Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Modifiye

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 04-07-2008, 04:13   #1
Junior Member

corolla117 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Toyota Corolla
Corollada yalıtım hakkında birkaç soru

Merhaba arkadaşlar,
aslında arkadaşlar demem yanlış oldu çoğunuz abim sayılırsınız.Adım Batuhan. Aranıza yeni katıldım. Corolla aracımız var, babamda bu işlere pek hevesli. Kafama takılan birkaç konuyu sizlerede açmak istedim.

1- Aracın motorunda Cold Air Intake kit ve Elektrik Supercharger var. Cold Air Intake Kiti cam elyafıyla kaplasam üstünede yalıtkan elektrik bandı çeksem (su metal gibi olanlardan) performansı teoride etkileyeceği kadar etkilermi? Filtre güzel biryerde soğuk hava çekiyor, orjinal dolambaçlı emme kanalından sonra çok rahatladı araba, ama borular çok ısınıyor.
2-Teoride düşündüğümüzde egzosdan çıkan gaz sıcak ve hafiftir. Ama yol boyunca kendi ısısını etrafa vererek soğur ve ağırlaşır. Yani dışarı atımı zorlaşır. Egzos sistemini yalıtsak bu problem ortadan kalkarmı? Yani Backpressure'ı alt devirleri öldürmeyecek seviyede azaltabilirmiyiz?
3- Elektirik supercharger takılı ama elektrik aksamı bağlı değil. Enjektörlere giden kablolardan paralel çekmeyi düşünüyorum bir zararı olurmu?
Şimdiden hepinize teşekkürler

corolla117 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-07-2008, 10:56   #2
Senior Member

barisy - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: corolla d4d mmt
soruna cevap veremeyeceğim ama aracın kaç model corolla ? bir de bahsettiin işlemden sonra hp ortalama beklenti nedir ? merak ettim .

barisy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-07-2008, 00:09   #3
Junior Member

Ya aracım 97 model corolla, yanlız motoru biraz farklı. Türkiyedeki klasik 105 hpliklerden değil. Toyota bayisindeki bir tanıdığımız aracılığıyla japonyadan 21 tane ithal edilen 120 hplik versiyonlarından. (Distribütorde ve yazılımda bir farklılık varmış). Filtreden aslında çok birşey beklemiyorum ama güzel yalıtılırsa 2-3 hp alabileceğimi umuyorum. Supercharger elektrikle çalıştığından, normal kayışla güç alanı kadar etkili değil tabikide. Ama yabancı forumlardan takip ettiğim kadarıyla adam 105 hplik versiyonda aynı işlemlerle 116 hp çıkarmış. 130 civarlarında birşey çıksa ne mutlu.

Eski 05-07-2008, 00:14   #4
Senior Member

barisy - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: corolla d4d mmt
hmm. 96 model corollalar 114 hp geliyordu diye hatırlıyorum . demek 120 lik de varmış.

barisy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-07-2008, 03:04   #5
Junior Member

ya 1.6 corollaların versiyonlarını ve beygir güçlerini sıralamak gerekirse şöyle;

İthal,
93-95 Karbüratörlü 114 hp. 1.6 XL XE GL
95-97 1.6 4-AFE Enjeksyonlu 105 hp. 1.6 XLI XEI GLI
98 ilk yarı 1.6 4-AFE Enjeksyonlu 114 hp. sadece 1.6 GLI Special Edition.

Bizim motor 97 yılında 10 tane XLI, 11 tane de XEI si olmak üzere ithal edilmiş. Specialda sadece yazılımda küçük farklar bizimkinde distribütör diğerlerinden farklı, farkını bende bilmiyorum, ama oldukça iyi gidiyor. Eniştemin 105 hpliğiyle denemede 4. viteste 3 boy fark vardı.

Cevap

Bookmarks

Etiketler
birkaç, corollada, hakkında, soru, yalıtım

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları