Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Modifiye

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 17-05-2004, 20:58   #11
TELEKOMFOREVERAK

^^G60^^ - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya ICQ yolu ile mesaj gönder
Re: KM Yaptıkça motorun gücü ne kadar azalır.

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi zae
makina 1.8 t mi yoksa 2.0 t mi?
kac model ?
golf1 1.6 motor

Eski 17-05-2004, 22:06   #12
The Drift Legend

200SX - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya ICQ yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

nissan 1.8T 1993 model

Eski 17-05-2004, 22:13   #13
Type-R KilleR

Otomobil: Grand Cherokee, Lantis

kesinlikle arabadan zorlanarak max sürat alındıktan sonra bi daha o sürate çıkamadıını biliorum.

-lise 1 deyken vw jettam vardı dizel 170 görmüştüm kumburgaz otobanda, ondan sonra 150 nin üstüne çıkmadı.

-alfa 98" 156 1.6 bi kaç standart mod.. vardı, otobanda 220 gidiyoduk, 10-15 sefer 220 gittikten sonra bidaha 210 u zor gördük.

-Eski motor ustalarıda derki:araba max gücünü, ölmeye başlamadan önce gösterir...
çan eğrisi hesabı

Laaaaan-Tisssss www.kivancyasar.com
Kivanc Yasar
_LaNTiS_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-05-2004, 00:20   #14
41779

tugrul - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: go-baby-go

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi _LaNTiS_
kesinlikle arabadan zorlanarak max sürat alındıktan sonra bi daha o sürate çıkamadıını biliorum.

-lise 1 deyken vw jettam vardı dizel 170 görmüştüm kumburgaz otobanda, ondan sonra 150 nin üstüne çıkmadı.

-alfa 98" 156 1.6 bi kaç standart mod.. vardı, otobanda 220 gidiyoduk, 10-15 sefer 220 gittikten sonra bidaha 210 u zor gördük.

-Eski motor ustalarıda derki:araba max gücünü, ölmeye başlamadan önce gösterir...
çan eğrisi hesabı

Ya yanlış anlama da, bunların hiçbir mantıklı açıklaması yok. Arabanın yaptıgı max. hız vardır.. Yokus asagı yaptıgı max. hız vardır.. Motor sağlıklı durumda olduktan sonra hep yapabilir bunu aynı koşullarda.. (ağırlık, eğim, rüzgar vb.) 3 kere cıkmıssın, 33 kere cıkmıssın farketmez.. Ama bi kere cıkarsın.. İkinci hız denemene kadar tesadüfen motorun zarar gormustur, kötü benzin denk gelmiştir, rüzgara karsısındır falan o zaman doğal olarak yapamazsın aynı hızı..

Hele ustanın dediği tam sanayi efsanesi..

Eski 18-05-2004, 00:24   #15
RSIt

arkadaş heralde yeni yağ değişiminde ve bakımdan sonra bu hızları yapmış sonra 10bin km sora bakımsız haliyle denemiş olacak.

clio Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-05-2004, 00:55   #16
Turbo ENERGY

Blade - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

o rektifiyeye girmiş golf işinde bir yanlışlık olmasın rektifiyeden sonra silindir hacmide artıyor en azından fabrika çıkış verisiyle aynı yada daha fazla olması gerekirdi

Eski 18-05-2004, 01:00   #17
RSIt

bu arad max. performansı araba ölmeye başlayınca gösterir demiş arkadaş.Bunun sebebi ise yağ yakmasıdır.yağ yakan araçlar orjinale göre iyi gider.Birde kurum bağlamış pistonların üst ölü noktası çokta az olsa daha yukarıdadır.....

Eski 18-05-2004, 01:00   #18
Type-R KilleR

Otomobil: Grand Cherokee, Lantis

anladım o zman şöyle örnekler sıralıyim:

-dinamoya kaldıran arkadaşlar 102 hp lik arabaların 90 küsürlere düştüğünü söylüyorlar

-sadece yağ değiştirme olarak almayalım bu km konusunu.. baskısı var, şanzumanı var kayışlardı bilyalardı amortisördü yaydı carttı curttu hiç mi etkilemiyor?

-sadece araba değil diğer taşıtlarıda kullanma süresi ve zorlanma süresi olarak düşünebiliriz, örnek: deniz taşıtlarında banana-ski gibi aksesuarları kullanan motorlar diğerlerine göre çok çok daha fazla yorulurlar ve bakımları yapılmasına gağmen 2. elde tercih edilmezler gibi gibi... (tecrübe ile sabittir)

-"araba max gücünü, ölmeye başlamadan önce gösterir" teorisini de matematik mantık bence son derece destekliyor... bence biraz daha düşünün

aklıma hemen basit bir örnek geldi pistonları düşünelim bir dünya gazladık araba deli gibi gidiyo emme, sıkıştırma, ateşleme, boşaltma derken binlerce devir sayesinde gömlekler aşındı vs vs kollardı saplamalardı yoruldu... düşünün bakalım o piston max verim verdiği gibi bir daha çalışırmı?

rodaj- rodajdan sonra maximum performans ve binlerce nedenden dolayı düşüş: işte size çan eğrisi...

Laaaaan-Tisssss www.kivancyasar.com
Kivanc Yasar
_LaNTiS_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-05-2004, 01:07   #19
RSIt

rodaj süresinden sonra performansta artış olur.Piston dediğin yemek gibi birşey değilki bilmem kaç devir çevirince eskisi gibi çalışmasın.
Üstelik dikkat edersen kullanılmış egzantiriklerin fiyatları sıfırlarıyla nerdeyse aynıdır.Bunun sebebide metal alışma süresini eski arabada atmış olmasıdır.Birbirine alışmış metallerin sürtünme katsayısı daha azdır . alsana bi tane daha artış sebebi...

Eski 18-05-2004, 01:49   #20
41779

tugrul - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: go-baby-go

clio: Yağ yakmadan bahsetmişsin de, motor yağ yakmaya basladıysa zaten cok ciddi sorunları vardır, guc kaybı yasanmıstır, yağ yaksa, extra performans sağlansa bile orjinaline ulaşamaz gibi geliyor bana.. Yağ yakmadan hemen onceki haline gore fark edecektir belki, ama hiç aşınmamış haline göre daha iyi gideceğini sanmıyorum..

Lantis: Dostum ben cozemedim bu matematik hesabını inan.. Benim bildigim, yasadıgım, motor rodaj suresinden sonra max performansı verir.. Akıllı, mantıklı, kullanılmıs, bakmları gecikmemiş motor da performansından ciddi bir kayıp yaşamaz..

Gömlekler, kollar da o kadar basit yorulacak bir materyalden uretilmiyor ki.. Yani sürekli gazlanan arabayla, cok mantıklı kullanılan arabanın motor omrunde illa ki fark olur.. Ama (tekrarlıyorum tüm bakımları vs leri yapılmış, GAZLAMAYA RAGMEN MANTIKLI KULLANILMIS) 350,000 omru varsa, taş çatlasın 15,000 ini etkiler.. STANDART motorda..

Şöyle dusun: Aracına cok yuksek basıncla calısan bi turbo uygulicaksın.. adamların sana böyle bi durumda forged piston onermelerinin nedeni, senin dediğin gibi, pistonların bu extra yuku uzun sure tasıyamayacagından endişelenilmesi.. Ama standart motorda boyle bir durum olmaz..

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları