"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #11 |
| © Kayıt Tarihi: 02-07-2005 Şehir: ///M Otomobil: POWER
|
D de basmışsın değil mi, araç multitronic.
__________________ www.travian.com.tr |
| | |
| | #12 |
| Name : Erhan |
evet araç multitronic. Sport'a almadım, Drive'da bastım.
|
| | |
| | #13 |
| SARMAN |
4.vites oldugundan eminmisin arac videoda herhangi bir viteste değil D de basmıssın
__________________ |
| | |
| | #14 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 10-01-2006 Yaş: 24
|
frenlerinde sorun var sanırım..
|
| | |
| | #15 | |
| Name : Erhan | Alıntı:
Niye? | |
| | |
| | #16 |
| multitronic'de (CVT'lerde) olmuyor şanzımanın önceden belirlenmiş oranlara bağlı durmuyor, D modunda gaza basış oranına göre sürekli en uygun devir kollayarak gitmen için tasarlanmış. yani belli bir orana sabit gitmiyorsun, bu sürekli değişiyor. sen daha önce 70kmh'de 5500 devire çıkıp, 170'lere kadar en fazla 6200 devire çıkabilen bir şanzıman oranı gördün mü belli bir viteste değilsin yani, milyonlarca vites var diye düşün, şanzıman anlık olarak sürekli onların arasında gidip geliyor. senin sürekli maksimum güçlerde seyretmeni sağlıyor. 220-230kmh'ye de çıksan devir 6200lerde sabit kalır. ne zaman manuel konuma geçtin, işte o zaman dişliler üzerinde önceden ayarlanmış oranlara kitliyorsun arabayı sürekli vites değiştirerek, 6 ileri oran varsa 6, 8 ise 8. 20 ise 20
| | |
| | #17 |
| Name : Erhan |
eywallah kral bilmiyordum valla teşekkür ederim |
| | |
| | #18 |
|
reca ederiz ![]() mesela gaza yarıya basarak mı hızlanmak istiyorsun; basarsın yarıya kadar araba atıyorum çıkar 3800 devire, 6300 devirde 220hp üreten motor 3800 devirde 130hp mi üretiyor, o devirle sabit 130hp bir arabanın tamgaz çıkabileceği bir hıza kadar çıkarsın, 200kmh misal. 200kmh yetmezse biraz daha basarsın, araba 5200 devire çıkar, orda da mesela 185hp üretir, 220kmh'ye kadar öyle çıkarsın. tam gaz verirsen de araba 6200 devire kitler, tam 220hp gücünü kullanır ve maksimum hızına çıkarsın. yani kullanılması gereken gücü ve çevirilecek devir miktarını senin gaza basış oranına göre şanzımanın beyni belirliyor, o devire gücün yettiği hıza çıkana kadar sadık kalıyor. sen zaten daha iyi bilisin kendi arabanın, detayına gireyim diye şeyettim ben, hani niye bu araba böyle saçma hızlarda saçma sapan devirlerde geziyor dersen
| | |
| | #19 | |
| arıza Kayıt Tarihi: 30-12-2007 Yaş: 22
| Alıntı:
![]() baya akıllı aletmiş bu otomatikler....![]()
__________________ herşeyin bittigi yerde bn başlarım | |
| | |
| | #20 |
|
dizelde falan, hele ki 4 silindirli dizellerde sabit devir olayı korkunç sıkıcı oluyor da, güzel ses veren bir V6da pek sorun olmaz ani devir kayıp ve çıkışları, uzun süre maksimum devirdeki V6'nın sesini dinlemek falan yine tabi keyif unsuru kaliteli klasik otomatikleri tutmaz da, sorun da olmaz.başarı dersen, kesinlikle çok başarılı. diğer CVT'ler pek değil de, multitronic'ler hakikaten çok iyi, ciddi biçimde optimize edilmiş oluyorlar.
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| 4vites, 55170, kmh |
| Konu Seçenekleri | |
|
|