Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Modifiye

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 05-04-2006, 19:50   #1
...

mugan_lee - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

ACİL:::rötuş boyası::::

arabamda bi cok yerde rötuşlanması gereken yerler vardı bgn onlarla ugrastım ama sonucta hic memnun kalmadım boyadıgım yerler cok kotu duruo...forumda daha once rtş byası uyguladıktan sonra ustunden su zımparasuyla gecmenin iyi sonuc verdigini okumustum fakat bunu denedim ve bi faciayla karsılastım boya zarar gordu tekrar ustunden gectim boyayla tabi bu sfer mecburen daha buyuk bi alan boyandı...nese allahtan oteki yerlere zımpara degdirmedim..

smdi bu kalan yerlerin ustunden neyle gecmeliyim...PASTA yapsam kurtarırmı...?????????

mugan_lee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-04-2006, 20:39   #2
Hacı

tcmafya - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya ICQ yolu ile mesaj gönder
Re: ACİL:::rötuş boyası::::

Zarar gören yerlere tırnağa geliyorsa pasta cilanın pek sonuç verceğini zannetmiyorum.. Fazla derin değilse ama kapatır bence

tcmafya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-04-2006, 20:44   #3
Cem the NAFTALIN SLAYER

s40euro - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Su zimparasi ama cok ince mumkunse 2000 grid ile bastirmadan gecersen pek fazla sorun yaratmaz hos 2000 bulmak biraz zor 1200 de senin isini gorur.

Ama eger aracin metalik ise ve uzerinde clear coat var ise iste o zaman berbet diger taraflar ile ayni rengi tutturman cok zor.

s40euro Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-04-2006, 20:49   #4
...

hyr metalik degil sedefli siyah boyayıda kendi arabamın boya kodunu vererek aldım zaten ama cok belli oluo ya cok kabarık duruo....

Eski 05-04-2006, 20:50   #5
D R a G T u N e R !

DRaGGeR - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

Ben hic rütus yapılması taraftarı degilim.

Sag kapımda kocaman bir cizik var, paslanmasın diye seffaf bant yapıstırdım duruyor öyle.

Eski 05-04-2006, 20:54   #6
...

bu arada zımparanın arkasına baktım 220 yazıo rakam olrak sadece o var...en incesini istedim bunu verdi....banada cok kalın geldi zaten alırken...

Eski 05-04-2006, 22:05   #7
Cem the NAFTALIN SLAYER

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi mugan_lee
bu arada zımparanın arkasına baktım 220 yazıo rakam olrak sadece o var...en incesini istedim bunu verdi....banada cok kalın geldi zaten alırken...
Offfff ne yaptin

Ya o zimpara kalin macundan sonra kabasini almak icin kullanilir.

en az 800 eger bulabilirisen 2000 yok o da olmazsa 1200 grid zimparayi yaklasik 30 dakika suda beklet ve bastirmadan cok hafif hareketler ile zimparala bu arada bir bez veya sunger ile ustten sulamaya devam et....

Boyanin seviyesi duzgun bir hala geldimi en son olarak matligini almak icin elinle pasta uygula gene bastirmadan ve yumusak hareketler ile onun da ustune direk wax..

Insallah kurtarirsin.

Eski 05-04-2006, 22:44   #8
Senior Member

RoadFighter - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Şimdilik 2 teker. Saldım çayıra mevlam kayıra!

Bu işi zımpara yerine cilaylada yapabilirdin...........malum cilada boyayı inceltiyo...
Orj. boyayı zor inceltirdin...ama sonradan yağtığın taze boyayı cila hemen alırdı.....
Keşke bulaşmasaydın zımpara işine ama bulaşmışsın bi kere.........
El ayasından daha büyükse kazıdığın yer....bence serviste lokal boyat....bu büyüklükte
olan bi yer için rütüş kelimesi yetersiz kalır........siyah arabada renk tutma olayı pek sorun olmuyo.......lokal boyat.....satarken bi sorun olmaz....
Çünkü tampona yapılan boyaları(komple olmazsa tabi).....boyadan saymıyolar.....

Think. Feel. Drive.
RoadFighter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-04-2006, 00:58   #9
...

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi s40euro
Offfff ne yaptin

Ya o zimpara kalin macundan sonra kabasini almak icin kullanilir.

en az 800 eger bulabilirisen 2000 yok o da olmazsa 1200 grid zimparayi yaklasik 30 dakika suda beklet ve bastirmadan cok hafif hareketler ile zimparala bu arada bir bez veya sunger ile ustten sulamaya devam et....

Boyanin seviyesi duzgun bir hala geldimi en son olarak matligini almak icin elinle pasta uygula gene bastirmadan ve yumusak hareketler ile onun da ustune direk wax..

Insallah kurtarirsin.
abi cok tesekkur ederim cok yardımcı oldun gercekten..

arabaya zaten komple pasta ve cila yapmayı dusunuorum bu kısımlara girişmişken komple yaparım..

ama kendim becerebilcekmiyim emin deilim başka biyereede garip paralar istiyolar ve ayrıntılarada cok dikkat etceklerini sanmıyorum...

son olarak tavsiye ettigin malzemelerin markalarınıda ve ortalama fiyatlarını yazarsan memnun olurum..bu wax dedigin cila yanılmıyorsam deilmi..?

Eski 06-04-2006, 12:04   #10
Cem the NAFTALIN SLAYER

Izmir de Baohous yada tekzen veya koctas gibi bir yer var mi eger var ise oraya git 1200 grid zimpara iste A4 buyuklukgunde tabakasi en fazla 50 kurus falandir.

Bir kac tane al. Daha sonra sanayide boya malzemesi satan dukkanlara bak ozellikle 3M urunu satan yerlerde 2000 grid bulabilirisin o da en fazla 1 ytl.dir.

Pasta bildigin pasta Arexons`un kucuk kutuda olanlari var fena degil zaten asindirma ve parlatma amacli kullanacagimizdan fazla onemli degil.

Wax cila degil.

Zimpara kazir
Pasta cok asindirir
Cila az asindirir
Wax ustunu kapatir mikro cizikleri doldururup optik duzeltme yapar.

Komple pasta isini bosver. Sadece bolgesel pasta yap daha sonra arabanin temiz oldugunu varsayiyorum iyi bir wax ile (burda paraya kiyacan) turtle olabilir mguiers (hep yanlis yazarim bir turlu ogrenemedim ama anladin sen markayi) olabilir. Hatta eger bulabilirsen gene adini yazmayi beceremedigim firmanin ozel mikrofiber bezleri var parlatma islemini o bezle yap derim

Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları