Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > Club MdfyM > Otomobil Marka Takımları > BMW

Kapalı Konu

Konu Seçenekleri
Eski 06-04-2007, 18:32   #1
the essence of racing

MINI Efsanesi Devam Ediyor.. Bir Milyon!

04/04/2007
BMW Press UK

Üretimine başlanmasından altı yıl sonra bir milyonuncu MINI Oxford fabrikasındaki üretim bandından çıktı. Aracın tarihinde yeni bir kilometre taşı olan bu üretim adedi, aynı zamanda İngiltere'de üretilen araçların başarısını da gösterdi ve markanın kendisine yeni rekorları hedef almasını sağladı.

Temmuz 2001'de üretimine başlanan MINI Mart 2007 itibariyle en yüksek satış oranına ulaşacak. Kabataslak hazırlanmış veriler ışığında markanın bu ay 7.854 adet otomobil sattığı açıklandı. Öncleki aylık rekor Mart 2006'da 7.687 idi. Bu yeni rekor, Kasım 2006'da satışa çıkan MINI Cooper ve MINI Cooper S'in başarısına ışık tutarken, 14 Nisan'da piyasaya sürülecek olan MINI One ve MINI Cooper D için de çok sayıda ön sipariş alındı.

Çıktığı ilk günden itibaren kendine ait küçük elit araç segmentini yaratan MINI, Şili'den Çin'e tüm Dünya'da 80den fazla ükleye satılıyor. Tamamı İngiltere'de üretilen araçların %80'inden fazlası ihraç edilirken, bunların tamamına yakını müşterinin istekleri doğrultusunda özel olarak üretiliyor. İlk talepler doğrultusunda yılda 100.000 üretim öngürülürken, 2005 yılnda tam 200.000 MINI üretildi.

Bu başarıyla beraber Oxford fabrikasında yapılan geliştirmeler de dikkat eçkici. 2001 yılında yaklaşık 2400 çalışanın vardiyalı görevlerle 300 MINI ürettiği fabrikada bugün 4700'den fazla çalışan ile 24/7 çalışarak günde 700'den fazla MINI üretiyor. Zamanla yıllık üretim kapasitesi 100.000 araç olan fabrika yılda 200.000 araç üretecek kapasiteye çıkartıldı ve bu rakam yakın zamanda 240.000 olacak. Yeni MINI teknolojileri ve üretim kapasitesini artırma çalışmaları amacıyla BMW 2000 yılından bu yana Oxford fabrikasına £380Milyon yatırım yaptı.

MINI'nin gelişimini sürdürdüğü alanlardan biri de doğal kaynak kullanımındaki verimlilik oldu. 2002'deki ilk üretimden bu yana Oxford'un enerji tüketimi ve CO2 emisyonu %20 azalma gösterirken, su tüketimi araç başına %30 azalma gösterdi. 25'ten fazla ıskartaya ayırılacak madde geri dönüşümde kullanıldı.

Tüm MINI'ler gibi bir milyonuncu MINI'de sahibinin isteklerine göre hazırlandı. Tavan için özel geliştirilmiş bir boyaya sahip olan MINI, Pepper-White renginden. Koltuklardaki ve direksiyondaki deriler gibi bir çok kısım tavandaki özel Almond Yeşili renginde.

Konuya buradan devam ediyoruz

http://www.modifiyem.com/forum/f5/mini-efsanesi-devam-ediyor-bir-milyon-52107/#post1207876

.
.

Mesajı son düzenleyen thekillingroad : 06-04-2007 - 18:35
thekillingroad Çevrimdışı  
Kapalı Konu

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları