Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > Club MdfyM > Otomobil Marka Takımları > Peugeot

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 10-02-2007, 01:39   #1
Aktif Üye

gmby - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

1.4 x-line benzinli gösterge paneli

Arkadaşlar takımınıza yeni katıldım cünki daha 10 gün öncesine kadar mod lu bir doğan kullanıyorken bir gecede karar verip 1.4 x-line Peugeot aldım.

Bu arabada çok yeni olduğum için özelliklerini internetten araştırarak baya edindim..

Benim sorunum şu...

Kontak anahtarını hazırlık konumuna getirdiğinizde gösterge panelindeki hangi lambalar yanıyor???

Benim yağ gösterge ledim yanmıyor... ledi patlak olabilir düşüncesi ile kontrol ettirdim sağlam cıktı..aracı pc ye bağlattım herşey normal..ama yanmıyor meret...

O yüzden genel bir soru somak ihtiyacı duydum... kontak anahtarı hazırlık konumunda gösterge panelinde hangi lambalar yanıyor...(tüm bunları en azından bilebilirsem başka sorunlu lambalarım var mı bilebilrim..)

Şimdiden teşekkür ederim...

gmby Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-02-2007, 07:07   #2
Senior Member

Naman - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Peugeot 207 RC
Re: 1.4 x-line benzinli gösterge paneli

2 konum vardır..
Birincisi yani ilk çeviriş: Akü Açık modu
İkinci Çeviriş: Kontak Açık
Üçüncü Çeviriş zaten marş basmaktır.

Aracınızda yağ lambası yanmaz. Çünkü kilometre sayacında anahtar 2. konumdayken görüntülenir. Eğer yağ bitikse yine aynı sayaç içinde sönüp sanarak bu işaret edilir. Ancak oradaki seviye miktarı aracın bulunduğu yerin eğimine göre değişecektir. Örneğin çok dik yokuş aşağı bir yerde aracınızı 1 saatten fazla bırakırsanız, çalıştırdığınızda yağ yok uyarısı alabilirsiniz. Bu seviye gösterimi belli bir miktar yağ kalınca yağ bitti uyarısı verir.

Bu miktarın da altına inilmesi durumunda Hız ve Devir göstergeleri arasında STOP yazısı belirecektir. Asıl uyarı budur.

Normal şartlarda aracın periyodik bakımlarında her 10-30-50...bin km bakımlarında yağ seviyeniz tamamlanır, 20-40-60 bin km gibi ana bakımlarınızda yağınız değiştirilir. Normal şartlarda periyodik bakımlarınız eksiksiz ise yağınız hiçbir zaman bitmez.

Naman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-02-2007, 11:53   #3
Aktif Üye

cevap için teşekkür ederim...

marşa basmadan önce gösterge panelimde yanan lambalar airbag-elfreni cekili ise cekılı oldugunu gosterır lamba-akü lambası- bırde motor gıbı sarı bır lamba yanıyor..

sabah sabah gıdıp bır arkadasımın 206 sına baktım...

bendekı gıbı onda da ....

elfrenı-akü-yag lambası yanyana.... marşa basmadan once bu uc lambada once yanıyor marj olunca araba sonuyor... bende bu sıralamadan yag lambası hıc yanmıyor kontrol gıbı bu arabalar yapmıyor mu kı....??

aracımı alır almaz yagından fıltresınden trıgerıne kadar degısımını yaptım ve bundan oncekı sahıbıde duzenlı servıs bakımlarınıda yapmıs...

kafam karıstı acıkcası....

Eski 10-02-2007, 16:01   #4
Senior Member

Sarı motor lambası motorla ilgili arızalar veya aksamalar olduğunda yanar. Sorun geçici olsa bile ve hallolmuşsa bile o ışık yanmaya devam eder.

Arkadaşınızın aracıyla sizinkinin motoru ve model yılı aynı mı?

Eski 10-02-2007, 20:31   #5
Aktif Üye

syn bilir kişi ilginize çok teşekkür ederim...

Bugun göral otomotive gittim ve aracıma bakmalarını rica ettim..megerse sorun yokmuş ve sizin de dediğiniz gibi ancak yağ seviyesi düştüğünde bu lamba yanıyormuş...

sarı lambada yanıp 3 sn sn ıcınde sönuyor motor check edılıyormuş...

şaştım kaldım...bugune kadar bircok araca bindim ama bu durum karşısında ne diyecegimi bilemedim...

Sanırım aracıma yag basıncını gösteren söyle gozede hıtap eden bırseyler takacagım....

tavsıyenız ne olurdu?

Eski 11-02-2007, 00:21   #6
Senior Member

Basınç göstergesi evet, yok malesef ama motor ölçüm yapıyor. Bu yüzden alacağınız gösterge bu sensörü yorumlayabiliyorsa daha iyi olacaktır.

O ışık kontrol amaçlı yanar, motor kontrol işlemi sadece elektronik aksamlarla sınırlı kalarak daimi olarak yapılır. Bir arıza olduğunda sesli uyarı(genelde 3 uzunca bip) ile birlikte o ışık yanık kalır.

Aracınızda MultiPlexiage sistemi olduğundan ötürü bazı şeyler diğer araçlara ve alışılmış sistemlere göre farklılıklar içeriyor. Bu sistem dahilinde araçtaki her aksam merkezi bir bilgisayar tarafından kontrol ediliyor. Buna kornanız, pedallarınız, farlarınız vb. basit araçlar da dahil. Örneğin klasik bir sistemde siz kornaya bastığınızda bir elektrik devresini tamamlayarak kornanın ses vermesini sağlarsınız. Ancak MultiPlexiage'da siz kornaya bastığınızda basma süreniz merkeze iletilir, yorumlanır ve ona göre kornaya elektrik verilir. Bu yüzden belki kornalarınız geç çalıyor olabilir(lag).

Bu sistemin dezavantajları da çok. Örneğin dışarıdan müdaheleyi son derece kısıtlıyor. Ancak avantajları da çok fazla. Bu yüzden üretim sırasında tercih ediliyor. Şu an üretilen Peugeot'larda merkez bilgisayarda kullanılan işlemciler hızlandırıldı. Bu lag süreleri çok kısaldı.

Eski 12-02-2007, 02:26   #7
Aktif Üye

Yardımınız ve bilgilendirme için teşekkürler...Diger aracım gibi bu aracımıda mukkemmel şekilde sizlerinde katkıları ile modlayacağıma eminim...

Eski 28-06-2007, 20:49   #8
Junior Member

hakan529 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

slm bende bi soru sormak istiyorum.hatta bi kaç tane :P
öncelikle 1.4 x desing siyah 206 ım var ve gösterge ışıklarının kırmızı olmasından çok sıkıldım.bu lambaları değiştirebilirmiyim?
2.x desing lerde bildiğiniz kadarıyla sis lambası yok ama ben sonradan kendim taktırdım.bunun içinde piyasadan mavi ışık veren ampuller bulabilirmiyim bulursam ne çeşit ampuller olmalıdır ve fiyat konusunda yard olursanız sevinirim
şimdiden teşekkür ediyorum.

hakan529 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları