Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Modifiye

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 15-08-2008, 12:47   #11
Member

Celim67 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Golf 3 GT TDI 90
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi SVT5 Mesajı Göster
Yanlış anlamadıysam bu bir Golf III 1.9 TDI 90 hp.
chiptuning ile 25-30 hp / 50-60 Nm arasında kazanması lazım.
tabi tercihen kutu içi bir hava filtresi ve de egzost sistemi ile birlikte uygulanırsa daha yakın olur bu rakamlara.
evet aynen katiliyorum 20-30 hp arasinda degisiyo..yanliz genelde gencler arasinda burda konusuluyo chip tuning motora zarar veriyomus acaba bu ne kadar dogru bunun hakkinda bilginiz varmi cunku burdakilerin otomobil anlayisina biraz kilim ben sizden bilgi edinmek daha iyi sanirim.. cevaplar icin tesekkurler

Celim67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-08-2008, 12:51   #12
Psikopat Rs

CliOkaN - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Clio Rs "39 LZ 112"
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder Send a message via Skype™ to CliOkaN
chip in bir zararı yoktur sadece benzinli araçlarla yüksek devir bandını uzattığı için uygun olmayan devirlere kadar çıkılmaya izin verebildiği için motora zarar verebilir ama o chip değil sürücünün işidir 7400dd de kesen örneğin bir araç benzinli tabiki 8200dd ye kadar uzatılıyorsa illaki bir gün birşeyler ters gidecektir onun haricinde bir zararı olacağını sanmam

Eski 15-08-2008, 12:54   #13
Orhan Baba

godfather - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Ford Fusion
Blog Kayıtları: 4
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
chip ve kutu içi filtre 1,6 90 hp 204 nm dizel aracımı 115 hp ye ve 240 nm torka ulaştırdım daha keyifli bir araç oldu tavsiye ederim

Eski 15-08-2008, 12:58   #14
HKS bluewolf :)

BlackEmperor - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Corolla HB
bende yaptırmak istiyorum ama benım arabaya box varmış bi tek chip olmuyormuş galiba :S

Eski 15-08-2008, 13:28   #15
ultrAslan Member

eReN1905 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: yok
Abi şu ana kadar d4d lere chip yaptırana rastlamadım forumlarda filan.Sen hiç karşılaştınmı?

eReN1905 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-08-2008, 17:39   #16
Senior Member

SVT5 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Ben onu Hollanda ile konuşmuştum. Corolla D-4D ' nin beynine girilemiyor dediler. Biz henüz girebileni duymadık dediler. Sanırım şu an için box tek çare.

Eski 15-08-2008, 17:44   #17

nan ne beyin yapmışlar sırf bana gıcıklıgına

Eski 15-08-2008, 17:48   #18
Senior Member

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Celim67 Mesajı Göster
evet aynen katiliyorum 20-30 hp arasinda degisiyo..yanliz genelde gencler arasinda burda konusuluyo chip tuning motora zarar veriyomus acaba bu ne kadar dogru bunun hakkinda bilginiz varmi cunku burdakilerin otomobil anlayisina biraz kilim ben sizden bilgi edinmek daha iyi sanirim.. cevaplar icin tesekkurler
rica ederim chiptuning zararlı bir işlem değildir. bugün tüm dünyada birçok marka ve modelde sayısız araç çok yüksek kilometrelere kadar chip'li olarak problemsiz şekilde kullanılmaktadır.

yapılan işin motora normalden daha fazla yük bindirdiği kısmı doğrudur. neticede turbo veya turbodizel bir araçta turbo basıncını yükselterek ve bunu yakıtla destekleyerek fazladan güç elde edilmektedir. ancak kaliteli bir yazılımda bu her zaman tolerans sınırları içinde tutulur ve araç zorlanmaz. tolerans sınırları çoğu araçta standart olarak oldukça geniş tutulmuştur. tolerans bantının geniş tutulmasının sebebi, üreticinin herhangi bir kötü kullanıma karşı kendini garantiye almasındandır. çünkü her kullanıcı bilinçli değildir.

tehlike işte bu bilinçsiz kullanıcılardır. motora zarar verecek olan, aracın chiptuning yapıldıktan sonra hor kullanılması ve bakımsız bırakılmasıdır. kalitesiz yakıt kullanılması, yağ değişimlerinin atlanması, çok performanslı kullanımın ardından turbonun soğumasına ve yağlanmasına fırsat vermeden kontak kapatılmasıdır, bunun gibi şeylerdir. hatta bunları chip yapılmamış bir arabaya yapsak ona da zarar veririz rahatlıkla.

eğer böyle yanlışları yapmayacak iyi bir kullanıcı iseniz, chiptuning yaptırmanızda hiç bir sakınca yoktur. kaliteli bir marka yazılım yaptırdıktan sonra gönül rahatlığıyla çok uzun süre aracınızın keyfini sürebilirsiniz.

Eski 15-08-2008, 17:50   #19
Senior Member

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi BlackEmperor Mesajı Göster
nan ne beyin yapmışlar sırf bana gıcıklıgına
malesef. ama box düşünebilirsin aslında. box kullanıcısı olup memnun olan arkadaşım da var benim. (araba başka ama yine de) beyin yazılımı kadar iyi bir çözüm değil ama mutlaka iş görür.

Eski 15-08-2008, 17:52   #20

peki serdar abi yaris için onde gelen firmalar cip uygulamış corolla için neden yok birde tecrubelerına dayanarak benım arabanın turbosunuda buyutsek abartmadan ne kadar coşabiliriz

benım istedıgım bg değil yazılımla torq bandını daha verımlı kullanmak o yuzden cip dusunuyorum gerci bu bglerede yansıyor ama nefesı biraz acılsın anlayacan

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları