiye ederim.

Eski 26-09-2008, 21:02   #9
ZugoR

oğuzk - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Combo CP SP CDTİ
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi servet_volt Mesajı Göster
arkadasım dizel motor düşünmüyomusun.ben senın yerınde olsam dizel motor takardım.

Sahibinden.com - Türkiye'nin en büyük e-ticaret platformu - Oto, Emlak, Bilgisayar, Cep Telefonu, Elektronik, Antika, Giyim, Mobilya, Eleman / İş Arayanlar ve daha fazlası

bu ilan uzun süredir takıp edıyorum.fiyatıda cok uygun.bizdede clio var.1.5 ve yakıt olarak cok ekonomik.şehir içi 130 şehirler arası 110 bin yakıyor.ayriyetten arabada turbolu.aracın cekişide muhteşem.sana su kadar diyeyim.1.4 polio yu her turlu gecıyor.kalkısta uzun yolda.bi kere rampalarda bayılmıyor.motor boyut olarakta cok ufak senın araca cok rahat sıgar.bi düşünmeni tavsiye ederim.
68 bg mi ? 80 mi ?

Eski 26-09-2008, 21:04   #10
VSO
'95

VSO - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Renault Clio B Ph2.Hyundai Getz CRDI.
Yahu arkadaşlar,

Motor değiştirmeyi jant değiştirmek gibi kolay birşey mi sanıyorsunuz? Böylesine makro bir değişim, illaki, en kralı da yapsa, tonlarca problem çıkaracaktır burayı bir kere netleştirelim. İnsanı canından bezdirir..Aracınıza uygun yapıya sahip, Peugeot motorları kullanmanızı tavsiye ederim. Böyle birşeyi çok sağlıklı olarak gerçekleştirmek, inanın sıfır dacia parasına denk gelir belki. Çok anlamsız bir iş. 206 hdi ya da 1.6 motoru olsa ok ama tsi fln yalan olur özeten.

@servet_volt..

Motor kapalı bir kutudur. Oraya 10000 km yazılmış, ne biliyorsun 50000-60000 belki daha da fazlası olmadığını?

Mesajı son düzenleyen VSO : 26-09-2008 - 21:07
VSO Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları