"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Fire Fighter Kayıt Tarihi: 08-02-2007 Şehir: İstanbul-Bakırköy Yaş: 29 Otomobil: Jeep Grand Cherokee 5.2 V8
| Megane RS hakkındaki fikirleriniz..
arkadaşlar yakın bir zaman içerisinde 2001 model vw golf 4 1.6 aracımı satıp bulabilirsem 2005 model mümkün olduğunca az km yapmış bir rs,bulamazsam da bütçeyi biraz daha zorlayıp 2006 modelini almayı planlıyorum..forumdan az çok takip ettiğim kadarıyla megane rs lerin enjektör ve bobin gibi klasik bir sorunları var sanırım...bunlar genelde garantiden halledilmiş oluyor gördüğüm kadarıyla...peki başka sorunları var mıdır?gerek motor gerekse yürüyen aksam da beni pişman edecek problemler çıkartır mı?bunları kullanan arkadaşlardan rica ediyorum..artı iç aksam kalitesi gördüğüm kadarıyla pek iddialı değil..Türkiye yollarında tıkırtısız raç yok tabiki ama tıkırtı cızırtı seviyesi ne derecede? konuyu megane rs modifiye konusuna açmadım ki arkadaşların tartışmalarını bölmek istemedim...şimdiden verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim..
|
| | |
| | #2 |
| Cücü Kayıt Tarihi: 21-05-2004 Şehir: İstanbul Yaş: 29 Otomobil: Renault Megane II Hb.
| Re: Megane RS hakkındaki fikirleriniz..
Dostum bu konuda Goktug (ClıGt) sanırım sana yardımcı olur. Bende megane 1.6 var ben memnunum ama RS cok farklı bir arac bıldıgım kadarıyla ![]() benden bu kadar
__________________ |
| | |
| | #3 |
| Fire Fighter Kayıt Tarihi: 08-02-2007 Şehir: İstanbul-Bakırköy Yaş: 29 Otomobil: Jeep Grand Cherokee 5.2 V8
| Re: Megane RS hakkındaki fikirleriniz.. bende açıkcası rs kullanan arkadaşların yazılarını takip ediyorum ama genel kullanım olarak memnunlar mı yada nelerle uğraşıyorlar onu merak ediyorum...tahmin ediyorum ki normal megane lardan biraz daha sert yapılı rs peki normal megane ların iç aksamı ses yapıyor mu?
|
| | |
| | #4 |
| Cücü Kayıt Tarihi: 21-05-2004 Şehir: İstanbul Yaş: 29 Otomobil: Renault Megane II Hb.
Kesınlıkle yok oyle bır sorun benım aracım 2004 model ve hıc bır ses olayı yok sadece cukura gırınce cok sert tepkı verıyor baska hıc bır sorunu yok aracın... ben yasamadım en azından ama tabıkı her aracta oldugu gıbı mutlaka sıkıntı yasayanlarda olmustur...
__________________ |
| | |
| | #5 | |
| Re: Megane RS hakkındaki fikirleriniz.. Alıntı:
ben genelde çok titiz bir insan olduğum için kafaya takarım bu sesleri | |
| | |
| | #6 |
bende aynen senın gıbyım dostum ![]() kesınlıkle uyuz oluyorum sese ![]() tıkır tıkır ıggg ![]() ![]()
__________________ |
| | |
| | #7 |
| biraz hoşgörü lütfen Kayıt Tarihi: 08-04-2006
nasıl karşılaştırma yapılır bilmem ama teyip ve camlar kapalıyken ben bi kaç farklı bölgeden ses duyuyorum ne yalan söyliyim. başlarda takmıştım kafama da sora alıştım. naapalım, aşkın gözü kör.. kulakları sağır.. |
| | |
| | #8 |
| Re: Megane RS hakkındaki fikirleriniz.. peki motor ve kullanımla ilgili fikirlerin neler? performansı?frenleri?
