Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > Club MdfyM > Otomobil Marka Takımları > BMW

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 20-11-2007, 13:24   #1
Junior Member

320d coupe mi sedan mı- acil yorum!

Arkadaşlar merhaba..

320d BMW almayı düşünüyorum..Ancak yeni kasa sedanların modelini hiç ama hiç beğenmemekteyim. Bunun yanında yeni kasa coupe ise herkesin bildiği gibi çok şık bir tasarımı var...Ancaak..

2 çocuk ( 7 ve 3 yaşlarında) sahibi bir aile babası olarak ta coupe ile nasıl sorular yaşayacağımı az da olsa kestirebiliyorum.Gerçi yaşları itibarı ile çok fazla 4 kişi birden arabada olmuyoruz ancak inip binme dışında aklıma takılan başka sorunlar var..

En önemlisi kaza anında arkadakiler araçtan nasıl çıkarlar? Acil bir durumda arkayı tahliye etmek gerekse (çok extrem örnek ama diyelim demir yolunda stop etse araç çalışmasa)arka koltukların durumu ne olur?

Yada öndeyken kalp krizi -abarttım biliyorum- geçiren bir sürücünün ardından arkada insan varsa nasıl çıkarlar?

Gibi extrem örneklerle olayı uzatabiliriz...Dediğim gibi sedanı hiç beğenmiyorum orası kesin, istemeyerek te olsa bir arabaya binmeyi istemem. Sonuçta satmak için almıyorum ancak bunun yanında coupe bir aracın 2.el satışı zor olur mu?

Bunun yanında ömür boyu hayalini kurduğum , çizgileri itibarı ile her zaman vazgeçilmez kasa tipim olan coupe bmw den , sırf saydığım endişelerden dolayı vazgeçmek zorundamıyım sizce ? Ki ileriki yaşlarda da belki birdaha coupe araç sahibi olma şansını da yaş itibarı ile kaybedeceğim bilmiyorum..

Sonuç olarak uzattım biliorum arkadaşlar , genç 2 ufak çocuklu bir aile için (ama sürekli 4 kişi binilmeyecek) BMW 320d coupe mi? yoksa sedan mı?

Teşekkürler..

TBBB Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-11-2007, 13:59   #2
BMW ///M POWER

BMW//M - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Benimde bir kızım var,seninle aynı düşünceleri paylaştığım için bir arkadaşımdan rica edip cupe arabasını 2 hafta kadar kullandım malesef olmadı...... şimdi geniş geniş geziyoz e-39 ile ayrıca ben müzik tesisatıda yapacaktım o yüzden bagajada fazla yüklenemeyecegimide hesap ederek 4 kapı arac tercih ettim.şu anda bagajın %65 i dolu ama yinede çok sıkıntı olmuyor,gelelim güvenlige aracı terk etmek gereken hallerde tabikide 4 kapılı araç avantajdır, bence ileride eşine bir dört kapı cekersen cupe hayalin gerçek olur.....

BMW//M Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-11-2007, 14:06   #3
©

The KrAl - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 9n
E92'ye showroom'da baktıysanız eğer zaten arkasının ne kadar geniş olduğunu görmüşsünüzdür. 4 kişi çok rahat yolculuk edebilir o araçta arkası sedan kadar geniş nerdeyse. aracın bagajıda sedan kadar geniş.

şimdi diğer soruyu tam olarak anlamadım açıkcası. muhtemelen bir kaza sırasında çıkacak yangında demek istediniz sanıyorum, çünkü öteki türlü kaza koşullarında zaten kişinin bir yeri kırılıp dağılmadıysa, bagajda bile olsa arka koltuk sırtlığını kırar dışarı çıkar. ama kırık ezik, ağır yaralanma varsa araçtan zaten çıkamazsın. güvenlik olarak coupe ile sedan araç arasında herhangi bir fark yok.

4 kapının pratikliği var sadece, çocuk koltuğu kullanacağınızı düşünürsek mesela tabiki 4 kapı daha fonksiyonel. bağımsız iniş biniş var klasik 4 kapı artıları. e onun dışında da pek bişey yok açıkcası, bu nedenle seçiminizi beğendiğiniz E92 yönünde kullanmanızı tavsiye ederim

Eski 20-11-2007, 14:10   #4
GermanCarFan

blackjack - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Arkadaşım geçen ay E92 320cd aldı...Navi ve elektrikli koltuk haricinde full gibi bişey...

Yani 320 coupe diesel oluyor...

Çok uzatmak istemiyorum, çocuklar arkada o kadar rahat edecekler ki, siz bile arkaya kendiniz geçmek isteyeceksiniz...Hayatımda arkası böyle geniş ve böyle özenli yapılmış bir coupe görmedim...Arka havalandırma, arka kol dayama, arka bardaklıklar, arka okuma ışıkları gibi tüm detaylar düşünülmüş...Ayrıca gözler vb boşluklarda mevcut...

Kafaya takılacak tek nokta her seferinde koltukların acılıp inip binme olabilir, onun dışında bagaj hacmi de pek çok sedandan daha geniş olmakla birlikte keyiften dört değil sekiz köşe olacağınıza eminim...

Kaza anında arkadakilerin de en az öndekiler kadar güvende olacaklarına eminim...

Ama kaza anında birileri sıkışırda orada kalırsa öndekilere nazaran daha zor çıkarılabilirler elbette...Ama çok ekstrem durumlardan bahsediyoruz, hayatta kalmak bile şans olur o tip ağır bir kazada...

Satarken aile babası olarak bu aracı temiz kullandığın düşünülür ve çok rahat satarsın...Ki bu aracın ikinci eli gayet kuvvetli...

Gerçekten muhteşem bir alet...177lik yeni motor ve yeni şanzıman inanılmaz uyumlu birbirine...

Kuru asfaltta bile dip gaz yapınca arkayı hafiften sallıyor sonra toparlıyor ve fırlıyor...İnanılmaz keyifli...

320 sedan gerçekten son yıllarda gördüğüm en çirkin BMW.. Acilen E92 gibi ön makyajı yapmaları lazım...

Eski 20-11-2007, 14:13   #5
Facelift Operator

berlingo - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

arkası coupeden daha dar cabrio kullanıyorum 4 kişi ile çok seyahate de çıktım tabi arkadakiler için çok rahat bi yolculuk olduğu söylenemez alçak tavandan dolayı ama acil çıkışlar konusunu ele alırsak arkası ne kadar geniş olursa olsun 4 kapılı bir araç gibi inip binmek kolay olmayacak ama allah korusun arka taraftaki çocuklarınızın ani bir olay karşısında 4 kapılı olsa bile araç inmeleri zor olacaktır kendi başlarına zaten o cesareti gösterip inemezler sizin tahliye edeceğinizi düşünürsekte ön koltukları çok fazla geriye doğru çekmişseniz koltuğun sırt kısmını her nekadar öne çeksenizde sizinde tahliye etmeniz zor olacaktır coupe bir araçtan arka koltukdakiler anca kendiler isterse ıkınıa sıkına çıkabilir yoksa sizin çekip almanız gibi bi durum söz konusu olamaz.

olayın en kötü yanını düşünüp coupe bir aracı karşılaştırmak pek uygun olmamış zaten coupeyi karşılaştırma da 1-0 yenik durumda sahaya çıakrıyorsunuz arkada oturanları düşünerek

Eski 20-11-2007, 15:15   #6
Junior Member

Arkadaşlar çok teşekkür ediyorum..

Burada ilk önceleri beni kaygılandıran konu tabii ki çocuklarla inip binmek nasıl olcağı idi..Fakat daha detaylı düşününce, berlingo ya hak veriyorum -istemeden de olsa- coupeyi sanki güvenlik yönünden 1-0 mağlup başlatmış gibi oldum ama buradaki durum aracın kendi pasif güvenliği ile ilgili değil kesinlikle, ancak fonksiyonelliği olabilir..

Fiyat farkı var tabii ki (8.000 euro kadar) hayallerinde olan bir araç için bu fark riske etmeye değer o ayrı..

Bende müzik tesisatı kesinlikle yapacağım zaten, bagajı sedanlardan daha mı dar acaba? SW için yeterli alan varmıdır?

Belki coupe kullanan aileler görseydim daha rahat olacaktım yollarda ama dediğim gibi inip binme zoruklarının yanında bahsettiğim extrem durumlarda içim rahat olmalı mı bilemiyorum... Allah korusun o şekilde kazalarda tabii ki sedan - coupe karşılaştırmasını yapmak hiç mantıklı değil, sonuçta kaza oluyor sonucunu bilemezsiniz.

