Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > Club MdfyM > Otomobil Marka Takımları > Peugeot

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 07-05-2008, 23:47   #3521
ölümlü_p4r4noid

rocker - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Peugeot 205 Gti 1.6
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
2 haftadır binmiyorum,yıkamaya felan götürdüm arabyı birz önce,alttakım iyiydi,ön amortisörler ve sol taşıyıcı değişti körükleri,takozları ,üst kuleleri,üst kule bilyaları dahi,park ederken bi takırdı geliyor yine,çıldırtacak bu araba beni,Co ayarı da yaptırmadım hala:....dökücem benzini yakıcam bi gün

rocker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-05-2008, 00:08   #3522
507
Emrah Şenel

507 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: PEUGEOT 205 GTI 1.9 D6B
benim benzin regülatörü sağlam çıktı. ancak co ayarını tutturamadık. Co 9 dan 5e indirebildik.bayağı yoruldum. arabada performans düşüklüğü ve çok yakma sorunum devam ediyor. sorunumu çözemediler hala

Eski 08-05-2008, 01:21   #3523
karakaçan

Otomobil: Peugeot 205 GTI 1.9
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi rocker Mesajı Göster
2 haftadır binmiyorum,yıkamaya felan götürdüm arabyı birz önce,alttakım iyiydi,ön amortisörler ve sol taşıyıcı değişti körükleri,takozları ,üst kuleleri,üst kule bilyaları dahi,park ederken bi takırdı geliyor yine,çıldırtacak bu araba beni,Co ayarı da yaptırmadım hala:....dökücem benzini yakıcam bi gün
dostum sakin ol seni iyia nlıyorum ustası olmadımı olmuyo sorun ne tam olarak bende kendim yaparken 2 soket karıştı 1 hafta çalıştıramadım yakcam diyodum ama işte kükredimi herşey bitiyo o an sen sorunu bi aç ortaya paylaşım yap...öncelikle hem büyüklerimden aldığım detayla hemde yaşadığım olayla şunu belirtiyim co2 ayarnı yapmak 1. adım avans sağlam olucak öncelik bunda 2. araç fan açtığında gaz kelebeğinden hava ayarı 3. ise tüpcüye gidip emisyonu ölçtürüp co2 ayarına bakmak olucak..

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi 507 Mesajı Göster
benim benzin regülatörü sağlam çıktı. ancak co ayarını tutturamadık. Co 9 dan 5e indirebildik.bayağı yoruldum. arabada performans düşüklüğü ve çok yakma sorunum devam ediyor. sorunumu çözemediler hala
dostum yanlış yere bakmasın sizinkiler 5 de felan olsa çok aşırı patırtı olurr geberik gibi çalışır zorlanır duman atar vs vs rocker için söylediklerim senin içinde geçerliadımları takip et uygula olmassaa yeni çözümler aranır

mannerboy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-05-2008, 04:36   #3524
507
Emrah Şenel

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi mannerboy Mesajı Göster
dostum sakin ol seni iyia nlıyorum ustası olmadımı olmuyo sorun ne tam olarak bende kendim yaparken 2 soket karıştı 1 hafta çalıştıramadım yakcam diyodum ama işte kükredimi herşey bitiyo o an sen sorunu bi aç ortaya paylaşım yap...öncelikle hem büyüklerimden aldığım detayla hemde yaşadığım olayla şunu belirtiyim co2 ayarnı yapmak 1. adım avans sağlam olucak öncelik bunda 2. araç fan açtığında gaz kelebeğinden hava ayarı 3. ise tüpcüye gidip emisyonu ölçtürüp co2 ayarına bakmak olucak..

dostum yanlış yere bakmasın sizinkiler 5 de felan olsa çok aşırı patırtı olurr geberik gibi çalışır zorlanır duman atar vs vs rocker için söylediklerim senin içinde geçerliadımları takip et uygula olmassaa yeni çözümler aranır
dostum bu dediklerini yaptım zaten. ayrıca co ayarı 5 falan olsa demişsin co ayarı 9,8 di 5e zorla indirdik. araba huzursuz çalışıyor şimdi. Selim abiyle görüştüm. ctn müşürü değişecek ve otomatik jigle temizlenecek. egsoz emisyon ölçüm aleti bozuk olabilir diye başka yere gideceğim.

Rocker dostum, mannerboyun dediğine katılıyorum. bu 2. 205gti aracım. sabırlı olmazsan bir iş çözülmüyor. ben 1 haftadır uğraşıyorum. sorunu bulamadım daha...

Eski 08-05-2008, 06:41   #3525
507
Emrah Şenel

fotoğraftaki krank filtresinden almayı düşünüyorum. ordaki boruyu çekince araba bayağı rahatlıyor. takınca rölanti dalgalanıp devir düşüyor.kalın boruyu iptal etmenin zararı varmı?

Eski 08-05-2008, 09:31   #3526
Senior Member

Otomobil: Peugeot
Krank filtresi takarsan bi sorun olmaz bende bu şekilde kullanıyorum.Ayrıca co ayarı için 5,0 e kadar indirebldik demişsin.Öncelikle şunu söyleyim ctn müşürün bozuk ise zaten araba evden ilk çıktığında marş yaptığında çalışmaz.Eyer böle bir sıkıntın yoksa müşürü değiştirmenede gerek yok.Fakat cigleni temizliyebilirsin bunun rolanti için faydaıs olucaktır.Ve içindeki mekanizmanın hareketi daha kolay olucaktır.Hatta çok tıkalı ise ciglen belki rolantinde yükselmeler bile olabilcek ciglen devrede kaldığı sürelerde.Selim abininde dediği gibi ölçüm cihazı bozuk olabilir,Başka alternatifi dene mutlaka ama birdahaki deniyeceğin yerde gene aynı ölçüm sonuçları karşına çıkarsa debimetrenin içini açıcaksınız.Yayın gerginlik ayarını düşürceksiniz başka türlü inmez.Debimetrenin carbon ayarı zaten avans ayarı gibidir.Ne çok aşağıda ne çok yukarda orta seviyede kalmalıdır.Sizin carbon ayarını ayarladığınız seviye tam olarak nerde yani sağa doğru sıktığında kapanır ve kapanmasına kaç tur var.Bende de öyle bir debimetre mevcut arkadan resmen benzinin gözümü yaktığını bilirdim elimde bulunan eski bir debimetre ile sorunumu giderdim.

KOLAY GELSİN...

Mesajı son düzenleyen erkut_205 : 08-05-2008 - 09:36
erkut_205 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-05-2008, 09:34   #3527
Senior Member

Otomobil: Peugeot
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi rocker Mesajı Göster
Konuyu tam anlıyamadım 2 hafta önce birşey yoktuda arabada 2 hafta sonra park yerinde durduktan sonramı bu hale geldi.Eyer böyle olduysa arabaya başkalarının binip sağlam bir çukura girmedikten sonra bu kadar bi değişim olmaz.Ayrıca aracın taşıyıcısı pert sonucu oluşucak darbelerde değişme gereksinimi duyulur durduk yere taşıyıcıya bişey olmaz.Yoksa senin taşıyıcı dediğin salıncaktanmı bahsediyorsun.

erkut_205 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-05-2008, 10:07   #3528
Senior Member

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi 507 Mesajı Göster
fotoğraftaki krank filtresinden almayı düşünüyorum. ordaki boruyu çekince araba bayağı rahatlıyor. takınca rölanti dalgalanıp devir düşüyor.kalın boruyu iptal etmenin zararı varmı?
O zaman senin hava ile ilgili hortumarında bir sıkıntı var.Emme manifoldunun yani kelebeğin oraya giren hortumu sök.Üstündeki 2 hortumu da sök ve benzin ile iyice içini sil.Elinin girdiği kadar kelebeğin olduğu yeri de sil.Kelebeği elinle itip içine kadar yap bunu.Sonra tak ve çalıştır değişiklik olacakmı bir bak.

Kolay gelsin...

gladiator Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-05-2008, 15:50   #3529
507
Emrah Şenel

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi erkut_205 Mesajı Göster
Krank filtresi takarsan bi sorun olmaz bende bu şekilde kullanıyorum.Ayrıca co ayarı için 5,0 e kadar indirebldik demişsin.Öncelikle şunu söyleyim ctn müşürün bozuk ise zaten araba evden ilk çıktığında marş yaptığında çalışmaz.Eyer böle bir sıkıntın yoksa müşürü değiştirmenede gerek yok.Fakat cigleni temizliyebilirsin bunun rolanti için faydaıs olucaktır.Ve içindeki mekanizmanın hareketi daha kolay olucaktır.Hatta çok tıkalı ise ciglen belki rolantinde yükselmeler bile olabilcek ciglen devrede kaldığı sürelerde.Selim abininde dediği gibi ölçüm cihazı bozuk olabilir,Başka alternatifi dene mutlaka ama birdahaki deniyeceğin yerde gene aynı ölçüm sonuçları karşına çıkarsa debimetrenin içini açıcaksınız.Yayın gerginlik ayarını düşürceksiniz başka türlü inmez.Debimetrenin carbon ayarı zaten avans ayarı gibidir.Ne çok aşağıda ne çok yukarda orta seviyede kalmalıdır.Sizin carbon ayarını ayarladığınız seviye tam olarak nerde yani sağa doğru sıktığında kapanır ve kapanmasına kaç tur var.Bende de öyle bir debimetre mevcut arkadan resmen benzinin gözümü yaktığını bilirdim elimde bulunan eski bir debimetre ile sorunumu giderdim.

KOLAY GELSİN...
ctn müşürü temizlenirmi acaba? ilk çalışmada çalışıyor ama hemen stop ediyor gaza basmazsam.sonra normale dönüyor. otomatik jiglem bozuk, hiç çalışmıyor.debimetrenin içini hiç açtırmadım. co ayarının ayarlarken, kapanmasına 3-4tur falan var heralde.orta seviyelerde. debinin ayarı nasıl olacak kafamı kurcalayan o. debimetreden anlayan usta buldum. ancak co makinası yok. gözle nasıl ayarlayacak onu anlamıyorum. ilgincime giden erkut dostum, araba 2günde böyle oldu. acaip performans düşüklüğü mevcut ve benzin kokusu aşırı.1haftadır uğraşıyorum. bugün ara verdim...

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi gladiator Mesajı Göster
O zaman senin hava ile ilgili hortumarında bir sıkıntı var.Emme manifoldunun yani kelebeğin oraya giren hortumu sök.Üstündeki 2 hortumu da sök ve benzin ile iyice içini sil.Elinin girdiği kadar kelebeğin olduğu yeri de sil.Kelebeği elinle itip içine kadar yap bunu.Sonra tak ve çalıştır değişiklik olacakmı bir bak.

Kolay gelsin...
kelebek ve debiden geçen manifolda giden boruların hepsi temizlendi zaten...

Eski 08-05-2008, 16:16   #3530
GazKeSMez

205GTI - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 205 GTI
Emrah ya çokta korkutucu bişey değil ama sakın debinin yayını kurcalamayın senin yapacağın ilk olarak kelebeğin açısını tam ayarlatıp kapağın lop die oturması lazım o aradan hiç hava almamalı hava almadığına emin olun ondan sonra wd 40 ile iyicene temizle ve kurula ve debi ile kelebek arasındakı boru ve bağlatısı olduğu bütün boruları iyicene temizle ondan sonra otomatik jigleyi temizliyorsun çok basit zaten onların bağlı olduğu parça 2 adet vida ile bloğa takılı orayı sökki üstündeki müşürle jigleyi rahat sökebilesin jigleyide wd 40 ile temizle ama üstünde 6 lık vida var onu sakın elleme boyalı bişekilde sabittir zaten aracı ilk çalıştırma devirini belirliyor o vida, neyse wd yi sıktıktan sonra beklet biraz içinin pisliğini yumuşatsın çakla dök bi kaç kere tekrarlaki temizlensin en son müşür kontrolu yaparsın bence hiç uğraşma derim yenisini al 40 yl bişi aklın kalmaz herşey bittikten sonra zaten devir sabitleyecek hiç oynama yapmaz ama devir yüksek veya alçak olabilir ondan sonra kelebekten devir ayarını düşür ve sonra debi co2 ayarını yaptırayarı düşürürken araç stop ederse gene kelebekten yükselt takii 1,6 ile 1,8 arasını yakalayana kadar. cevapsız çağrılar varsa ben aramıştım haberin olsun

337 - 338 - 340 nolu sayfalardaki resimleri incele

Mesajı son düzenleyen 205GTI : 08-05-2008 - 16:37
205GTI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları