"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 05-05-2004 Yaş: 32
| focus kat iptali ışık sönmüyor YARDIM !
2001 2,0 SEDAN focus un kat iptal ettim ve kat iptal kiti diye bişey takyım ama ışık yine de sönmüyor ne yamalıyım bilen var mı araç çift sensorlu
|
| | |
| | #2 |
| Turbo ENERGY | Re: focus kat iptali ışık sönmüyor YARDIM !
yapmadan önce hiç arştırmadınmı?
__________________ www.toyotaclubtr.com |
| | |
| | #3 |
| Une Dernière Danse... Kayıt Tarihi: 25-04-2004 Şehir: Acıbadem Otomobil: A4 Cabriolet 3.0 - Subaru STI
| Re: focus kat iptali ışık sönmüyor YARDIM !
sensorler focusun bas belasi zaten..2 sensorde ariza verir..
__________________ BEŞİKTAŞ J.K. :: VALENCIA C. de F. |
| | |
| | #4 |
| Turbo ENERGY | Re: focus kat iptali ışık sönmüyor YARDIM !
aslında bu olay bütün çift sensörlü olupta katalitik konvertörü iptal edilen arabalar için geçerli çözümü 2 sensörün çıkşlarına potansiyometre bağlayıp katalitik konvertör varken kaç volt veriyorsa ona göre aynen ayarlamak ve lambayı söndürtüp gazlamaya devam etmek çok basit bir işlem ama bir ihtimal lamba uyuzluk yapabilir ilk sensörden bildiğim kadarıyla 8 saniyede verinin 5 defa değişmesi gerekli ama ikinci sensör için bu geçerlimi bilmiyorum ama diagnostik test aletinde birincinin düzeltmesi ve katalitiğin işlemini yerine getirmesiyle ikinci sensör neredeyse sabit bir voltaj çizgisini izliyor onun için eğer orjinal kat takılıyken ve normal çalışma sıcaklığındayken verilen değeri iyi kalibre edip potansiyometre bağlanırsa olay çözülmesi lazım(zaten 400dereceye kadar ne katalitik konvertör nede sensörler işlevilerini yerine getirmediğinden düşük sıcaklıklarda lamba yanmayacak)
__________________ www.toyotaclubtr.com |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|