"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| TLSJT Kayıt Tarihi: 01-08-2006
|
Bu Araçların keyif'i bitmez. Bu araçlara sahip olmuş veya bir vesile ile yolculuk yapmış olanlar bilirler. Seri bir araç olması, koltuklarının yolcuları kavraması, 7 (Yedi) fonksiyonlu faydalı bir yol bilgisayarı, tamam artık devri kapanmaya yüz tutsada 135beygirlik bir güç ve konfor yeterli bence ve en büyük özelliği, yanaştırma ve park etmeye gerek kalmıyor, yani gelişine.. derler ya öyle, En büyük sıkıntısı: 1.) Aracı durudurmak zor. Gaza bastın mı gidiyor?Firene bastın mı ? kolay kolay durmuyor ne yapsan!! Ama mesafeyi biraz geniş tuttun mu çözülebiliyor. 2.)Cam motorlarının çalışmaması. Genellikle cam kaldırma motorları bir zaman sonra iş görmez hale geliyor. Ve sarma gibi tamir yöntemleri iş görmüyör. Onun için klima her zaman faal olması gerekiyor. 3)Birinci maddede belirttiğim gibi fren sıkıntısından dolayı Ön tampon bulunmuyor. Sanayilerde, arka tampon dolu ama Ön yok. Onun için Ön tamponu iyi kollamanız gerekiyor. He illede ön tampon derseniz Ankara da 0(YENİ) mevcuttur. 4.)Bir de KM teli genellikle kopuktur. Yani Yaptığınız hızı göremezsiniz. Bu da 7 fonksiyonlu yol bilgisayarının çalışmaması demektir. Elektronik bağlantılı olduğu için tel'in fiyatı 250 ytl'yi bulur. Ama bana yol bilgisayarı falan lazım değil sadece km hızımı görmek istiyorum dersen 80-110 ytl arasına halledilir. 5.)Geri kalan her türlü parça tedarik edilebilir rahatlıkla bir sıkıntı yok o açıdan... 6.)Bu seriyi yetkili servise götürmek herkesin harcı değildir. Ve genellikle bu yüzden dolayıda çevremizde gördüğümüz 21'ler ya eksik parçalı, yada yamalıdır. Sizce... 7.)Çoğu zamanda dikkat ediyorum. Resmi plakalı olanlar aynen sıfır gibi.. bakımı eksik olmuyor. Anında servise. Devlet gibi olmak lazım ki baş edebilesin... 8.)He.. bir de Camlara film ve antensiz olmamalı bence... 9.)ABS'li olanları da var. Aslında en makbulu onlardır. 9.)İlgilenenlere; Satılık Renault Concorde 21 2L Enjeksiyon 2.0lt 135 Beygir 1993 model, füme, özelliklerini yazmıyorum. İlgilenenlere fax olarak geçebilirim.
__________________ R21 SERİSİ |
| | |
| | #2 |
| TLSJT Kayıt Tarihi: 01-08-2006
| Re: Renault 21 serisi problemleri, çözümleri, muhabbeti, Keyfi...
HİÇ Yokmu Renault 21'bİrcİ Ya..
__________________ R21 SERİSİ |
| | |
| | #3 |
| Cücü Kayıt Tarihi: 21-05-2004 Şehir: İstanbul Yaş: 29 Otomobil: Renault Megane II Hb.
sanırım hıc yok kardes ben lısedeyken cok kısa bır sure ıcın bır concordemız olmustu ama pek hatırlıyorum desem yalan olur
__________________ |
| | |
| | #4 |
| Aktif Üye | Re: Renault 21 serisi problemleri, çözümleri, muhabbeti, Keyfi...
bende bir concorde kullanıcısı olarak gayet memnunun araçım tamamen orjinal özel üretim olan deri koltuklu seriden fiyasada çok çok az var evet parçaları biraz pahalı en büyük sıkıntısı ön balataları çok çabuk bitirmesi çok seri bir araba bence yaşına göre birde motor kulak takozları kopması yolda insana güven vererek ilerliyor yolu kavruyor ç** motorlarında genellile kömürleri bitiyor o yüzden sorun yaratıyor ama şarj dinomasının kömürlerini zımparalayıp oturttun mu kuduz gibi çalışyor en üste kapıyı kasıyor ön tampon sıfır olarak izmirde dolu fakat 650ytl gibi bir rakama arka tamponun yan sanayisi mevcut km teli ile ilgili hiç sorun yaşamadım gerçekten bakımlarını zamanında yaptın mı hiç bir sorun çıkartmıyor aracım 198000kmde ikinci sahibiyim daha birkez bile motoru açılmadı çalışmayan birtek parçası yok bir iki ufak boyası var oda çizikten dolayı hiç doğrultma macun görmemeiştir saçı çok sağlam tank misali |
| | |
| | #5 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 27-03-2005 Yaş: 24
Selamlar , Arkadaşlar bende R21 Manager sahibiyim . 2. sahibiyim orj km 99bin . 21 Serisi gerçekten çok zevkli ve iyi kullanıldığı sürece sorunsuz araçlar . Araç 1.5 sene süredir bende . Araca LPG yi ben taktırdım . Aldığımdan beri 30 binden fazla km yaptım . bu kadar zamanda bakım dışında hiç servise gitme sorunluluğum olmadı . Şimdiye kadar yaşadığım tek sorun kapı kilit motorunun bozulması idi onuda 10 liraya alıp değiştirttik . Açıkçası bakımlarda da hep orj renault parçası kullanılmasına rağmen öyle abartı şeyler çıkmadı ortaya . En son debriyaj balatasını değiştirttim . Balata Valeo :110 civarı mais 140 civarı idi ... Bunlardan başka tavan ve kaputta boya yanığı var çok belli olmuyor ama var sonuçta . Boyatmayı düşündüm aslında ama bu seferde tavan kaput boyalı denecek diye vazgeçtim zaten yakında bakılmazsa far edilmiyor . Aracı zaman zaman değiştirmeyi düşünmemin tek sebebi klima olmaması . Eğer aracım Concord olsaydı kesinlikle değiştirmek aklımın ucundan dahi geçmezdi . Kendi aracımın temizliğinde bir concord arıyorum ama maalesef ... |
| | |
| | #6 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 22-03-2007
| Re: Renault 21 serisi problemleri, çözümleri, muhabbeti, Keyfi... slm renault 21 concordeye chip programı yapılıyor mu..
|
| | |
| | #7 |
| KıRıK | Re: Renault 21 serisi problemleri, çözümleri, muhabbeti, Keyfi...
Babamda var 92 model Buz Mavisi Maneger, Orjial ve değişensiz bir otomobil 2. sahibiyiz...89.000km de falan olması lazım...LPG li olarak kullanıyoruz...F2N e benzin dayandırmak zor özellikle o kasada daha zor ( Eski Flash severi kullanıcısıyım ) Yürüyen e temiz bakıldığı müddetçe ses seda yapmayan, kullanımı konfor sevenlere keyif veren, standart olarak sportif kullanımı desteklemeyen sürücü ve yolcular için son derece rahat, ve izole bir yolculuk sağlayan zamanının güzide güzel bir otomobili...Halen şu anda piyasada lüx diye satılan kendi sınıfı son model otomobillerin bazılrından iyi olduğunu söylebilirim. Hidrolik direksiyon başarı, ön koltuklar rahat, diz mesafesi iyidir. kolay kolay çürüme yapmaz. Kaza esnasındas mukavemetlidir. Malzeme kalitesi r25 kadar iyi olmasa da zamane otomobilleri kalitesine yakındır. Fren, zamane fren tertibatı, pek zayıf değil ancak öle acayipte durdurmaz. Yakın kullanımlarda tetikte gitmek gerektirir. Kronik sorunu olacak öle acayip bir problemi olmamıştır bize...olanıda pek duymadım.
__________________ [Kurallara Aykırı İmza Boyutu] Tıklayın |
| | |
| | #8 |
selam.92concorde lpg. nekadar yakıyor yakın zamanda hesapladınız mı...
|
| | |
| | #9 |
selam, halen conderde olanını soruyormusun...
|
| | |
| | #10 |
| Doctor | Re: Renault 21 serisi problemleri, çözümleri, muhabbeti, Keyfi...
r21 manager ve concorda 3 sene bindim.babam durmadan alıp satardı ticaret olsun diye.şu an 20.farklı arabamıza biniyoruz,ama benim tek unutamadığım araç 5 kollu jantları olan lacivert r21 concorde umuz.aracı alması için yalvarmıştım babama.otobanda ibreyi 220 km nin üzerine indirmek hiç zor olmuyordu.vites geçişleri ve topuzu çok iyi bir araba.ama hor kullanımışsa topuz kopabiliyor.direksyonu sportif ve pozisyonu çok güzeldir.frenleri kötüdür ama yinede idare eder. zamanının sınıfındaki en iyi 2-3 sedanından biridir bence.hem teknolojik hem performans açısından.şu an yol bilgisayarlı birçok otonun bilgisayarı r21 kadar fonksyonel değildir mesela. içi han kadar geniştir ![]() yazcak bişiyde bulamıyorum ki,binilmeden,uzun yol yapılmadan değeri anlaşılacak bir araç değildir.başka bir dünyadır. zaten bu aracın sahibi olan orta yaş insanlara bir bakın.hepsi arabalarına tapar ve gözü gibi bakar.aldığımız klimasız bir manageri,sahibi bize teslim ederken şunu demişti: -köşeyi dönene kadar camını açmayında,toz girdiğini görmeyeyim. 5 yılda 30,000 km yapmış adam ve tozlu topraklı yolda cam bile açmamış.
__________________ B161B-B18C-C32B-F20C-K20A-13B REW-4G63T-SR20DET-RB26DETT-VR38DETT-4AGE-1JZGTE-2JZGTE |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|