"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 29-05-2008 | 1.6 lpgli astraya turbo ???
2001 model lpgli sedan astra g ye turbo taktırmayı düşünüyorum, ama düşünme aşamasını bi türlü geçemiyorum eğer ciddi bi şekilde düşünsek bu turbonun lpgli araca vere güç nasıldır acaba?? ayrıca montaj konusunda ne gibi sıkıntılar çıkar?? pistonlar krank mili falan kaldırır mı?? kısacası toplam masraf ne kadar olur?? bilgilendirebilecek arkadaşar varsa şimdieden teşekkürler |
| | |
| | #2 |
| Senior Member |
0.5 bar fln basarsan motor stock kaldırır ama benzinde kullanmanızı tavsiye ederim
|
| | |
| | #3 |
| Eşşek Ne Anlar Hoşaftan. Kayıt Tarihi: 17-03-2006 |
oktanı lpg nın daha fazla olduğundan çok daha güzel olur.
__________________ |
| | |
| | #4 |
| Gökhan Kayıt Tarihi: 30-04-2006 Şehir: KSK Otomobil: Vectra GT |
lpg takmışsın demekki aracında düşük tüketim arıyorsun, turbo ile başa çıkabilecekmisin maddi yönden?
|
| | |
| | #5 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 29-05-2008 | aslında buda sormak istediğim bi soru çok yakıt sarfiyatı getiriyomu turbo araca.. lpgnin oktanının yüksek oldğundan daha ii olacağını duymuştum Torbalılı arkadaşta ööle yazmış.. %10-%20 civarında bi extra masraf çıkarsa fazla sorun olmaz..
|
| | |
| | #6 | |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 29-05-2008 | Alıntı:
sanrım ortalama bi değer bi 0.5.. mesela 0.5 bar la ne kadar hp alabilirm, nası bi tesisat kurmam lazım
| |
| | |
| | #7 | |
| Hacı | Alıntı:
__________________ ![]() | |
| | |
| | #8 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 27-10-2006 Yaş: 33 |
merhaba. ![]() öncelikle benim anlayamadığım bir konu var, izin verirseniz onu sorayım. 1.6 litrelik mütevazi bir motorun yakacağı benzini bile göze almak istemeyip tasarruf yapmak adına aracına LPG uygulayan bir kullanıcı, nasıl oluyor da turbo uygulaması gibi ciddi yüksek maliyetli bir modifiyeye girmeyi göze alabiliyor? ikinci olarak konu hakkındaki düşüncemi söyleyeyim, bence feasible değil. insan tek arabasına, yani günlük olarak kullandığı, üstelik de tutumlu olmak için LPG ile kullandığı 1.6 motorlu arabasına turbo uygulaması yapmaz. bu işe girmek yerine bu arabayı satıp daha iyi bir araba alırsın, daha da güçlü olur, daha da iyi gider. eğer bu işe girersen, belki aylar sürecek bir uğraşı, harcanacak ciddi meblağda parayı, işler ters giderse motoru eline alma riskini göze alman gerekiyor. eğer işler ters gitmezse de çok da fazla olmayan bir güç kazancını kabullenip tatmin olman gerekiyor. 1.6 motor olduğu için uygulayacağın turbo küçük bir turbo olacak, motorun stock olduğu için de dayanabileceği basınç düşük olacak. örneğin 0.5 bar gibi bir basınçtan söz edilmiş. bu basıncı sağladığını düşünelim, küçük bir turbonun mükemmel bir set up ile bile, bu basınçla senin aracına katacağı güç 40-50 beygiri geçmeyecektir. iyi ihtimalle. kaldı ki bu bile hatırı sayılır bir basınçtır, bu iş için üretilmemiş bir stock motora basmak için. bence zor. kaldı ki bunu benzin değil de LPG ile nasıl besleyecekler ve de bu aracın motoru turbo basıncı + LPG yakıt ile ne kadar sağlıklı gidecek ve ömrü ne kadar dayanacak falan bu konulara hiç girmiyorum. bu tip uygulamaların tek seferde bitmeyeceği, defalarca sorun çıkacağı, uygulamadan sonra aracın motoru ve şanzımanıyla ilgili başka sorunlar ve hesapta olmayan türlü türlü masraflar da çıkacağı ve belki 30 defa tekrar tekrar sanayiye gitmen gerekeceği mevzularına da girmiyorum. ha bir de bu arabayı sonra nasıl satacaksın kim alacak falan bu konuya ise hiç girmiyorum. renault megane' ına turbo uygulayan bir arkadaşımız var, adı İzzet. eğer bugünlerde buralardaysa belki kendi tecrübelerini aktarır.
