"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 10-02-2008
| 2000-2001 primera 2,0cvt hakkında görüşleriniz
İyi akşamlar, 2000 model mondeo kullanıcısıyım ancak daha önce uzun süre japon arabası (mazda) kullandığım için japon aracına dönme gibi bir planım mevcut. Otomatik araçlara önyargımdan dolayı ve 2000 model primeraların düz vites alternatifi olmadığı için bu model üzerinde pek durmamıştım. Ancak son zamanlarda otomatik vites aynı zamanda tiptronik araçların konfor ve kullanım rahatlığı primeraya dikkatimi tekrar çekti. Şu sıralar 2000 veya 2001 nissan primera 2.0 elegance cvt'ler ilgimi çekiyor ancak bazı şüphelerim de var.Şöyle ki, Otomatik şanzımanların bu araçlar için kronik bir rahatsızlığı var mı? Arıza gibi durumu oluyor mu? Alırken şanzımanın dikkat edilecek bir ayrıntısı var mıdır? Bunun haricinde japon araçların motorlarının çok dayanıklı olmasından ötürü motoru ile bir problem yaşayacağımı düşünmüyorum ancak sürüş konforu, performans, frenaj, sessizlik, iç mekanda rahatsız edici ses-tıkırtı, yakıt tüketimi (tüpsüz) gibi konularda hiçbir bir fikrim yok. Deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Açıkçası sorunsuz bir araç kullanıyorum, gerek yol tutuş, gerek konfor, gerek performans açısından aracımdan çok memnunum ve değiştiripte sorun yaşamak istemiyorum. Aslında japon hayranlığım yüzünden belki de gereksiz bir iş yapacağım ancak görüşleriniz beni yönlendirecektir. Bir de bu araçların piyasası hakkında tam fikir sahibi olamadım. Genelde araç piyasasına hakimimdir ancak nadir bulunan bir araç olması nedeni iile 11,500'den 19,000'e kadar fiyat aralığı meraklısına satılacak bir araç olduğu kanısı uyandırdı bende. Benim aklımdan geçen en fazla rakam temiz model için 2000 model için 14.000, 2001 model için ise 15,000 civarı acaba yanılıyor muyum? Son olarak 1,8 luxury modelinin motoru bu kasa için yeterli midir? Fiyatları 2000 motora göre daha uygun diğer araçların tersine. Saygılarımla. |
| | |
| | #2 |
| Nissan Takım Kaptanı |
Selamlar,bu araçlar ile ilgili çok bilgim yok, fakat her ne kadar nissanlar genel olarak sorunsuz araçlar olsada,alacağınız aracın sorunsuzluğunun birazda kullanan kişilere bağlı olduğunu varsayarak memnun olduğunuz bir aracı satıp başka bir araç bakmanın kesinlikle bir risk ve gereksiz bir iş olacağını düşünüyorum. ![]() Model hakkında detaylı bilgiye sahip arkadaşlardanda konuya ilgilerini bekliyorum
__________________ |
| | |
| | #3 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 05-05-2005
|
merabalar bende 2000 model nıssan prımera kullanıcısıyım gercektende guzel bır arac oldugunu soylemelıyım gerek donanım konusunda gerek prenlerı ve yol tutusu konusunda gercekten cok ıyı olan bır aractır kasanın agırlıgı dolayısıyla cok fazla performans beklememelısınız yakıt olarak bende 1.6 olanı var normal kullanımda sehır ıcınde 280 lıra cıvarında yakıyor ama basınca degeerler ucuyor prımeranın kronık bır sorunu bulunmuyor motorlar konusunda ben ıyı benım aracım 145.000 de daha yag yakmıyor motorla ılgılı herhangı bır problem cıkarmadı 2000 model ıcın 14.000 lıra demıssınız ama cok az soylemıssınız 1.6 olan orta karar versıyonları bıle 14.000 lıra cıvarında fıyatları var 1.6 ların temızlerı 16-17 bın lıra cıvarında 2000 motorlu olan cvt lı prımeranın km sını dusuk olanını bulmanız bıraz zor ve fıyatları pahalı 1.8 en az uretılen modelı dogal olarak bununda km sını dusuk bulmanız bır zor olucaktır bu arada en yuksek donanım versıyonu olan elegance da neredeyse 2008 araclara tas cıkaracak donanım bulunmakta derı koltuk-far yıkama-sunroof-6 ılerı tıpronıc vıtes-koltuk ısıtma-yagmur sensoru-merceklı xenonlu farlar-elektırklı aynalar-ahsap kaplama gıbı zengın bır donanım secenegı var ben sızın yerınızde olsam ya gıdıp 2000 cvt olanlarına bakardım yada gıdıp km sı dusuk 1.6 olanlardan alırdım tup konusunda pek tavısye etmıyorum zatende cok asırı bır yakması yok ama bu tarz arabalar ıcın parcalarının cok pahalı oldugunu kaskosuz kullanılmasının sakıncalı oldugunu hatırlatırım |
| | |
| | #4 |
| HKS bluewolf :) Kayıt Tarihi: 17-04-2005 Şehir: Bursa Yaş: 24 Otomobil: Corolla HB
|
2000 model mondeo satıp 3 aşagı 5 yukarı aynı olan Primera için ne kadar risk alıır bilemem ama bence primeradan ziyade mazda 626 veya Accord tavsiye ederim en azıdan primeradan daha Japon ve sportif duruyorlar Senide cezbeden bu olmalı aksı tatktırde mondeo nu hiç riske atma
__________________ |
| | |
| | #5 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 10-02-2008
|
İlginiz ve cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. @traxxas; 1.6 motor araçlar motor hacimleri nedeni ile düşük vergilendirildiklerinden tercih sebebi oluyorlar. Bu yüzden 2000 motor araçların donanımı ne kadar zengin olursa olsun yakıt tüketimi ve pahalı vergileri yüzünden 1600 motor araçlara göre daha zor ve daha az rakamlara satılıyorlar. Kasko konusunda kesinlikle size katılıyorum. Kendim de bu işle uğraştığım için kaskosuz binmem zaten. Sadece 1 adet farının 800.-YTL civarında olduğunu duydum geçen gün. Sizin aracınız 1600 motor olsa da merak ettiğim iç mekanda plastik sesi veya gıcırtı, tıkırtı türünde tabir edilecek ses var mı?Araçtan araca değişeceğini biliyorum ama siz de aracı almadan muhakkak araştırmışsınızdır diye öğrenmek istedim. @BlackEmperor; 1998-2001 model 626 mazdalarda buji kablosu ile ilgili sorun olduğunu biliyorum. Bu beni mazdadan uzak tutuyor. Honda ise cömert yakıt tüketimi ve sadece otomatik vites seçeneği olması nedeni ile sıcak bakamadığım araç. Beni çizgileri ile 2000-2001 yılı primera cezbediyor. DAyanıklı motor ve güçlü karoser ile uzun yıllar kullanabileceğim bir araç olduğunu düşünüyorum. Mesela 2003 primera çok marjinal geliyor bana, ayrıca 2000-2001 kadar ağır durmuyor.(mecazi olarak) Kesinlikle iyi bir arabadır ancak zevk meselesi tabi. @KingoftHeWest; Dediğin çok doğru ama primera tiptronik vitesi ve biraz daha zengin donanımı ile mondeo'ya iyi bir alternatifmiş gibi geldi bana. Zaten hata yapmamak için bilen arkadaşlara danışmak istedim. Saygılarımla. |
| | |
| | #7 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 05-05-2005
|
bende sert amartısor ayrıca yay var yanı arabam cok konforlu degıldır atlıya zıplaya gıder dıyebılırım bu sekılde bıle sagından solundan ender sesler gelır kı bu orjınal bır araba olsa hıc ses gelmıcegeını taahut ederım ayrıca bu aracların saselerı saglam guvenlık duzeylerı gayet yeterlı on farı merceklı olanı 400 lıra cıvarın yanı bu aracları alıcaksanız pek fazla performans beklemeyın 2000 den bıle cunku kasa agır ayrıca vıtes oranları uzun yanı sız bu aracı alıcaksanız konfor ıcın gezme ıcın yada dıs kısmına mod ııcın alabılır ama performanstan gercektende uzaklar |
| | |
| | #8 | |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 07-06-2007
| Alıntı:
2000 motor primera almayı düşünüyorsun galiba ama pek tavsiye etmem. Onu alacağıma 2000 motor opel vectra (b kasaları) alırım daha iyi. Sağlamlık,perpormans,konfor,kalite,Özellik bakımından primeralardan daha üstün. Tabi bu zevk meselesi. | |
| | |
| | #9 |
| Farkımız Olmalı ! |
gel gelelim ağırlık vs.. bi kenara modifiye yapacaksanız birinci amacınız görünüşse hız sizin için 2.planda ise üstüne ne takarsanız takın yakışann nadir arabalardan birisidir... |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|