Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > Club MdfyM > Otomobil Marka Takımları > BMW

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 31-10-2007, 14:48   #1
Mpower

BmwStyle - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: E36
m3'e superchager

e36 m3'e sc yapsak nasıl olur? torkun inanılmaz fark edeceğinden zaten şüphe yok..

teknik açıdan, daha önce denenmişi var mı? gören bilen var mı? değer mi değmez mi, ilerisi için ne gibi problemlerle karşı karşıya geliriz?

turbodan daha uzun ömürlü olduğunu düşünsemde, çok fazla bilgi sahibi değilim sc hakkında. önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

edit: charger'ı da yanlış yazmışım. ahunzi. biri düzeltiversin onu bi zahmet

Eski 29-01-2008, 04:42   #2
JLO
Senior Member

Süperşarjın bu motora pek iyi geleceğini düşünmüyorum zira yüksek devirlerde verimi düşüyor diye biliyorum. Onun için böyle yüksek devir çeviren otomobillere turbo uygun görülüyor. Mesela Mercedes'in düşük devir çeviren motorları veya Amerikan otomobilleride süperşarja daha yatkındır. E36 kasa M3'te benim bildiğim gücünü 7000 d/dk'ın üstünde üretiyor yani turbo çok daha iyi olacaktır. Ama süperşarj'ında bu araca çok iyi geleceğini bilmek gerek. Alt devirleri çok güçlü olacaktır.

JLO Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-01-2008, 04:47   #3
TeamRS

OmerRS - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi JLO Mesajı Göster
Süperşarjın bu motora pek iyi geleceğini düşünmüyorum zira yüksek devirlerde verimi düşüyor diye biliyorum. Onun için böyle yüksek devir çeviren otomobillere turbo uygun görülüyor. Mesela Mercedes'in düşük devir çeviren motorları veya Amerikan otomobilleride süperşarja daha yatkındır. E36 kasa M3'te benim bildiğim gücünü 7000 d/dk'ın üstünde üretiyor yani turbo çok daha iyi olacaktır. Ama süperşarj'ında bu araca çok iyi geleceğini bilmek gerek. Alt devirleri çok güçlü olacaktır.
yalnız tip olarak vites kutulu yüksek devir için güç üreten sc sistemleri var turbo benzeri bir kompresör kısmına sahip olan. bular uygulanıyor m3 lere.

Eski 29-01-2008, 04:48   #4
TeamRS

OmerRS - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi F1R4T Mesajı Göster
e36 m3'e sc yapsak nasıl olur? torkun inanılmaz fark edeceğinden zaten şüphe yok..

teknik açıdan, daha önce denenmişi var mı? gören bilen var mı? değer mi değmez mi, ilerisi için ne gibi problemlerle karşı karşıya geliriz?

turbodan daha uzun ömürlü olduğunu düşünsemde, çok fazla bilgi sahibi değilim sc hakkında. önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

edit: charger'ı da yanlış yazmışım. ahunzi. biri düzeltiversin onu bi zahmet
da motorsport bunları yapıyordu. onlara danışabilirsin fakat artık müşteri arabasına modifiye yapmıyolar diye biliyorum.

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları