"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| The Drift Legend |
Bu soru herkesi ilgilendiriyor sanırm. Mesela benim motor orjinalde 170 HP imiş. Ama otomobil 107,000 km'de. bakımları yapılmış ve baya temiz olmasına ragmen, sizce kaç HP alıyoumdur ? Burada dinamo olmadıgı içim ölçtüremiyorum ama sizce kayıp ne kadardır. Herkesin bi motoru var sonucta, mesela reno 9 189000 km'de diyo bi arkadas. Gene ilk gunku gibi mesela 68 hp ise, bugun de 68 HP verir mi ? Ya da 93 model civic Si 130 beygirmiş. 150000 km'de bi civic'in gübü ilk günkü gibi degildir heralde. Yoksa yanlış bir teoride mi bulunuyorum ?
__________________ |
| | |
| | #2 |
| 41779 Kayıt Tarihi: 25-04-2004 Şehir: ist Yaş: 25 Otomobil: go-baby-go
| Re: KM Yaptıkça motorun gücü ne kadar azalır.
Muhakkak ilk günkü gibi değildir hiçbir araç. Ama güç kaybı olayı, motorun optimum kullanımdaki ömrüne, bu yaptıgı kilometre boyunca nasıl kullanıldıgına bakar.. Yani, sorunsuz bir şekilde 300 bin yapacak motor, nazik kullanımla 150 binde gucunden pek birşey kaybetmezken 500 bin yapacak olan motorun bakımları geciktirilmiş, hor kullanılmıs, surekli yuksek devir cevirtilmiş, hararet yaptırılmıs ise 150 binde guc kaybı yasamız olabilir diye dusunuyorum...
__________________ |
| | |
| | #3 |
| Savaşçı Kedi TOTO Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Yaş: 41
İyi bakılmış motorlarda kayıp çok düşüktür..Yani dert edecek düzeyde düşüşler olmaz..
__________________ Ne aradığını bilmeyen, Ne bulduğunu anlayamaz ! |
| | |
| | #4 |
| Senior Member | Re: KM Yaptıkça motorun gücü ne kadar azalır.
yani km yaptıkça hp düşüyor.... ben ilk kez duyuyorum bunu, yeni bişiy daha öğrendim..
__________________ ~~CLuB MoDiFiYeM ÇoRLu~~ |
| | |
| | #5 |
| Kleemann C18K Kayıt Tarihi: 03-05-2004 Şehir: Antalya Yaş: 29 Otomobil: C180 KOMP. - Anadol A1
Dergilerin 100.000km testlerini hatırlıorum az çok. güç kaybı ve performansta azalma günlük kullanımda fark edilmeyecek kadar az çıkıodu...
__________________ |
| | |
| | #6 |
| The Drift Legend | Re: KM Yaptıkça motorun gücü ne kadar azalır.
ama % kaç mesela acaba bu, yani bazı insanlar 10 hp kaybı anlayamazlar, bazıları için ise 5 hp çok önemlidir, veya rahatça farkederler.
__________________ |
| | |
| | #7 |
| Turbo ENERGY | Re: KM Yaptıkça motorun gücü ne kadar azalır.
10 hp kaybetmen (iyi baktığını söylüyorsun) biraz zor ne bu silgimi tabiki segman, silindir yüzeyi ve supap bagalarında kaçak ve aşınmalar artacak kompresyon basıncın düşecek, eğer yağ ve filtre değişimini aksatmadıysan motorun çiçek gibidir
__________________ www.toyotaclubtr.com |
| | |
| | #8 |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Yaş: 25
Benim arabamın fabrika verisi 102bg. Şu anda 10 yaşında teste soktum 98 bg çıktı ama orjinal jantı 15" iken 17 lastik var üzerinde.
__________________ Frenle gazla böyle her gece Hangi yarışçı ermiş böyle bir GÜCE Kadranın yüreğimde ne yüce Bilmemki ///M3 ü nasıl anlatsam |
| | |
| | #9 | |
| TELEKOMFOREVERAK | Re: KM Yaptıkça motorun gücü ne kadar azalır. Alıntı:
__________________ | |
| | |
| | #10 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 17-05-2004 Yaş: 36
makina 1.8 t mi yoksa 2.0 t mi? kac model ? |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|