"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 28-09-2008 Şehir: erzurum Otomobil: Nx coupe
| bir başka 1.6 yı 2.0 yapma mevzusu
Arkadaşlar foruma yeni üye oldum kendimi tanıtma işini burda yapıyorum çünkü aklımdaki soru tazeyken sormak istiyorum. Adım Doruk aslen adanalıyım ama erzurumda okuyorum. Asıl işim öğrencilik ek iş olarak ta bir cafede müzik yaptığım için yüzde doksan dört baba parası yiyorum . Aslında 200sx hastasıyım ama babamın parasal nedenlerine "napıcaksın 200sx'i yazık o arabaya orda" gibi bi kulp takmasıyla bir tür takas sonucu nx coupe aldım . arabam 1.6 ga16de kodlu motoru kullanıyor.Gelelim soruma abim denecek bir insanda nissan sunny var ve bu araba ga20de motor kodlu 2.0 motoru kullanıyor. motor numaraları tam şansımana bağlanma kısmanda yazıyor. Bu insan 2.0 motordan şikeyetçi bende 1.6 dan acaba komple motoru değştirmeden parçalarını değiştirerek (yane motor numaralarını değştirmeden) benm aracı 2.0 yapabilrmyiz . benm motor ustam işçilik parası almayacak bu iş için ama başka harcamaların olacağını biliyorum eğer bu işlem gerçekleştirilebilrse kabaca ne kadara patlar astarı yüzünü geçermi ? birde sunny de benm arabaya ek olark abs , hava yastığı ve cruise control var. bunlar ecu'da farklı yazılımlar barındırıyormudur yada başka bi değişle ecuları değiştrmesek programlama ile motor yaptığımız değşikliği tamamlayabilrmiyiz. Ayrıca biliyorum ki motoru modifiye ettikten sonra aktarma ve frenleme organlarınıda yenilemem gerekiyor. (gerçi benm arabanında 2.0 seçenekli olanları var ve aynı sistemleri kullandığını düşünüyrum ama bu konuda tecrübesiz sayılırım.,) Ben hava filtresidir jantlardır falan diye 2 milyar biriktirmiştim ama bu harcamayı yapmadım acaba bu para fren ve aktarma organlarının modifiyesi için yetermi. ( sağlam bazı çıkmacı abiler tanıyorum ordan temin edebilrmiyim?? Bana içinizden biri yorum değilde olabildğince gerçeklere dayalı olarak ne kadr harcamam gerektiğini söylerse değer yada değmez diyecem kendi kendime anlayacağınız motor parçaları ve montaj işlemi bedavaya gelecek ve eğer bu işlem yapılabilyorsa çok büyük bir fırsat diye düşünüyorum . Siz değerli forum üyelerinin bana akıl vermesini rica ediyorum. şimdiden teşekkürler Esenlikler. |
| | |
| | #2 |
|
Ya bu arada diğer arabanında bi masrafı olacaksa ben karşılayacam. Biliyorum iş biraz fantazi boyutlarında zaten çok aşırı bi yükü olacağını farkedersem vazgeçip 200sx içn para biriktircem sanırım bu arabayı modifiye etmekten vazgeçiyorum ya kullanması zevkli çok muzur meret ama kaporta parçası bulma olayı mahfediyor adamı ya bi kapı lastği 15 gün aranırmı |
| | |
| | #3 |
| Eşşek Ne Anlar Hoşaftan. Kayıt Tarihi: 17-03-2006
|
sen o parayı faize at eline geçen bütün parayıda orda biritir murat abi arabasını satıyor ? Sahibinden Nissan 200SX - 23.500 YTL - Araba.Com |
| | |
| | #4 |
|
hehe ben o parayı denkleştrdiğimde araba satılmış olur sanırım ![]() bakalım yaa ben bu işe girişmesem bile öğrenmek istiyorum parça değiştirme yoluyla yapılabilyormu bu işlem motora eculara programla iş çözülebilyormu falan filan .
|
| | |
| | #5 |
| Member Kayıt Tarihi: 23-09-2008 Şehir: uzaklarda Otomobil: Miata
|
blok degiştirmeden hacim değişikliği??? olabilir ama masrafa boşfer sen kendine 200SX bak onun yerine
|
| | |
| | #6 |
|
yaa evet öle yapacam sanırım masraflı olması bi yana problemli olacak daha sonra satamayacam falan filan bi sürü şey ben en iyisi buna keyfekeder bi kaç şey yapıp yaza doğru arabayı değiştireyim yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkürler |
| | |
| | #7 |
| vazcaydım ben bu işten zaten nerdeyse imkansız pozisyonda bişey bu ![]() ya 200sx alacam yada baktım okadar biriktiremiyorum egzantirik flan çökecem |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|