Fakat blackjack e katılıyorum, E90 kasa çok ama çok kötü bence de...Herhangi sıradan bir araç gibi görünüyor gözüme, bir türlü alışamadım...

Kapının geniş olduğunu biliyorum , bu durumda belki de iniş binişler fazla sorun yaratmayabilir..

Kararsızım hala...

TBBB Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-11-2007, 15:24   #7
GermanCarFan

Arkaya iniş biniş coupeler arasında kolay gerçekten, araç büyük ve kapılarda uzun...Arkaya iniş biniş günde 5 defa olmadığı sürece kimsenin canını sıkmaz...Ki coupe arabanın keyfini sürerken bu tip şeylere zaten kimsenin canı sıkılmaz

Arka koltuklarda isofix yerleri mevcut...Coupe kullanan aileler elbette vardır, fakat genel olarak azdır, insanlar keyiflerinden feragat ederek başka şeyleri ön plana çıkarırlar...
Güvenlik ve fonksiyon en önemli kriterlerse Volvo V70 falan alınabilir...Ama öyle bir niyet olmadığı kanısındayım

Ses sistemi olarak BMW donanımlarından birini seçerden istediğinden fazlasını alacağına eminim...

Eski 20-11-2007, 15:52   #8
©

The KrAl - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 9n
E92 herşeyi çok düzgün, net bir dengede sunuyor. blackjack'in dediği gibi aracın arkası yolcuları için hem oldukça konforlu artık ama aynı şekilde araç oldukça da sportif. easy-entry denen sistemler sunuluyor coupe'lerde, ön koltukları arkaya geçiş için hangi konuma getirirsen getir, eski senin ayarladığın konuma geri dönüyor. kaldı ki küçük bir coupe olmadıkça iniş biniş sorunu da yaşanmıyor.

Eski 20-11-2007, 16:16   #9
GermanCarFan

Abi birde iç-dış aydınlatma paketi varsa aaayyy...

Abi o kapı içlerine(kapı kol dayama yerinin üzerine) çizgi halinde kırmızı led ışık döşemişler MUHTEŞEEEM bişey olmuş...

E92 hayal arabamdır şuanda...Kullandım ve kullanıyorum, muhteşem muhteşem muhteşem!

Eski 21-11-2007, 00:33   #10
Aktif Üye

Chetuo - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Eşinizin arabası var mı? Eşinizin arabası varsa kupe alın gitsin. Kupenin dejavantajlı olacağı yerlere, aile toplantılarına, okul gezisine felan filan eşinizin arabası ile gidersiniz.

Eşinizin arabası yoksa kupenin artıları çok çok ağır basmasına ragmen anne açısından arka koltuktaki çocuk ile ilgilenmek problem olabilir. Bebeği çocuk koltuğuna oturtmak, çıkarmak nasıl olur, ona bir bakın. Bebek arkadayken, eşiniz dönüp, çocukla ilgilenebiliyor mu mesela?

İniş, çıkış bence çok problem olmaz, çünkü çocuklar için oyun gibi olur oraya geçmek. Çocuğun kafasına göre arabadan inmesini de istemezsiniz herhalde. Bagaj ise sorun olmayacaktır, çok geniş.

Kaza konusunu pas geçiyorum çünkü birincisi çocuklar varken dikkatli kullanmanız lazım zaten(kalp krizi geçirecekseniz yola çıkmayın, çek-ap'ları ihmal etmeyin, demiryollarından hızlı geçin motor stop etse bile karşıya geçersiniz vs vs.). İkincisi de bu arabalar güvenlik açısından çok gelişmiş, kupeden çıkamayan sedandan da çıkamaz bence. Ben alırken çok kötü bir kaza geçirsem bile, sağsalim çıkarım bu arabadan diye düşünerek aldım.

Kısaca: Eşinizde araba varsa kupe alın.
Eşinizde araba yoksa ailecek gidip, oturup, durumu inceleyin.

Ve sonra kupe alın! Çünkü gördüğüm kadarıyla saydığınız onca bahaneye ragmen yüreğinizden geçen bu... ))

Mesajı son düzenleyen Chetuo : 21-11-2007 - 00:39
Chetuo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları