"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 08-03-2006
| Laguna Yağmur Sensörü Sorunu
Merhaba arkadaşlar 2005 LagunaII 1.6 Prv sahibiyim. Geçenlerde aracımın ön camı kırık olduğu için sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu bir camcıda değiştirildi. Ondan sonraki ilk yağmurda baktım ki silecek kolu, sensörün kapalı olduğu konumda. Onu otomatik konuma getirdiğimde silecek çalışmaya başladı. Ancak yağmur ne kadar şiddetli olursa olsun silecek hızı değişmiyordu. Sonra baktım ki yağmur olsun olmasın hep standart hızda çalışıyor silecek. Yetkili servise götürdüm. 2 saatlik bir bekleme sonunda sorunun cam ile sensör arasındaki jelden kaynaklandığını söylediler. Ancak şöyle birşey daha var ki, far sensörü doğru şekilde çalışıyor. Bende bugün elimle o bölümü açarak jelin durumuna ve sensöre baktım. Parçayı çıkarttım kontrol ettim. Herhangi bir sorun görünmüyordu. sensör üstünde sorun yok. Jelde herhangi bir yıpranma veya pislik yok. Size sorum şu ki, far sensöründe kapatma gibi bir seçenek var biliyorsunuz. Araca kartı sokup daha aracı çalıştırmadan farı iki defa açıp kapatırsanız otomatik far devredışı gibi bir yazı yazıyor ve far sensörünü iptal ediyor. Aynı işlemle yine devreye alınıyor. Acaba yağmur sensörü içinde böyle birşey varmı? Ya da bilgisayara bağlayayarak vs bir şekilde açılması gereken br ayar mı var? Yetkili servisin jel değiştirelim teklifine jelin fiyatını duyunca hayır dedim. Yarım santimlik kalınlığı olan jele 180 ytl istediler. Açılçası yetkili servis bana pek güven vermedi. Bu şekilde bir sorunu olan bir arkadaşımız olabileceği düşüncesi ile buraya yazmak istedim. Cevaplar için şimdiden teşekkürler. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|