__________________ Volvo S60 T5 - RICA PPC Mesajı son düzenleyen SVT5 : 23-07-2008 - 09:28. |
| | |
| | #9 |
| 16 RS 611 Kayıt Tarihi: 17-04-2005 Şehir: Bursa Yaş: 24 Otomobil: Corolla HB |
sana tavsiyem serdar abininde dediği gibi doğuştan turbolu bi araba alıp ona lpg uygulaman tahminen astrayı sattıktan sonra ustune 3 5 daha koyup audi a3 1.8 T alıp onuda bi guzel chipledinmi 200 bg e yaklaşabilirsin bu durumdada tüketimimn sehir içi sakin kullanımda 12 lt benzın 15 lt gaz olur gincel fiyatlra gore hesabını kendın yap dip gaza gezecem diyosan 20 lt leri gozden cıkar benzınde ![]() hatta ve hatta dun arkadaşın sahinie gaz alamaya giderken bızden once sırada bekleyen arac volvo s40 T4 idi
__________________ Ben en iyisi beklemeye devam edeyim... |
| | |
| | #10 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 27-10-2006 Yaş: 33 |
sevgili arkadaşlar hep söylüyorum ama vesile olmuşken tekrar edeyim. bu forumda genel olarak, modifiye uygulamalarının kolaylığı, problemsizliği, maliyetleri ve de güç kazançları hususlarında ciddi yanılgılar var. özellikle de bilgileri sadece kulaktan dolma düzeyde olan ve modifiye konusunda gaza gelmeye ve getirmeye hazır genç dostlarımız arasında. bu yanılgıya düşmeyiniz. gerçekler böyle değildir. modifiye asla ucuz bir hobi değildir. aksine oldukça pahalı bir hobidir. güç kazanmak zor ve pahalı, bunu sağlıklı ve problemsiz olarak yapmak daha da zor ve daha da pahalıdır. etrafta modifiye ile ilgili anlatılan şehir efsanelerini her zaman en az %50 iskonto ile dinleyiniz. elde edilen beygir gücü kazançlarını da öyle. modifiye firmaları güç kazançları hakkında pek çok zaman yalan söyler ve modifiye yapan insanlar da bunlara inanmak isterler. bu sektörün tabiatı böyledir. çünkü insanlar ne kadar çok gaza gelirse bu firmalar o kadar çok satış yaparlar. dolayısıyla yalan söylemeseler bile en azından sizin yanılgınızı düzeltmek için bir çaba sarfetmeyeceklerdir. bunda da şaşılacak hiç birşey yoktur. aynen çamaşır deterjanı reklamlarında istisnasız tüm lekeleri çıkaracağını iddia ettikleri, ama birçok lekeyi çıkaramayan deterjanlar gibi. şunu yaptım, şu kadar güç aldım diye iddia eden ve arabam bilmemkaç beygir oldu diyen insanlara, bu sonuçları dinamometre üstünde test edip etmediğini ve before/after şeklinde dinamometre çıktıları alıp almadığını sorunuz. rakamsal ve/veya bilimsel yaklaşımlardan bahsetmeyen kişilerin atıp tutmalarını dikkate almayınız. tabiri caizse bu konuda genel olarak biraz şüpheci olunuz. bakın yüzlerce hatta belki binlerce üyesi olan forumumuzda bir konu açıldı "yaptığınız modifikasyonlar ve aldığınız sonuçlar" adı altında. çok rica ediyorum, bunu baştan sona okuyunuz. ve de her gün modifiyeden bahseden bunca insan arasında gerçekten hatırı sayılır modifiye uygulamalarını toplam kaç kişi yapmış, bunlara ne kadar toplam para harcamış ve de ne kadar güç elde etmiş inceleyiniz. gerçek ordadır.
__________________ Volvo S60 T5 - RICA PPC |
| | |
| Reklam |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| astraya, lpgli, turbo |
| Konu Seçenekleri | |
|
|