"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 28-09-2008 Şehir: erzurum Otomobil: Nx coupe
| Cargo car computer system (araba bilgisayar sistemi) CARGO car computer system Biz daha önce benim arabama bu sistemi kendimiz geliştirip uygulamıştık. Ancak bizimkisi tablet pc den bozma amatör bi iş olmuştu ve acaba nasıl daha iyi bişeyler yapabiliriz diye internette gezinirken bununla karşılaşmıştık. ![]() Bu konuyu neden oto görüntü ses sistemleri kısmına açmadın diyeceksiniz . Çünkü bu aletle sadece radyo,televizyon,mp3,mp4,internet gibi şeyleri karşılamakla kalmıyorsunuz sahip olduğu usb girişleri sayesinde obd1 yada 2 soketlerinizle sürekli olarak aracınızın sensorlerinden bilgi edinebiliyor sürüş sırasında ( ne kadr işinize yara bilmiyrum ) detaylı bilgi alabiliyor hatta bu verilerin loglarını alıp inceleyip eksiklerinizi görebiliyorsunuz. bu aletin bazı türevlerinde com çıkışlarıda var bu çıkışlar sayesinde klimanızı dahi bu bilgisayara bağlayabilrsiniz. ama tabi virüs girmesin diye sağlam bi imam bulup sürekli dua ettirmeniz gerekiyr.
|
| | |
| | #2 |
| Member Kayıt Tarihi: 23-09-2008 Şehir: uzaklarda Otomobil: Miata
|
valla buna benzer bişi ark üretti bir araç modeli için içinde Megatune ile üretti gps wifi falan filan herşeyi vardı 7 inch dokunmatik ekranlıydı valla hala kullanıyo sorunu yok gibi şimdilik usb hdd ile kullanıodu.... ben olsam asus EEE pc alır baglarım valla hatta çokta gerekli bişi diil arabaya bence |
| | |
| | #3 |
| Cabin Crew Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Saitama / Japan Otomobil: Clio Sport | VDA 99
|
yapılmıcak bişey değil mini ITX mainbord alan herkes yapabilir bu sistemi. tr'de sadece indash dokunmatikler var double din dokunmatik ekranlar ebay'dan satın alınabilir. eğer yeniden clio alırsam doubledin sığmadığından sadece 8" lik ekran vede kendi yapıcağım sistem ile donatıcam aracımın head unitini. cliom olduğundan bu yana yapmak istediğim şey gerekli donanımla gps yada ne isteniyorsa eklenebilir. ses kartı önemli kaliteli ses için. maliyetini hesaplamıştım ben. güzel bi ses kartı ekran mainboard falan 1000-1500TL arasında. asıl sorun sallantılarda hdd nin darbe emme özellikli bi düzeneğin içinde olması. Merpazar.com , Thin Client , Dokunmatik , Panel Pc , embedded (Güvenli Alışveriş) Merpazar.com , EPIA, Dokunmatik, Thin Client, Panel Pc, (Güvenli Alışveriş) den gerekli alt yapı oluşturulabilr.
__________________ |
| | |
| | #4 |
| Member Kayıt Tarihi: 23-09-2008 Şehir: uzaklarda Otomobil: Miata
|
valla bizim arkın karlı son satış full özellikli olanı 900$ dı ama tabi tr de fiyatlar farklıdır + yol parasıda eklendimi epey çıkıo. Bana ses çıkaran bir cd player olsun yeter arabada bosuna agırlığa gerek yok |
| | |
| | #5 | |
| Alıntı:
bend hdd darbe enme sorununu hdd kullanmayarak hallettim 2gblik sd kart ve 3 tane 4 gblik usb belleğim vardı iyice de bantladık düşmesin diye. xp de biraz sorun çıkarıyordu özelliklede açılması uzun sürdüğü için ama linux kullanırsanız hiç de fena sayılmaz . ayrıca harddske göre daha az yer kaplıyor. biz göğüsün altına sakladık. torpido gözündende usb çıkış ve firewire koyduk böylece br laptopu bağlayıp veri transferi yapabilyor gerektiğinde klavye takıp işlem yapabiliyorduk. anlayacağınız bizim yaptığımız çok amatör bi işti fakat bu aleti çok beğendim ben bundada wirelles ve gps özellikleri var hatta ben araştırırken sim kart takılablen bi modelini bile gördüm bir nevi araç telefonun ve heryerde internete bağlanabilme özelliği kazandırıyordu | |
| | |
| | #6 |
| Cabin Crew Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Saitama / Japan Otomobil: Clio Sport | VDA 99
|
usb disklerde 16gb uPNP kullanırsan boot'ta sorun yaşamassın. ama fiyatı çok pahalı 150TL gibi bişey.
__________________ |
| | |
| | #7 |
|
hımmm... araştırmaya değer gibi görünüyor teşşekür ederim benm aklıma 30gblik ipod bağlamak gelmişti ama sanırım senn dediğin yol daha ucuz |
| | |
| | #8 |
| Tech & DIY freaK Kayıt Tarihi: 08-11-2005 Yaş: 23
|
anlık okunan OBDII bilgileri çok fena ilgimi çekiyor ![]() aslında buda aklımda olan bişey ama orta veya uzun vade de bile sıra gelirmi bilmiyorum.
__________________ |
| | |
| | #9 |
| OBD II KABLO * OBD 2 ARAÇ SOKETİ - RS 232 ÇIKIŞ, #12006106 Gittigidiyor.com TÜRKÇE Bilgisayarlı Otomobil Tamir Cihazı, #546573 düşünsene ekrana bu ölçümleri anlık verdiğini. elektonik pod harika olur vallahi. güzel bi grafik alt yapısıyla güzel olur.
__________________ |
| | |
| | #10 |
| OBD-II ARIZA TEST CİHAZI br CAN-BUS Protokolü Olan br Yeni Nesi Araçlara Uyumlu burda da var 120TL demiş bu..
__________________ |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|