"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #41 |
| TeamRS Kayıt Tarihi: 30-05-2005 Yaş: 21
|
şimdi deneysel ölçüm yaparken ne kullanırsanız kullanın bir sonuca varırsınız. örneğin kronometre ile kadrandan ölçülmüş bir deneyde 10 tane ölçüm yapalım. 10 unda da sistematik hata olarak nitelendirebileceğimiz bir kadran sapması vardır. bu her ölçümde sabit bir değer verir. sonrasında rasgele hata diye nitelendirdiğimiz kronomerenin başlatma-durdurma hataları ve her kalkışta değişkenlik gösteren pilotaj hatalarımız var. bunlar da her ölçümde farklılık gösterir. burada araç stock iken ve modifiyeli iken 10 ar adet deney ölçümü yaparsak belirsizlik analizi yöntemlerini kullanarak gelişimi çok büyük bir doğrulukla ben size çıkartabilirim. ve bunu aynı şekilde akselerometre ile yapsaydık sistematik hatalarımız daha kabul edilebilir bir buyuklukte olacaktı. ancak belirsizlik analizi kullandığımızdan gelişim buyuklüğü kronometre ile olandan çok farklı çıkmaz ![]() akselerometre ya da kronometre kullanın her şekilde bir miktar sistematik hata her zaman olacaktır bunu engelleyemezsiniz. ancak kalibrasyon ile en aza indirgeyebiliriz. |
| | |
| | #42 |
| Team Lada |
bi chip ile aracın hızlanması 2 saniye kadar iyileşiyosa mükemmel kafadan ben ilk müşteri olurum
|
| | |
| | #43 | |
| Bulgarian Girls Fan:) | Alıntı:
| |
| | |
| | #44 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 07-03-2007
| bende denk geldik dedim herseyi dalgaya almayi seven bi millettiz. sanirim 5. viteste gaya basmak pekte pilotaj gerektiren bisey degil neyse uzatmiyorum nasil olsa dalgaya alicaksiniy
|
| | |
| | #45 | |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 27-10-2006 Yaş: 33
| Alıntı:
sene 1998-1999 benim en eski 147 'lik Bravo HGT' de sparco yay ve kule gergisi, dereceli, emme manifoltu ve motor üst kapak blueprint ve port polish, komple egzost, intake ve superchip vardı. kendi sınıfına göre iyi giden bir araba haline gelmişti. o zamanlar beni oldukça tatmin ediyordu yani. nelerle denemiştik... örneğin 152 ps gücünde olan Peugeot 306 S16 vardı bir arkadaşımda. onunla denemiştik ve kalkış dahil her aralıkta ve ara hızlanmalar dahil son hızda da çok farklı bir şekilde ayrılıyordum. kalkışta 167 ps 306 GTI denemiştik ve ilk kalkıştan itibaren 140'a kadar falan epey önünde kalıyordum. sonra yol bitmişti. bundan başka... mesela bir arkadaşımın chipli egzostlu filtreli 206 GTI ile denemiştik, hem kalkış, hem rolling start, 1-2-3 her viteste birer boy açıyordum, 4. ve 5. viteslerde ise en az 2 şer boy daha açıyordum. Kendi Passat 1.8T 'm ile denemiştik bütün işlemlerden sonra, ilk 4 viteste zaten epey açmıştı. Passat 5. viteste biraz arayı kapatmıştı. Ama son hızı 223 kmh olmasına rağmen yetişememişti. Kadranda 240 kmh görüyordu her iki araç da ve aralarında 3-4 boy kalıyordu, Passat daha fazla kapatamıyordu. Ben de sonunda merak etmiştim kaç beygir olmuştur bu araba yahu falan diye... o zamanlar bizce en güvenilir olarak 4. Levent Fayman'da dinamometre vardı. ordaki ölçümde vere vere 160 hp (tam olarak 159.8) güç vermişti. dinamometre üstünde reel kayıtlara göre 228.5 kilometre hızla devir kesiciye girmişti. büyük hayal kırıklığına uğramıştım. hemen sonra Onno Usta'ya gitmiştim. Ne yapabiliriz demiştim. O da bana bundan daha fazla gücün bu arabalardan malesef çıkamayacağını söylemişti. Daha fazla uğraşmana gerek yok demişti... Öyle kaldı. Feci gidiyor sandığım arabamın sadece 160 hp olduğunu öğrenince çok üzülmüştüm. kimbilir standartken ölçseydim ne çıkacaktı.Sonra bu arabacık pert oldu. Ben de büyük ümitlerle hemen yeni 155' lik versiyonu aldım. O sırada Murat BTG' yi yeni açmıştı. Superchip'i o yapacaktı. Hemen ilk aldığım gün gittim. Kaputu açtık. Murat demez mi : "aaa abi bunlarda Alfa'nın ve Fiat' ın yeni tip hybrid beyinlerinden varmış yahu, bu arabaya chip yapamayız!! " ahaha dünyam yıkılmıştı. Kısa bir süre kullanıp daha 15-16 bin kilometre civarında satmıştım...
__________________ RICA Tuning | |
| | |
| | #46 |
| Japanese Car Fan |
video tekrar uploadlanabılırmı acaba
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|