"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| no mercy Kayıt Tarihi: 28-12-2004 Yaş: 23
| Audi A3 için hangi jant?
Yeni kasa 1.6 Audi A3 için 17" mi yoksa 18" mi jant olur sizce ? üzerinde 16" var. Marka oalrak hangisini önerirsiniz ? Oxigin - Momo - Oz - Konei - Aez - BBS - Enkei Bu arada önemli olan hem görüntü hem de güvenlik... Mesajı son düzenleyen beg4mercy : 30-12-2004 - 19:55 |
| | |
| | #2 |
| Turbo! Kayıt Tarihi: 07-05-2004 Şehir: ... Otomobil: S3
| Re: Audi A3 için hangi jant?
soyledıgın butun markalar kalıtelı. ama bence 1.6 arabaya 17 ıyıdır. 18 bıraz fazla yorar. bence BBS 17" lık cok hafıf jantları var o olabılır. ama dersenkı 18" alacam o zaman oxigin derim ben. |
| | |
| | #3 |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 25-04-2004 Yaş: 9
19" ABT derim başka şey demem... araban zaten 1.6, performans amaçlı kullanmıyosundur, tutup da hızındsan ödün vermiim diye ufak jant alma bence... koy 19 ları tek ol...
|
| | |
| | #4 | |
| Senior Member | Re: Audi A3 için hangi jant? Alıntı:
| |
| | |
| | #5 |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 27-04-2004 Yaş: 25
bence 18,marka model dersende oz anteras
|
| | |
| | #6 |
ya hız çok önemli diil ama arabayı da yavaşlatmak istemem ya 17 yada 18 ama 18 fazla kaçar heralde dediğiniz gibi ?
|
| | |
| | #7 |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Yaş: 33
Araban performans amaçlı değil ekonomik amaçlı üretilmiş... Bütün yürüyen aksamın da ona göre dizayn edilmiş... Gidip de "tek olmak" için 19" takarsan, yerden gelen bütün darbeleri rotil ve rotilbaşlarına yansıtırsın ki arabanın parçaları bu darbelere dayanamayabilir. Ve yolda rotili kırılıp dümdüz bir direğe çarpan "tek" Audi olursun... Modifikasyon yaparken herşeyi bir hesap ve mantık çerçevesinde düşünmelisin. Anladığım kadarıyla sen jant konusunda bilinçli yaklaşıyorsun, çünkü güvenliği önemsiyorsun. Ülkemizde maalesef bunu pek düşünen olmaz, bilinçsizce sadece görselliğe takılırlar. Bu yüzden saçma sapan DTM'li, jantlı arabalar dolaşıyor etrafta... Bütçe sınırın olmadığını varsayarsam, Bu saydığın markaların en iyisi BBS ve Enkei. Sonra da OZ gelir. Teknolojinin kalbi Japonya ve Amerika aslında. Ülkemizde olmayan ancak çok kaliteli ve stil markalar var. Rays'in Volk Racing, Gram Lights, Nismo markaları, Racing Hart, Advan, SSR, ADR, 5-zigen gibi...Bu markalar CMS, Alessio, BSA gibi markaların low-pressure cast teknolojisini çoktan terk etmişlerdir. Çok hafif, balance'ı mükemmel ve sağlam jantlar üretmek için High-pressure cast, Forged, Rolling Rim gibi teknolojileri kullanırlar. Senin arabana en uygun ebad 17" jant 225/45/17 lastikler. Zaten favrika çıkışı Ambition ve S-line pakette standart bir ebat. Ama bozuk yollarda gitmem, sadece şehiriçi otobanlarda çok riskli kullanmam diyorsan 18" jant ve 225/40/18 lastik alabilirsin. Ancak bu ebatta jantların çok kaliteli olmalı. Yoksa araban çok yavaşlar, yakıt tüketimin artar. Çukurlarda zarar görebilirsin. Kalite derken sağlamlık ve hafifliğin bir arada bulunduğu ürünlerden bahsediyorum. Hafif olması frenajını ve akselerasyonunu çok etkiler. Jantın çapını büyüttükçe, tekerleğin toplam ağırlığı da artacaktır bunu da unutmamalısın. Enkei'nin "rolling forged technology" ile ürettiği jantları şiddetle tavsiye ederim. Benim beğendiklerim ZR1 ZR2 GTV RPO3 BBS'in "multi-piece" jantlarını öneririm. Çok parçalı olduğundan dolayı, her parçanın farklı bir alaşımdan farklı bir teknikle üretilme olanağı vardır ancak oldukça pahalıdır. Bana sorarsan Alman arabasına Alman BBS çok yakışıyor. En sevdiğim model CH Plasma ![]() ![]() OZ'un ise en sevilen modeli Superleggera. Aynı modelin "multi-piece" modeli de mevcut ama fiyat da çok farkeder. Superleggera ![]() Saygılar... |
| | |
| | #8 |
| Senior Member | Re: Audi A3 için hangi jant?
Okadar büyük jantı araca kouydummu hem motor hem yakıtta adam koyar .aşırıya kaçmadan kendi göz zevkinle al bence 16 yada en fazla 17
__________________ |
| | |
| | #9 |
| UlasJan | Re: Audi A3 için hangi jant?
bana kalırsa sen 17" momo al momo adı yeter italyan malı tak gıcır gıcır kullan derim tabi karar senin...
__________________ http://grafikit.com/free.jpg |
| | |
| | #10 |
çok saolun arkadaşlar verdiginiz bilgiler için... ben şehiriçinde heryerde dolaşırım yani bozuk yollarda dahil bu arada nightdriver detaylar için çok teşekkür ! |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|