|
| | |
| | #9 |
| Stealthy Kayıt Tarihi: 03-02-2007
Bu biraz beklentilerle ilgili bir konu bence. Elimden geldiğince açıklamaya çalışacağım.. 6 yıl boyunca Ford Focus Sport Trend kullandım, Alman yapımıydı ve iç mekanı Golf' ler ile karşılaştırılabilecek düzeyde kaliteliydi. Pek fazla tıkırtı sesi gelmiyordu ve bu bağlamda güzeldi. Megane' ı aldığım zaman ilk söylediğim şey, "ben kesin bu iç mekana alışamam" oldu. Zira kapı içi ceplerindeki plastikler, sunroof' un kontrol bölümünün döşemesi, koltuk yükseklik ayarının maşası, cam açma düğmeleri vs. gibi küçük ayrıntılarda ciddi bir şekilde özensizlik sezdim. Mesela her arabadan inişte, yukarıya kıvırdığım pantolon paç** yükseklik ayarının maşasını büküyordu; onu düzeltmem gerekiyordu. Cam açma düğmeleri kırılacak gibi geliyordu, rölantide pek de hoşlanmadığım Renault sesi geliyordu motordan ve sunroof un döşemesi sürekli gözüme takılıyordu.. "-di' li geçmiş zaman" kullanmamdan da anlamışsınızdır; bu tür şeylere giderek alıştım. Benim beklentilerim zaten motor yönündendi ve bu konuda da tatmin olduğumu söyleyebilirim. Focus' da 2.0 lt 130 hp lik motor vardı malumunuz; bunda da 2.0 225. Aradaki 95 beygirin farkı gerçekten tarif edilecek gibi değil. Yalnızca "yaşanması gerekir" diyebilirim. Megane' ı alana kadar turbo beslemeli bir araba kullanmamıştım ve şimdi farkı anladım. Özellikle 3000 devirden sonra, koltuğun sırtınıza yaptığı basıncı hissediyorsunuz ve bu çok acayip bir duygu. Sırf bunun için bile alınabilir belki. Zaten motor özelliklerinin geri kalanını incelemişsinizdir, bu konuda çok fazla şey yazmayacağım. Renault' larda beğendiğim özellik, arabaları yüksek donanım seviyeleri ile satmaları. Meg RS' de de bunu görüyoruz; far yıkama, otomatik aynalar, xenon far, çift eksoz gibi güzel dış ayrıntılar ile donatmışlar. Yol tutuş konusunda da oldukça iddialı bir araba olduğunu düşünüyorum. Normal şartlarda; zaten yol tutuş üstünlüğü ile bilinen Focus MK1' den 1.5 kat daha iyi diyebilirim. Esp' yi de devreye katınca bu 2 katına çıkıyor neredeyse. Tıkırtılar biraz iç mekanın özensizliğinden kaynaklanıyor, araba bozuk yola kesinlikle gelmiyor. Şahsi görüşüme göre 17 inç jantlardan fazlası, bu ülke yolları için kesinlikle uygun değil. Belki Almanya' da olsak ve Autobahn' ları kullanabilsek evet ama, bikaç milyar para verip de jant almanın ardından, eve dönerken girilecek sıkı bir çukurdan sonra gece açık lastikçi aramak çok akla yatkın değil. Bu arabada 17" sunuluyor, o yüzden yeterli bence. İlk başta beklentilerden sözetmiştim. Golf 4' den sonra iç mekan konusunda ciddi bir hayalkırıklığı yaşayabilirsiniz ama aracın performans konusundaki üstünlüğünün, bu hayalkırıklığını telafi edeceğine emin olabilirsiniz. Zaten belli bir süreden sonra da alışıyorsunuz ve bu tür eksiklikler çok da göze batmıyor. |
| | |
| | #10 | |
| Re: Megane RS hakkındaki fikirleriniz.. Alıntı:
yapı olarak titiz bir insanım ve sesler tıkırtılar konusunda hassasım ama türkiye yollarında yapılacak pek bişey yok snrm...radyonun sesini biraz daha açcaz başka çaresi yok..bnm bu aracı düşünmemdeki başlıca etken motor gücü açıkcası...yakın arkadaşım olan dultyRS(deniz) ilk megane rs ini aldığı zaman kullanmak fırsatım olmuştu ve gerçekten hızlanmasına hayran kalmıştım açıkcası..özellikle 102 hplik ve tork fakiri vw motorundan sonra...ve beni en çok cezbeden özelliklerinden biri de sunroof u...ama ilerleyen yıllarda dayanıklılığı ve ses yapması konularında çekincelerim var açıkcası..ve bir de klasik olan enjeksiyon sorunu..bnm almayı düşündüğüm 2005 modellerin snrm garantileri dolmak üzere yada doldu tam bilmiyorum renault un kaç sen garanti verdiğini ancak bu enjeksiyon işi pek ucuz bi iş değil eğer garanti bitiminde bozulursa tabi..17 jant konusunda bende size katılıyorum 17nin üstü türkiye de riskli biraz..ben zaten orjinal jantlarını yakıştırıyorum arabaya | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|