"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 05-05-2004 Yaş: 28
| koni + h&r yay sonrası ses problemi
10 gün önce xsara vtsmin orjinal süspansiyonunu powershop'da koni amorsitör ve h&r 5cm yay ile değiştirdim. sistem koni sertlik ayarlı sport amorsitör ve h&r 29461-1 'den oluşuyor. koniler ve 306 ve xsara uyumlu sarı sport modeli. h&r yaylar 50mm 206/206rc için. 306 ve xsara 'da da kullanılabiliyor. amorsitörler orta sert ayarlandı. 2 gün kullandım. yol tutuş müthiş fakat konfor beklentimin üzerinde azalmıştı. deneme sonunda amorsitörleri söktürüp yumuşak ayarlara geçtik ve üzerine 1 hafta kullandım. 2 gün önce araçta "lok lok" sesler başladı. çok ufak tümsekler, asfaltta yer alan dalgalarda araç bir boşluk ve sonrası vurma sesleri yapmaya başladı. bugün sesler iyice arttı. bu sesin nedeni ne olabilir ve çözümü nedir ? 306 gti veya xsara'da benzer işlem yapan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. gerekirse başka bir marka yay alabilirim veya orjinal yaylara dönebilirim ama bu sesi istemiyorum |
| | |
| | #2 |
| Mcitir |
Hr yaylarında üzerinde hortum geliyormu bilmiyorum ama eibachlarda var..Taktırdığın yayların uç kısımlarında hortum varmıydı?
|
| | |
| | #3 |
|
kutudan çıkmıyor ama taktırdığım yerde ince hortum eklediler.
|
| | |
| | #4 |
|
amorsitör kulelerinin başındaki lastik sustaları yenisiyle değiştirdim ve problem çözüldü ![]() 50mm H&R yaylar bana çok düşük geldiği için orjinal yayları tekrar taktırdım.30mm h&r veya eibach almayı planlıyorum. 10 günlük h&r 206/306/xsara yayı almak isteyenler 2.ele |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| handr, koni, sesproblemi, sonrası, yay |
| Konu Seçenekleri | |
|
|