"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Erol Atar Hayrani :D | Siyah MK5 Amblemleri DIY
Bu modu onceden yaptigim icin, resim sunamiyorum, kusura bakmayin. Umarim bu ise yarar: ARKA AMBLEM 1. Arka amblemi sokmek icin buraya tiklayiniz: http://www.golfmkv.com/forums/showthread.php?t=7601 Resimde grouldugu gibi, Plastik VW amblemini credi karti ya da benzeri bir kartla cikartabiliyorsunuz. Sadece dikkat edin cok fazla asilmayin, yavas yavas, 4-5 saniye de cikartirsiniz. Fakat, amblemi cikartip boyadiktan sonra he ben begenmedim derseniz unutun, komple bagaj mekanizmasini almaniz gerekiyor, o parca da burda $275.00-$300.00 arasi. 2. Arka amblemi tamamen soktukten sonra alkolle iyice temizleyin. 3. Iyice temizledikten sonra 1000 incelikte zimpara kagidi ile amblemi zimparalamaya baslayin. Bu noktada onemli olan amblemi islak tutmak, muslugun basinda yaparsaniz yeterli (wetsand). Cok asirili zimparalamaya gerek yok, amblemin parlakligi gidene kadar zimparalayin. Onemli olan zemini hazirlamak boyadan once. 4. Simdi boya isine girecegiz. Ilk once ne tur boya sececegimize bakalim. Ben Turkiyede olmadigim icin ordaki urunleri pek bilemiyorum. Renk secimi onemli, ben parlak siyah sectim, cunku daha goze batiyor. benim kullandigim urun: http://www.autobarn.net/krfusppaforp.html Boya her nekadar plastige yapisiyor deseler de ben yine de zimparaladim, zemin hazilansin diye. Amblemi kuru bir zemini uzerine yerlestirin, ben karton ya da gazete kagidinin uzerinde tuttum. Boyayi atarken ruzgardan uzak durun (over-spray). simdi spray boyayi iyice calkaladiktan sonra 10-15 cm uzakliktan ilk once yukardan asagiya dogru, sonra da soldan saga ilk kat boyayi atin. Dikkatli olun cok fazla boyamaya gerek yok. Ilk kat boyadan sonra dikkatlice bakarsaniz, halen boyanmamis gibi gozukebilir, sorun degil. Simdi 10-15 dakika ara verin, gidin bi sigara icin, cay icin, buyuklerinizin ellerinden opun.... Daha sonra yukarida anlattigim gibi 2 kat daha boya atacaksiniz. Cok dikkatli olmaniz gereken nokta, her boyamada, direkt yukaridan asagiya, soldan saga (ya da sagdan sola). Amblem, 3-4 kat boyadan sonra ancak kendine geliyor. Boyama islemi tamamlandiktan sonra, 1 gun golgede yatirin, ruzgardan, tozdan uzak tutun. Ertesi gun elinizle bakin sagina soluna, boya kusmussa, zimpara kagidiyla temizleyip, puruzleri giderdikten sonra bir kat daha atabilirsiniz. Bayagi bir zahmetli is gibi gozukuyor, ama cok kolay. ON AMBLEM: Aynen arka amblem gibi. Ortadaki yuvarlak amblemi sokmek icin on tampon ust panjuru sokmeniz gerekiyor, ondan sonrasi cok kolay: referans olsun, sokmesi de yeniden montaji da cok kolay: http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=2490755 Boyama islemleri aynen yukaridaki gibi. sorulariniz olursa pm atin, ya da berkmk5@gmail.com e-mail adresim Mesajı son düzenleyen scuderiavw : 03-05-2007 - 20:32 Sebep: baslik edit |
| | |
| | #2 |
| Erol Atar Hayrani :D | Re: Siyah MK5 Amblemleri
Boya seciminde kararsiz kalirsaniz bana soyleyin yardimci olmaya calisirim.
|
| | |
| | #3 |
| Kuduruk Araba Terbiyecisi Kayıt Tarihi: 31-10-2004 Yaş: 27
| Re: Siyah MK5 Amblemleri DIY
komple bagaj mekanizmasının fiyatını Türkiye'de düşünmek istemiyorum ![]() Arka logo kalsın en iyisi benim elime titreme gelir çıkartırken bagaj mekanizmasının fiyatını düşündükçe ![]() teşekkürler paylaşım için..Önce Enis yapsın sonra biz yapalım Kaptan olmak kolay mı |
| | |
| | #4 |
| Fire Fighter Kayıt Tarihi: 08-02-2007 Şehir: İstanbul-Bakırköy Yaş: 29 Otomobil: Jeep Grand Cherokee 5.2 V8
paylaşım için teşekkürler...güzel bilgiler..
|
| | |
| | #5 | |
| Erol Atar Hayrani :D | Re: Siyah MK5 Amblemleri DIY Alıntı:
arka daha guzel duruyor acikcasi, daha da kolay boyamasi | |
| | |
| | #6 |
| 6850@204.9 Kayıt Tarihi: 08-05-2004 Yaş: 30
ben arka olarak siyah VW amblemini almistim...onu taktim...epeydir de kullaniyorum... |
| | |
| | #7 |
| Erol Atar Hayrani :D | Re: Siyah MK5 Amblemleri DIY
burda oyle bir opsiyon yok, biz kendimiz yapiyoz |
| | |
| | #8 |
| GermanCarFan Kayıt Tarihi: 25-04-2004
Paylasım icin sagol...
__________________ Team VW |
| | |
| | #9 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: 34 Yaş: 24 Otomobil: E93, RRS, GP, E30
bence amblemi kökten iptal etmek daha güzel oluyo |
| | |
| | #10 |
| Erol Atar Hayrani :D | Re: Siyah MK5 Amblemleri DIY
dogru soyluyorsun Ozgur
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|