Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > Club MdfyM > Otomobil Marka Takımları > Renault

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 14-06-2007, 13:09   #1
Felix The Cat

Trafik Canavarı

Merhaba,

Bu sabah işe giderken otobanda, sağımdan emniyet şeridine giren doğan görünümlü beyaz bir şahin önce sağındaki refüşlere sonra da benim sağ arka lastiğime vurdu. Bunu yaptığı yer otobanda kavşaklar olur ya "0" çizeriz hani öyle bir yerdeydi. 50 km hızla dönerken spin atmama sebep oldu. 2-3 kere yolun ortasında döndüm. Sonra arabayı toparladım. Ancak sol ön tampon köşesi, sol ön ve arka çamurlukların refüşlere vurmasını engelleyemedim.

Doğan görünümlü beyaz şahin kaçtı. Bir kaç saniye sakinleşip indim arabadan. Çok fazla hasar yoktu. Ancak ülkem halkıyla ilgili inanılmaz hayal kırıklığına uğramış durumdayım. Yaklaşık yarım saat orda kaldım ama bir tek araba durmadı. 1 tane bile.

Bu kadar mı duyarsız olduk. Ne arabaya üzüldüm ne de kaçan doğan görünümlü şahine kızdım.

Cep telefonumu evde unutmuştum. Polisi arasam arayamıyorum. Bir yakınımı çağırsam çağıramıyorum. Utanıp bir araba durduramadım. Telefonunuzu kullanabilir miyim diyemedim. Ama bir tek kişi de durup, bu araba yolun ortasında böyle abuk bir şekilde neden durmuş, acaba yardıma ihtiyaç var mıdır diye düşünmedi mi?

Çok üzgünüm çok....

Deniz

Leone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-06-2007, 13:34   #2
Senior Member

artofrally - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Re: Trafik Canavarı

geçmiş olsun.. benim daha çok üzüldüğüm durum.. o şahinin paçayı kurtarması oldu...

tabii ki biri dursa güzel olabilirdi ama.. insanlar biraz mantıkla hareket ediyor...

1. si.. artık böyle ufak tefek kazalar çok olmaya başladı... trafikte araç yoğunluğu da artınca.. insanlara doğal gelmeye başladı bu tür olaylar fazla önemsemiyorlar.

2. Prosedür belli... aracı oynatma trafik polisini çağır ... gibi bir durum söz konusu olduğundan.. herkes nasıl olsa cep telefonu var aramıştır... diye düşünüp te fazla ilgilenmeyebilir , herhangi bir yaralanma.. veya büyük kaza durumu görmedikçe..

Yani daha madde sayılabilir tabii mantığa sığdıracak.. ama tabii bazen duyarlılık ta meselesi...

sonuçta böyle durumlarda bence çekingen davranmayın... gözünüze kestirdiğinizi birini durdurup durumu izah edip telefonunu kullanın. Erkek fatma olmakta yarar var böyle durumlarda

http://www.qsms.net/
artofrally Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-06-2007, 13:37   #3
Senior Member

Misal ben size sahil yolundan bahsediyim bu caddebostan suadiye sahil yolunda...

küçük bir kaza olduğunda kazayı yapanlar haricinde kimse ilgilenmez kazayla.. yanlarından vın vınn geçerler...

büyük birşey olduğu anda.. görmelisiniz... işi olan olmayan herkes aracını durdurur... yayalar derhal koşarak gelirler...

tabii kimisi sadece mal mal bakmaya gelir.. ama çok ciddi bilgili insanların durup birçok kez duruma müdahale ettiğine şahit oldum..

yani o yüzden sizinki üzücü bir deneyimmiş bugünkü.. tekrardan geçmiş olsun...

o şahinin şuan paçayı sıyırmasına hala içten içe kılım.

Eski 14-06-2007, 13:38   #4
ÜzgünBakanÜye

Stalker - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: C3
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

muhtemelen çağırmıştır birilerini diye düşünmüşlerdir bence. ama tam kaza olduğu an görenlerin yardım etmesi gerekirdi. sonradan gelenler etmeyebilir çünkü düşünsene herkes 3 saniye kafasını camdan çıkarsa, sana soru sorsa o trafik bidaha zor açılır geçmiş olsun neyseki çok büyük bir hasar yokmuş

Stalker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-06-2007, 14:12   #5
Felix The Cat

Son derece soğuk kanlıyımdır. Daha önce kaza yapmadım ama araba spin atmaya başlayınca paniklemeden arabayı spinden kurtardım.

Tam bir erkek fatmayımdır. Hiç çekinmem ya da utanmam. Ama hani insanın basireti bağlanır ya. Hiç bir şey yapamadım o anda. Arabayı durdurunca bir anda aptallaştım.
20 dk filan kaldım orda. Telefonun olmaması bir anda ne yapacağımı bilemez hale getirdi. Hiç öyle çıtkırıldım bir yapım yoktur.

Polis de çağırmadım. Çünkü şahinin plakasını alamadım. Serviste beyan tutturacağım ancak. Çok fazla hasar yok. Refüje vurmadan önce epey yavaşlattım arabayı. Bir de ters spin attı araba. Sağ arka lastikten vurunca sağa doğru olan virajda arabanın arkası sola doğru kaçacağına bir anda burnu sola doğru kaçmaya başladı. 2-3 kere döndükten sonra toparladım. Ama refüje vurmayı engelleyemedim.

KAza anında kimsenin durmamasını ben de anlıyorum. Özellikle böyle ufak kazalarda. Ancak o anda ben spin atarken arkamda 2-3 araba vardı ve onlar durabilirdi. Ya da şahinin plakasını alabilirlerdi.

Ucuz atlatılmış bir kaza. Çok daha büyük ve ciddi sonuçları olabilirdi. Her ne olursa olsun duyarlılık önemli.

Teşekkürler,
Deniz

Eski 14-06-2007, 14:19   #6
sadece üye

maxpower - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: ...

geçmiş olsun

olaya şahit olanlardan birileri inip bişeye ihtiyaç olup olmadığını sorabilirlerdi, şahinin plakasını alabilirlerdi

malesef artık kimse kimseyi önemsemiyo

Eski 14-06-2007, 14:20   #7
Senior Member

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Leone Mesajı Göster

Ucuz atlatılmış bir kaza. Çok daha büyük ve ciddi sonuçları olabilirdi. Her ne olursa olsun duyarlılık önemli.

Teşekkürler,
Deniz

Çok iyi anlıyorum ... kesinlkikle doğru geçmiş olsun tekrardan.

Şu dakikadan sonra yapılabilecek birşey olursa paylaşın lütfen bizimle.

Eski 14-06-2007, 14:21   #8
GermanCarFan

blackjack - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Geçmiş olsun yaw, çok kötü olmuş durup dururken, araba daha da yeni çıkmıştı servisten...

Eski 14-06-2007, 14:23   #9
T.C.

Otomobil: Mitsubishi Carisma
Blog Kayıtları: 1

geçmiş olsn gerçekten üzücü..Sizin de şansınıza telefonu evde unutmanz..hasarı kaskodan alamıcak olmanızda ayrıca üzücü..geçmiş olsn tekrardan..İnsanları anlamak zor malesef

no 13 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-06-2007, 14:24   #10
Felix The Cat

Ya sanırım servisle Mais'in ahını aldım.

Geçen hafta serviste arabamın bagajını vurmuşlardı hani. Ben de arabamın orjinalliği gitti diye kıyamet koparmıştım. Şimdi sol tarafım yeniden boyanacak mecburen çamurluklar filan düzeltilecek. Kapılarda bir şey yok. Sadece ön arka çamurluklar ve ön tampon.

Kazadan sonra servise götüremedim valla... Al sana orjinal araba demesinler diye. Kaskom Başak sigortadan. Başak sigortayla anlaşmalı bildiğiniz ve tavsiye edebileceğiniz Yetkili Servis var mı ?

Deniz

Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları