"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 28-09-2008 Şehir: erzurum Otomobil: Nx coupe
| aerodinamic tasarımcıları yardım lütfen
Arkadaşlar üniversite arkadaşlarımla ekipleşip araba için Esc "electronic spoiler control" geliştirmek istiyoruz. Rüzgar, hız ve ağırlık sensorleriyle okuma yapıp mekanik hareketle spoiler'a açı değiştirip değişen hıza rahmen ağırlığı sabit tutmak istiyoruz. Eminim ki benzer projeler geliştirmek isteyen arkadaşlar olmuştur. Karşılaştıkları zorlukları yada işin olurunu olmazını bilen varsa lütfen yardımcı olsun eğer elle tutulur gözle görülür bi yol katedebilirsek yada fantazik hayal ürünü bi durum değil de gerçekçilik payı olduğunu kanıtlayabilrsek üniversitenin bilimsel araştırmalar ve projeler bölümünden destek ve fon almak için çabalayacaz. Bu konuda düşünce ve yorumlarınızı belirtirseniz yada bu çalışmların örneklerine sahipseniz lütfen bilgi verin. Böylece bizde boşamı kürek çekeceğiz yoksa uğraşmaya değer bi durum mu onu bilebilelim şimdiden çok teşekkür ediyorum. |
| | |
| | #2 |
| '95 |
downforce ve hız arasında x=y gibi bi grafik almak istiosun sanırım. sanırım bi hız okuyucu, plc ünite ve servo motor yardımıyla bunu başarabilirsin. rüzgarla bir işin yok, ağırlıklada bi işin yok..downforce u ztn ölçemezsin hareket halinde rüzgar tüneline ihtiyacınız var..ancak teorik basit hesaplar yapabilirsiniz. hız arttıkça kanadın açısı da artar, misal 80e kadar kapalı, 120 ye kadar 20 derece 120 üstü 40 derece gibi.. çok başarılı bir düşünce değil en azından yeni değil koenigsegg,porsche,ferrari gibi firmalar bu sistemi zaten kullanmaktalar. Seri üretimde olan araçlar binek otomobillerde yani,böyle bir sisteme gerek yoktur. Yakıt tasarrufu söz konusu olduğundan dolayı!Dikkat, binek otomobillerde drag etkisini minimuma indirmeye çalışırız ki hem yakıttan hem de hızdan kazanalım
__________________ Skyline GT-R Mesajı son düzenleyen VSO : 29-09-2008 - 02:09 |
| | |
| | #3 |
| Cabin Crew Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Saitama / Japan Otomobil: Clio Sport | VDA 99
|
bugünlerde forum bomba yaw.
__________________ |
| | |
| | #4 |
| bide a5 im olsa |
anaaa kendimi gerizekalı hissediyorum ![]() ve buna gülüyorum güldüüm için daha bi gerizekalı hissediyorumm ![]() anladım ki saçmalıyorum
__________________ |
| | |
| | #5 |
| freedomm22 |
küresel ısınmadan.. kesin ![]() ![]() ![]() |
| | |
| | #6 |
| '95 |
açılan 2 keko konudan çok daha akılcı bi konu bence. en azından faydalı bir düşünce.
__________________ Skyline GT-R |
| | |
| | #7 | |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 28-09-2008 Şehir: erzurum Otomobil: Nx coupe
| Alıntı:
Aslında benim kafamdaki daha detaylı ölçüm yapan bi beyin sayesinde ( mesela rüzgar sensoru) dışarda esen rüzgarıda hesaplıyarak açı kazanması hatta refleks hareketlere programlanıp aracın çeşitli yerlerinde yaptığı ölçümlerle çeşitli kanatları yönlendirmesi böylece bir kamyon yada otobüsün yanından geçerken sarsıntısını minumuna indirmesi faln filan diye gidiyor. Tabi ki böyle birşey için büyük paralara rüzgar tüneline ve yüksek mühendisliğe ihtiyaç var belki bi ihtimal dediğn sistemle üniversitenin ilgisini çekebilir ve fon sağlayabilirim belki yıllar sonra tonlarca para harcadıktan sonra bunlar yapılabilir ama asıl önemli soru buna gerek varmı yoksa başka uygulamalarla bu dediklerim yapılabilir mi Saçma yada değil beyin fırtınasına ihtiyacım var . kısaca hepinizin desteğine
| |
| | |
| | #8 |
| freedomm22 |
senin düşündüğün tarz bi sistem için çok sayıda ve çeşitlilikte sensörler gerekir... buna göre örneğin: g kuvvetini ölçen sensör olacakki arabanın gereklşi yerlerinde virajda da g kuvvetini ölçüp kanatları ayarlıyabilsin ani frenlemede kanat açmak vs... kısacası ar-ge si çok uzun ve maliyetli bi iş sizin düşüncenizdeki bu işi yapmak, ama gerçekten dişe dokunur bi iş olur... ![]() kolay gelsin... |
| | |
| | #9 |
| Eşşek Ne Anlar Hoşaftan. Kayıt Tarihi: 17-03-2006
|
abartı bir super sporta uygulanabilir ama normal bir araca pek faydası olmaz kanımca . Çok fazla maliyet çıkar sağlam sponsor bulmanız lazım markalarla. |
| | |
| | #10 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 27-12-2006
|
tebrik ederim böyle bir proje büyük bir şey umarım başarırsınız türkiyeden böyle projelerin daha fazlasının çıkmasını istiyoruz umarım istediinizi yapabilirsiniz başarılar diliyorum
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|