"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 26-08-2004 Yaş: 27
|
Saniyelerin su gibi akıp gittiği şu hayatta, aslında bir zincir halkası olduğumuz gibi bir gerçek var... Nasıl mı? Insan kendi kaderini kendi çizerken, aslında farkında olmadan diğerlerinin kaderine de etki ediyor.. Ne alakası var trafikle, modifiye ile... Benim arabam şu anda teknolojinin ulaştığı son nokta itibari ile mükemmel bir güvenlik donanımına sahiptir demek çok cahilce ve bencilce bir davranıştır... ABS, Airbag vb. unsurlar kurtardığı canların yanında, yitirilen hayatların da birer sebebi aslında... ABS hatalı kullanıldığında (Örneğin; pedalın titremesi esnasında panikleme gibi bir durum oluştuğunda) getirdiklerinin yanında, söylemde kalan kelimelerin yanında kaybedilen hayatların da ne yazıkki bir sebebi haline gelebilir... Yada Airbag.. Beni airbag kurtardı şu kazada.. Ilkinde kurtardı, 2. sinde (allah kimsenin başına vermesin) kurtaracağının garantisini kim verebilir? Adamlar emniyet kemeri diye bişey yapmışlar.. Neden? Seyehat esnasında valizlerin koltuk üzerinden düşmesini engellemek için... Güldünüz şu anda... Belki onu kullanmayan son kişinin vefat sebebi odur.. Bunada gülebilir misiniz ? Herşeyi geçelim... Siz bütün önlemleri aldınız.. Aracınız bakımlı... Jilet gibisiniz herşeyinizle.. Trafikte giderken, alkollü biri geldi arkadan (allah korusun) dokundurdu aracınıza... Dokundurma ile kalırsa ucuz atlattınız, çarpma denirse geçmiş olsun veya allah rahmet eylesin... Bilmiyorum ne yazdım bu yazımda... Trafikte kendi canınız adına aldığınız önlemlere rağmen, her saniye önlem almamış veya allahtan diye nitelendirilebilecek bir etkenden dolayı zarar görmememiz için, Başkalarının canının da en az sizinki kadar önemli olduğunu unutmamanız için, Lütfen dikkat... Kim bilir, belki takip mesafesi gibi 2 saniye sayacak zamanımız olmayabilir... 88-89 diye sayış son sayış olabilir.. Belki 89 diyecek zaman kalmayabilir... Özetle; gereken tüm önlemleri aldım demeden önce ben önlemimi aldım ama yine de gözümü dört açayım diyelim... Dedim ya hayatın takip mesafesi olmaz.. "Sayacak zamanı bile olmamış" demesinler diye, ardımızdan kalanların göz yaşı dökmemeleri için, 2 saniyenin değerini bilelim... Kazasız günler dileği ile... Hayat değerli... Değerini bilelim, bildirelim....
__________________ Beyaz '98 Nissan Primera 2.0i SE ![]() Açtığım konular TeaM NiSSaN Bölümünde... Mesajı son düzenleyen yasinz : 18-01-2007 - 13:59 |
| | |
| | #2 |
| Re: Hayatın Takip Mesafesi
Lütfen uzun diye okumamazlık etmeyelim.. Allah kimseye bu acıyı göstermesin... Okuyalim... Şimdiden teşekkürler...
__________________ Beyaz '98 Nissan Primera 2.0i SE ![]() Açtığım konular TeaM NiSSaN Bölümünde... Mesajı son düzenleyen yasinz : 18-01-2007 - 13:55 |
| | |
| | #3 |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 22-12-2006
| Re: ÖNEMLİ: Hayatın Takip Mesafesi
gerçekten çok güzel yazmışsın bizlerle paylaştığın için sağol,sürekli bir taraflarda okuyoruz,birilerinden duyuyoruz : emliyet kemeri takılı olduğu için çıkamadı.. havayastığı yüzünden boğuldu.. abs yoldan attı.. bu güvenlik önlemleri ne kadar canınızı koruyor olsada ne olacağını asla bilemeyiz.. yazdıklarına katılmamak elde değil çok güzel hislerini aktarmışsın bizlere,edebiyatla haşır neşir birisi olarak gerçekten anlamlı buldum,ben hazır konu açılmışken hemen yan komşumun yaşdığı bir olayı sizlere aktarmak istiyorum belki ibret olur : komşum hali vakti yerinde gayet efendi bir adamdı,araba hastasıydı,bir cadillac deville bir de camaro sahibiydi.. otobanda 190km civarında seyrederken arkadan markasını görmeye bile fırsat bırakmayan bir zibidi geliyor sağlıyor ve önüne kırıyor,kontrolü yitiren komşum 3 takla atıyor ve tavandan fırlıyor (kemeri takılı değilmiş..) yola düşüp bayılıyor.. arabayı düştüğü yerden yaklaşık 150 metre ileriye sürüklenmiş,allah canını bağışladı ancak 6 ay kırıkları yüzünden kendisine gelemedi.. omuriliği zedelendi ve sağ kolu iki yerden sağ bacağıda 3 yerinden kırıldı,sol kol yerinden çıkmış,hala fizyoterapiye gidiyor.. arkadaşlar insan hayatı bu kadar ucuz değil.. 3 saniyelik bir şov.. hava atma.. ego tatmini insanların hayatlarında kalıcı ve giderilemez sonuçlar doğuruyor.. yollar gerçekten çarpışan oto pisti değil kendinizi düşünmüyorsanız ailesi olan,çocuğu olan insanları düşünün ve kurallar dahilinde araç kullanın.birisinin kafasına silah dayamakla trafikte kurallara uymamak aynı şey. |
| | |
| | #4 |
| www.otvyehayir.com Kayıt Tarihi: 24-05-2006 Şehir: İstanbul Otomobil: CBR1000RR Vectra Elegance
Çok önemli bir yazı, burada en önemlisi emniyet kemeri, zira takılı değilse airbag bizi koruyacağı yarde öldürücü bile olabilir. Bu konuda kaderci değilim, hiçbirşey yapmadan ne yapalım kader demenin bir manası yok, her zaman defansif sürüşten yanayım, teşekkürler |
| | |
| | #6 |
Arkadaşlar alınan her önlem ardı sıra farklı zorlukları yanında getirir.. Araç kullanırken rahat olmalıyım emniyet kemeri de neymiş demek tabir yerinde ise tamamen cahillik.. Bu zımbırtı bir işe yaramıyorsa neden yapılmış.. Söylediğim gibi koltuk üzerine koyulan bavulları, çantaları, laptopları fren esnasında korumak için değil tabiki...
__________________ Beyaz '98 Nissan Primera 2.0i SE ![]() Açtığım konular TeaM NiSSaN Bölümünde... |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|