"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 28-05-2005 Yaş: 23
| golf 1.6 fsi aks boşluğu???
arkadaşlar benim golf 1000 km ye geldi çok memnunum ama canımı sıkan bi durum var. vites geçişlerinde debriyajı bırakırken yani vitesi kavrarken bazen bi gırrrççç sesi geliyo şanzımandan. cam açıkken duyuyuorum. serviste usta düşük devirde vites değiştirdiğinde veya ayağını birdenbire çekersen debriyajdan aks boşluğu oluşuyo onun sesi dedi. ama devirli kullanıyorum ve anide çekmiyorum. bi forumda audi vwlerde böyle bi sorun olduğu ve vites çatalının değişmesi gerektiğini söylüyolar kimi golf sahipleri de aynı problemle karşılaştıklarını zamanla geçtiğini yazmışlar napıcam bilmiyorum. sıfır arabanın şanzımanını indirtmek istemiyorum. zamanla geçer mi yoksa gidip garantiden halletmeli miyim???
|
| | |
| | #2 |
| alpi | Re: golf 1.6 fsi aks boşluğu???
bence garantiden hemen hallettir ama sanzuman garantiye giriyormu?? oda ayri sorun. ilk aldigim zaman bendede olmustu boyle bi sorun.1. vitesten cikmiyordu araba ama isininca normal hale geliyordu.sanzuman yagi degisti sorun kalmadi.
__________________ golf GTI |
| | |
| | #3 |
| Tech & DIY freaK Kayıt Tarihi: 08-11-2005 Yaş: 23
| Re: golf 1.6 fsi aks boşluğu???
aks boşluğu değil o yazmış gene servis ayak üstü..ayrıca vitesi 2 den 3 e verdin diyelim 3. vites yerine oturduğu an şanzımın işi biter motorun onu döndürmesini bekler. vitesi yerine soktuktan sonra debriyajı bırakırken ses geliyorsa sorunu debriyaj sisteminde aramak lazım. ayrıca 1000 km deki aracı rodajlamak gerekir her anlamda.
__________________ |
| | |
| | #4 | |
| Re: golf 1.6 fsi aks boşluğu??? Alıntı:
rodajlamak derken biraz beklemeli miyim??? | |
| | |
| | #5 |
| Kuduruk Araba Terbiyecisi Kayıt Tarihi: 31-10-2004 Yaş: 27
yeni çıkan Jetta,Golf,Passat hepsinde var aynı sorun..Çok ilginç yaw..Arkadaşımın 2007 model Golf'ünden debriyaja bastıkça telli debriyaj gibi gıcırtı sesi geliyor.. VW maliyetlerden kısarken debriyaj sistemine de el atmış sanki..Bence biraz bekle nasılsa 2 sene garantisi var..Sorun devam ederse 15.000 de götürdüğün zaman baktırırsın da sıfır km. bir arabanın şanzımanının inmesi de çok can sıkıcı... |
| | |
| | #6 |
bende biraz bekliyim diyorum. arkadaşla konuştum onun jetta da da olmuş.onun gittiği usta hepsinde var debriyaj baltası yeni olduğundan yapıyo geçer demiş hakkaten geçmiş bi süre sonra. bakalım bekliyicez biraz.
|
| | |
| | #7 |
| Tech & DIY freaK Kayıt Tarihi: 08-11-2005 Yaş: 23
rodaj derken yani 1000 km daha adım adım yüklenmek lazım. forumlarda rodaj diye art daha önce konuştuğumuz bir başlık vardı ordan bili edinebilirsin. debriyajı garantiden değiştiremezsiniz bu arada her türlü sizi suçlarlar .. aşınan parça zira
__________________ |
| | |
| | #8 |
| Kuduruk Araba Terbiyecisi Kayıt Tarihi: 31-10-2004 Yaş: 27
debriyaj balatasının yeni olmasıyla uzaktan yakından alakası yok yahu.. zira Ahmet'in dediği gibi debriyaj'ın garantisi de olmaz.. |
| | |
| | #9 |
| GermanCarFan Kayıt Tarihi: 25-04-2004
Valla benim 2001'de de var keratada ![]() Alıştım birlikte yaşamaya...Zaten kullanım tarzına göre çıkıyor o ses...Sürekli değil...
__________________ Team VW |
| | |
| | #10 |
| 400D Kayıt Tarihi: 30-06-2005 Şehir: Gelibolu Yaş: 20 Otomobil: Golf V Captiva
Blog Kayıtları: 4 | Re: golf 1.6 fsi aks boşluğu???
bendede 1. vites geçişi biraz sert dierleri kaymak gibi bide aralar kısa olsa tam olacak ne öyle 4 ten 5 e atarken 2 yıl geçiyor ![]() short shifter lasım sanırım |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|