"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| T.C. Kayıt Tarihi: 23-08-2004 Şehir: İstanbul Otomobil: Mitsubishi Carisma
Blog Kayıtları: 1 |
e36 kasa 316 veya 318 compact bu aralar kafamı kurcalıyor.Kullananlar bilenler neler sölicekler bu araba için? Özellikle merak ettiklerim Yakıt tüketimi 0-100 hızlanma Motorun kasayı kaldırıp kaldırmadığı Arkadan itiş olmanın verdiği avantajı kullanıp kullanamadığı ve modifiyeye yatkınlığı..Yani parça bulmada sorun yaşar mıyım?Ne bilim yaydı hava filtresiydi şuydu buydu zorlar mı çok beni? |
| | |
| | #2 |
| MdfyM Team | Re: E36 316/318 compact ı nasıl bilirsiniz??
Ozan'a sorsan saatlerce konuşur sanırım
__________________ www.OTVYEHAYIR.com |
| | |
| | #4 |
| the essence of racing Kayıt Tarihi: 25-04-2004
| Re: E36 316/318 compact ı nasıl bilirsiniz??
Gördüm. ![]() Kısaca sorduklarına cevap vereyim, daha sonra sen detayları ne derece istediğini söyledikçe devam ederiz. ![]() Ağırlıklı olarak 3.16i için konuşacağım, ancak tavsiyem 3.18ti olmasından yanadır. 3.16i dedim evet, ti değil. ti'ler 1,9l 115bhp ve Türkiye'de sanırım 1 tane var. Duyum sadece, görmedim. Yakıt tüketimini kendi aracıma göre konuşuyorum. Piyasada bu verileri göremeyecek olan Compact mevcuttur, onlara denk gelirsen sorumluluk almam. 98 oktan ve temiz düzgün bir yakıt ile bunlar. ve tabii ki ayak gaz pedalını, kafa motor devirlerini hatim etmiş şekilde. Şehiriçinde güzel ilerleyen trafik.. Sıkışma çok yok.. 7l Şehiriçinde hafif trafik. 9l şehiriçi psikopat trafik.. 11'i bulması mümkün rahatça.. TEM 90-100kmh.. 6l'nin atlına zor gibi.. yüksüz rüzgarsız düz tertemiz yakıt carbon clean vs ile 5,5l'ye iner, ama bu da tertemiz olmak demek. Ortalamayı 140kmh'de zorlanmadan tutturusun 7-8l arasında gezebilir. 140kmh verisi 3.18ti'da 1l kadar aşağıya çekilebilir, kullanıma alışkanlığı mevcut sayıyorum her daim. 0-100kmh hızlanması 3.16i için 12,3s fabrika verisi. Benim en iyi ölçümüm hafif meğilli bir yolda oldu malesef, 10,05s. Normalde 11,2s gibi bir değer geliyor. Biraz daha fazladır, ancak 12,3s değildir. O sedan'lardan copy-paste veri. 3.18ti için fabrika verisi 9,5s gibi bir şeydir. Ezberimde değil, kullanıcı kitabı da alt katta. ![]() Kaldırmaktan kastın nedir? 126bis ilerleyebilen bir araç bence. ![]() Performansı beklentiler dahilinde yeterli. Ne beklediğine bağlı tabii ki. Yürüyeyim onla bunla dediğin zaman düzlükleri unutacaksın, virajlara bakacaksın. ![]() Arkadan itiş olmanın verdiği avantajı drift olarak sunmasını beklersen veremez bir şey. Ama bunu 3.20i'de veremez. Bunun için LSD lazım. Onun dışında mükemmel sürüş dengesi, viraj kabiliyeti ve frenleme (kısmen) RWD'nin nimetleri hep. Kullanması süper keyifli bir araç diyebilirim. Modifiye yatkınlığı.. Ufak düşünmezsen sorun yaşamazsın. Mükemmel turbo uygulamalarına yatkın.. M43'ler oldukça sağlam ve aynı kaput E36 M3 motorunu da taşıyabilecek büyüklükte olduğundan dahili intercooler yeri mevcut. |
| | |
| | #5 |
Blog Kayıtları: 1 | Re: E36 316/318 compact ı nasıl bilirsiniz??
saolasın ozan .. o zaman soru 1.. genel olarak yakıt tüketimi o zaman 8-9 lt civarında?yani buda 100 km de şehir içi 25-30 ytl fln yapıyor ortalama? soru 2.. 318 compact daha ekonomik gibi anladım doğru mu?1 lt kadar aşağa yazmışsın? soru 3.. modifiyeden kastım ufak çap tabiki..hava filt eksoz yay belki stop ve far olur..fazlasını pek sanmıyorum..bir de jant olcak tabi de o kolay..bunlar için kolay bulunabilr şeyler diyebilir miyiz? soru 4.. Sorun çıkartması vs konusunda nasıldır?Yani kronik bir sorunu vs bişeyi..Servis konusunda pek sıkıntı çekiceğimi zannetmiyorum açıkçası çünkü borusan da tanıdık var üst mevkilerde..pek sorun olmaz..Ama kronik arızası oluyorsa bileyim.. soru 5.. 316 ve 318 compactların beygir güçleri nedir ayrı ayrı? soru 6.. virajda gazı köklediğin zaman hiç mi yan vermiyor bu araba yaa??bildiğim kadarıyla sistem falan da yoktu bunlarda?herşey manuel şekilde ![]() şimdilik bu kadar aklıma geldikçe sorcam haftasonu da büyük ihtimal ankaraya gitçem..orada bol bol araştırma fırsatım olcak .. gitmeden aklımda bir fikir olsun diye soruyorum..Eğer bu olmazsa diğer alternatifler: clio 1.6 16v sport , megane coupe ,civic 1.4is şuan için bana en çok ağır basan clio sport ve 316 veya 318 compact.. |
| | |
| | #7 |
1. İşin matematiğini bana sorma bilader 8-9l işte.. Altına da iner, üstüne de çıkar, kanun olarak görme bunu. Benim tüketimim böyle.Şöyle bir ortalama hesap vereyim... Yazlığa gidiyoruz annemle.. Kefken'de.. 168km evin önünden evin önü. Toplamda 350km diyelim. Compact'la 90tl'ye falan denk geliyor sanırım. 30l... TEM'den 130-140kmh 'ye sabitliyor annem. Ondan sonra ciddi eğimler virajlar falan tırman in çık vs... Hoş bir değer bence. Zira ciddi ciddi eğimler var + ana ayağı bu, öyle altta yumurta var çok basarsam kırılır diye bir hassasiyet yok. Kompresyon falan da hak getire. ![]() 2. 3.18ti biraz daha rahat kaldırıyor kasayı, elbet daha ekonomik olduğu durumlar olacaktır. Ama sen arabayı ezbere kullanmaya başladıktan sonra kalmaz öyle bir fark. Yani ezbere 3.16i'yi ASLA GAZLAMADAN, ezbere 3.18ti'den daha ekonomik kullanabilirsin. 3. Hava filtresi mevcut. Kitler mevcut. Komple egzost kitleri mevcut. Civic kadar bol bekleme, araştırman gerekecektir. Yürüyen aksam modifiyeleri de mevcut. Sıkıntı olmaz. 4. M43'ler için kronik bir arıza ben duymadım henüz, yurtdışında da. M Technik olursa yürüyen aksamı yıpranmış olacaktır ülke koşullarından. Bir de özellikle arka aks ve etrafındaki parçaların hemen hemen tamamı sedan/coupe'nin parçalarından bir hayli pahalı oluyor. Borusan varsa bulunma sorunu olmaz. 5. 3.16i 1,6l 8v 102bhp 5500rpm 150nm 3950rpm 3.18ti 1,9l 16v 143bhp 190nm attım kafadan. eve gidince bir hatırlasam, kitaptan bakarım. 6. Bende ASC+T var. (Automatic Stability Control + Traction) Tutuyor istediğin zaman, istersen de tutmuyor. ![]() Opsiyon tabii, standart olarak yoktur. M Technik ile gelmiş olabilir. Ama bence zaten M Technik al. Tamponlar, koltuklar, süspansiyonlar, frenler... Değer. ![]() Virajda gaza basınca yanlamak ne demektir. Lütfen kızma, ama RWD bir araçla deli dolu biraz zaman geçirdikten sonra bu soruyu sormayacaksın ve sana neden cevap veremediğimi anlayacaksın.Virajda gaza basınca 3.20i'de yanlamaz, 3.25i'de yanlamaz. Onlar ne kadar yanlarsa, bu bir gömlek aşağıda yanlar. Çok kaliteli asfaltta açık diferansiyel direkt dış tekere bindirir, öyle devam eder araba. Hafif toz, ıslaklık vs. varsa ne olduğunu anlamadan spin atarsın. |
| | |
| | #8 |
| © Kayıt Tarihi: 02-07-2005 Şehir: ///M Otomobil: POWER
bir iki bildiğim bişeyi de ben yazayım, ekonometresi yok aracın, neden yok çünkü Z3 altyapısı varda ondan bunu profilden sürücü koltuğunun konumunun ne kadar geride kaldığına bakınca anlayabilirsin. E36 ile temel anlamda benzeşse bile aslında E36dan biraz farklı araç. compact'lerin özel clubsport modelleri de vardır, anlayacağın oldukça sportif ana düzen sahibi bir araçtır.compact'ler en kemik BMWlerdendir, çok severim. aracın kalitesi de ortada. temiz M pack bulursan kaçırma. tüv raporlarında kronik problemleri bile çıkmamıştı, sadece ön frenler ve arka differansiyel sorun veriyor belli bir süre sonra bunların sebebi de belli zaten.
__________________ www.travian.com.tr |
| | |
| | #9 |
O dönemde ekonomizer'ın olmadığı modeller: M3, Z3 ve ezik fakir BMWsi Compact'lar. ![]() Sürücü konumu +1, tebrikler,ilk kez sahibi olmayan birisi farkediyor bunu. Ben insanımız anlamaz diye sahibi olarak söylemek istemiyorum çok fazla, Burak açında ekleyeyim. Gerçekten çok hardcore bir BMW'dir Compact'lar. Sürüşü kullanabileceğin en direkt araçlardan biridir. Benim tavsiyem 3.16ti alıp ileride para biriktirip LSD alman. İllaki yanlamak istiyor insan.. Ben 3.16i'ye bile alacaktım ki araştırdım güzel güzel yanlıyor alınca. ama annemde kalınca araba, vazgeçtim. Ön frenlerde bir durum yaşamadım henüz. arka diskler fiyatıyla sorun yaşattı sadece ![]() diff şu açından problem oluyor, bnende de oldu, malum apaçilik dönemleri, aragazla debriajı bırakıp yanlayınca, diff zarar görüyor. |
| | |
| | #10 |
Blog Kayıtları: 1 | Re: E36 316/318 compact ı nasıl bilirsiniz??
ya bilmiyorum bu aralar çok aradayım..zaten hala 728 in satılmasını bekliyorum..o satılsın direk girişçem bu işe..anladığım kadarıyla kullanımı çok keyifli..z serisi gibi bir sürüşü varsa daha isteyeceğim bir şey yok..ekonomi konusunda biraz cömert sanırım..çünkü diğer alternatifler clio sport ve megane coupe 2.0..max 9.5 10 lt die duyum aldım.. parçalar konusunda biraz avantajım var ama tabi ki bmw sonuçta parçası pahalı bi araba..her ne kadar tanıdık olsa da kasabilir bazen.. İçimden en çok geçen compactlar..hele 318 olursa çok daha süper olcak..143 hp çok iyi bir değer.. saolasın ozan yine süper bilgiler vermişin...eğer siz satacak olursanız sizinkini; ben varım burda haberin olsun |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|