"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Kuduruk Araba Terbiyecisi Kayıt Tarihi: 31-10-2004 Yaş: 27
|
Benim Golf'ün arkasından ıslık sesi gibi bir ses geliyordu bugün bir servise uğrayım dedim benzin pompası arızası dediler..Ya pompada ya da sübaplarda sorun varmış..Pompa'nın fiyatı 298 Ytl sübaplar ise 48 Ytl imiş..Değiştirmezsen sorun olmaz sadece ses yapar dediler..Sizce değiştirmelimiyim zararı olur mu araca yoksa iyice bozulana kadar kullanmaya devam edeyim mi..
|
| | |
| | #2 |
| GermanCarFan Kayıt Tarihi: 25-04-2004
| Re: Benzin pompam bozulmuş..
Bence serviste değilde dışarda değiştirirsen daha hesaplı bir şekilde halledebilirsin... Parçayıda orjinal yedek parça alırsın, ama onu da dışardan alırsan daha ucuz olur...İşçilik zaten malum... Ben olsam değiştirirdim, nolur nolmaz, adamı yolda bile bırakabilir yani...
__________________ Team VW |
| | |
| | #3 |
Aslında benim korkum yolda bırakması değilde acaba giderken stop etme gibi bir sorun olur mu..
|
| | |
| | #4 |
| renaultsport | Re: Benzin pompam bozulmuş..
servisin elindeki orjinal parçayla, dışarda mesela atıyorum sanayide dukkanda o marka için satılan orjinal yedek parça farklı oluyormuş. aslı var mı bu işin yoksa aynı mıdır?
|
| | |
| | #5 |
orjinal parça adı altında yan sanayi sattıkları için fark olabilir..Ben o yüzden filtreleri özellikle serviste değiştirmeye dikkat ediyorum..
|
| | |
| | #6 |
OEM isimli satılan parçalar genelde orjinaliyle aynıdır, fakat çoğu parçanın düşük kaliteli markaları da mevcuttur... Ama gidipte X dükkandan Bosch marka uygun parça kodlu benzin pompasını alırsan servisin takacağından pek farkı yoktur, ambalajı falan farklıdır belki...Fiyatı da nolursa olsun daha ucuzdur... Yan sanayi derken yanlış anlaşılmasın, otomobilin çoğu parçası yan sanayi olarak üretilip fabrikada montajlanır Kalitesiz yan sanayi ayrı mevzu tabi...Ama öyle her aracın kalitesiz parçası da kolay kolay bulunmaz...Tofaşlar için falan mevcut genelde...
__________________ Team VW |
| | |
| | #7 |
| renaultsport | Re: Benzin pompam bozulmuş..
ben o olay için şöyle duydum.. hani atıyorum... renault mesela yaptırıomuş parçayı.. eğer herhagni bişekilde birşeyi.. istediği standarda uymazsa kullanılmıomuş... bu parçalar satılıomuş..ucuza... sonra hani snayide veya başka yerde dukkandan orjinal parça.. kutusunda... aldıklarımız... ucuz olarak... bunlar oluyolarmış..
|
| | |
| | #8 |
| www.otvyehayir.com Kayıt Tarihi: 24-05-2006 Şehir: İstanbul Otomobil: CBR1000RR Vectra Elegance
Benzin pompası genelde önce ses yapar sonra da gider zaten, değiştir bence, zira yeterli basıncı sağlayamazsa yakıt olarak sana geri döner o masraf
|
| | |
| | #9 |
az sonra gidicem servise..Ya pompanın içinde ki sübaplardan ya da pompanın kendisindendir dedi..İnşallah sorun sübaplardadır..
|
| | |
| | #10 | |
| Re: Benzin pompam bozulmuş.. Alıntı:
Tabi yine en sağlıklısı servisinde baktırmak ve yaptırmak... Ama işte belirli bir seviyeden sonra bazı işler için servise gidip kazıklanmak ta koyuyor adama...
__________________ Team VW | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|