"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #21 |
| 41779 Kayıt Tarihi: 25-04-2004 Şehir: ist Yaş: 25 Otomobil: go-baby-go
| Re: KM Yaptıkça motorun gücü ne kadar azalır.
Tabii performans kaybında baska etkenler de var.. Atıyorum, enjektorlerin 100.000 de değiştirilecek.. Tüm bakımları yaptırsan da servis bunu 100.000 de değiştirecek.. Bu durumda enjenktorlerin 95,000 deki randımanıyla 15,000 deki arasında cok buyuk fark olacaktır.. Ya da Katalitik konvertor.. Tıkanırsa, performans kaybı yaşarsın hepimizin bildigi gibi... Ama bu motordan kaynaklanmaz aslında.. Bunun gibi kucuk ve basit birçok sey etkileyecektir performansı
__________________ |
| | |
| | #22 | |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Yaş: 27
| Re: KM Yaptıkça motorun gücü ne kadar azalır. Alıntı:
| |
| | |
| | #23 |
| PsYCHo-SoMaTiC ADdicT | Re: KM Yaptıkça motorun gücü ne kadar azalır.
km yaptıkça turbo motorlarda ki verim atmosferiklerden daha fazla bi şekilde azalır benzin kalitesi gibi etkenler turbonun verimliliği üzerinde atmosferikten daha fazla etkili.
|
| | |
| | #24 |
| The Drift Legend | Re: KM Yaptıkça motorun gücü ne kadar azalır.
evet dogrudur turbo ile ilgili. ve turbo motorların hepsi yag yakar diye biliyorum, yanlıs mı ? benimki de yakıyor mesela. castrol magnatec kullanıyorum, ve so zamanlarda alanya-antalya yolunda devir saatini çok zorladım. 10000 KM de degismesi gerekiyordu normalde, ama benim yag eksildi ve 5000de ekledim. ama motor iyi durumda, turboda problem yok, fabrika verilerini son hızda yakalıyorum, kalkışta da 40-50 salise gerideyim, bu da benden kaynaklanıyordur diye dusunuyorum. ama yag yakıyor, yakmıyor degil.
__________________ |
| | |
| | #25 | |
| TELEKOMFOREVERAK | Re: KM Yaptıkça motorun gücü ne kadar azalır. Alıntı:
__________________ | |
| | |
| | #26 |
| yaya forever Kayıt Tarihi: 27-04-2004 Yaş: 22
valla helal 90 hp yle 210 bizim tipo 19bin de dememkki hp fleanb kalmamıştı r gende 170 gördü kbu haliyle orjn 86 hp (1.6 Slx karb) kala kala 75 -80 kalmıştır
__________________ ![]() Çıldırın! |
| | |
| | #27 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Karşıyaka Otomobil: Peugeot 207 RC
Şunu da unutmayalım..Beygir soyut bir kavramdır zaten..Bir güç değildir aslında..
|
| | |
| | #28 |
| Turbo ENERGY | Re: KM Yaptıkça motorun gücü ne kadar azalır.
yağ yakma bütün arablarda vardır bu ister turbo olsun ne olursa olsun bütün motorlar bir miktar yağ yakar ve olayın aktarma organlarına kayması doğrumu burada bahsi geçen motor çıkış gücü değilmi? dinamometre(genelde bizim burada hep tekerlek çıkış gücü ölçülür)teker çıkış gücünü ölçüyor her marka ve modele göre aktarma oraganı kayıplarıda vardır tekerlek çıkış gücü hp cinsinden veriliyor ve buda motor çıkış gücünden çok düşük bir rakama denk geliyor Geröek motor çıkış gücü ölçümü motor aşağı alınır üzerineki tüm ekipmanlar bağlı bir şekilde (aktarma oraganları hariç) volanta bağlanan cihazla motorun torku ve seriliği(hp) hesaplanır diğerleri hikaye
__________________ www.toyotaclubtr.com |
| | |
| | #29 | |
| TELEKOMFOREVERAK | Re: KM Yaptıkça motorun gücü ne kadar azalır. Alıntı:
__________________ | |
| | |
| | #30 |
| Aktif Üye | Re: KM Yaptıkça motorun gücü ne kadar azalır.
valla benim araba eskiden 5. viteste 155 km/h te kalıyordu. motoru baya zorlaya zorlaya şimdi 4. viteste 160 km/h 5. viteste ise 180 km/h gördüm.(Reno 9 spring modifiyesiz) ama daha 180 km/h hızı geçecek bir yol bulamadım. performans hala böyle yani hala 4. viteste 160 a kadar çıkıyor araba. fabrika verisine göre motor 68 bg. eğer Km yaptıkça motorun gücü düşüyorsa benim araba nasıl oluyorda 4. viteste 160 km/h hız yapabiliyor.......
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|