"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 21-10-2005
| Golf plus yardım !!!!
iyi forumlar arkadaşlar .ankara da oturuyorum .kafama takılan 1-2 soru war onları sizinle paylaşmak ve fikrinizi almak istiyorum . benim 2006 model Golf Plus 1.6 FSİ aracım war. ben aracımın performansından hiç memnun değilim . gaz tepkisi , hızlanması filan cok kotu . inanmazsınız bazen sollamalarda açıkta kalıcam diye korktugum bile oluyo :S soruma geliyim .: ben aracıma egzost_filtre_çip gibi uygulamar yapmak istiyorum . yalnız bu uygulamarın hangisi benim aracıma daha uygun olur onu bilmiyorum . örneğin bu filtrenin 50 tane çeşidi war. air intake_cold air intake_carbon_bide 20 ytl lik olanlar war bunlardan hangisi daha iyi olur . ve bu egzost konusundada yardım istiyorum . birde benim arabada bi kamyon sensör var bunları nasıl hallederiz ..... bilgisi olan arkadasların yardımlarını bekliyorum . iyi akşamlar .birde 17 jant taksam iyice hantallaşırmı _?
|
| | |
| | #2 |
| Eşşek Ne Anlar Hoşaftan. Kayıt Tarihi: 17-03-2006
|
arabanı seviyormusun ?
__________________ |
| | |
| | #3 |
|
pek sewmiyorum açıkçası ama su an değiştiricek durumum yok onun için bişeyler yapmak istiyorum :
|
| | |
| | #4 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 17-04-2005 Şehir: Bursa Yaş: 24 Otomobil: Corolla HB
|
kamyom sensorunun ne oldugunu anlamadım ama aracını hızlandırmak babında butcenı belirlersen sana daha dogru uygulamaları tavsıye edebiliriz en basitinden motorun soğuk hava alabilecegi bir hava filtre kıtı ki fsi sistemler için ne derece randımanlı olur bilemiyorum onlardaki karışım yerı bıraz daha farklı ateşleme zamanlaması felan motorun içini pas gecıyorum egsoz manıfoldunu egsoz cıkışına kadar duz boruyla değiştirip birde eger izin verıyorsa chip tununig ile beslersen bi 15 -20 bg alırsın diye tahmın edıyorum bu senı ne kadar tatmın eder acıkcası onu bılemem ama aradakı farkı hıssedersın hem sesi hemde gıdışı senı ruhen rahatlatır normalde benım arabamdan hızlı bı araban var sahsen benım araba bana yetıyor hız gorecelı bı kavram oldugu için bunca işlemden sonra aracının orjinalliğini bozmayı yeğlemektense golfunu satıp belki bi gmlek az kalitelı cok daha hızlı bir araba almayı dusunebılırsın maddi acıdan bı yuklenme yapmadan sahsı goruşum turbo beslemeli bi dizel veya benzınlı arac alıp onu ciplemek hem gidişi hemde istedıgın ara hızlanmaların tadını cıkartırsın sagladıgı devasa torqla ( dizel için ) top speed ve drag manyagı değilsen senın ıcın en ıdeali turbo dizel 2 el focus TDCI+chip ![]() son olarak aracının orjial lastık boyutunu değiştmeden yanaktan calacagın cmler ile 17" hafif alaşım bi jant takarasan herhangi bi hantallaşma olmayacagı kanısındayım Mesajı son düzenleyen BlackEmperor : 13-08-2008 - 22:28 |
| | |
| | #5 |
|
black emperor arkadasım yorumun için teşekkü ederim . ( bir kamyon sensor war= bi sürü sensör war) demek istemiştim dediğin cok doğru seat leon_207 rc_civic typer gibi bi arac almayı dusunuyorum . onlara ne yapsam yarar gibi geliyo . bnm aracım zaten 32-33 eder diye dusunuyorum . 200 model 10bin km de bence de en mantıklısı bu . . yorum yapmak isteyen arkadasların yorumlarını bekliyorum ...
|
| | |
| | #6 |
| GermanCarFan Kayıt Tarihi: 25-04-2004
|
Chip Tuning dışında yapacağın işlerin pek faydasını göremezsin...Hele 17" Jant hantal bir aracı daha da hantallaştıracaktır. Çok şikayetçiysen aracı değiştirmen en sağlıklısı olur, zaten bu aracın performans odaklı bir araç olmadığı bilinen bir şey, test sürüşü de yapabilirdin almadan önce...
__________________ Team VW |
| | |
| | #7 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 27-10-2006 Yaş: 33
|
chiptuning'in de hiç bir faydasını göremezsin. bu motordan chip ile güç çıkmaz. potansiyel olacak ki chiptuning onu ortaya çıkarsın. 1.6 atmosferik bir motorda bu işlemleri yaptığına ve para harcadığına değmez. güç alamazsın. komple egzost, cold air intake ve bir de chiptuning yapsan alacağın toplam beygir 10-12 beygiri asla geçmez. boşuna para harcarsın ve keyif alamazsın, tatmin edici olmaz. arabandan memnun değilsen, bence aynen senin de dediğin gibi, bunu satıp, bir bütçe yapıp, üzerinde oynayabileceğin, daha fazla keyif alabileceğin, yaptıklarına tepki verebilecek biraz daha sportif karakterli bir araba almanda fayda var. iyi şanslar dilerim
__________________ RICA Tuning |
| | |
| | #8 | |
| --- Kayıt Tarihi: 14-05-2006 Şehir: . Otomobil: .
| Alıntı:
__________________ | |
| | |
| | #9 |
| ZugoR |
Satıp aynı sınıftan" c-max tdci " alırdım golf plus ne kadar bilmem ama aralarında fazla fark olmaz galiba edit:sahibinden.com da plus 28-35 arası c-max tdci 30 a temiz bulunabilir http://www.sahibinden.com/43700_km_d...XQQdisplayitem
__________________ www.otvyehayir.com Mesajı son düzenleyen oğuzk : 14-08-2008 - 13:25 |
| | |
| | #10 | |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 27-10-2006 Yaş: 33
| Alıntı:
ben gayet iyi bildiğim gerçekleri söylüyorum. otorite ayrı bir kavram. fakat bir chiptuning firmasının Türkiye distribütörüyüm neticede. bizzat. acaba senin bu engin tecrüben nerden geliyor? hayatında kaç tane chiptuning yapılmış arabanın before ve after dyno grafiğini gördün? kaç tane chiptuning işlemine ve dyno denemesine tanık oldun? tanıdığın büyük bir "otorite" varsa onu getir, o konuşsun benim yerime, ben susup dinleyeyim. demek sen bu engin tecrübelerinde önerilenden daha az güç alan araç görmedin öyle mi? ben de hayatımda sadece chip ile reklam edildiği kadar fazla güç alan araç hemen hemen hiç görmedim.
__________________ RICA Tuning | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|