"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Pişman Değilim |
Ülkemizde üretilen - ithal gelen 2001-2005 arası honda civic sedanların fabrika çıkışı Ülkemiz yol şartlarına (çukurlarına ) uygun hale gelmesi için 1,5 cm yükseltilmiş. 2004 hondama 16" jantları takınca biraz indirmek gerekiyor, genelde şehir içinde kullandığım için yay takarak çok sertleştirmek istemiyorum, bu fabrika çıkışı yükseltmenin nasıl yapıldığını bilen varmı yayları değiştirmeden - kestirmeden bu işlemi geri alarak az da olsa aracımı alçaltmak istiyorum. bu konuda bilgisi olan var ise paylaşırsanız sevinirim.
__________________ |
| | |
| | #2 |
| Tamed Racing Driver Kayıt Tarihi: 17-09-2006
| Re: Yardım! Yay'sız Civic alçaltma ?
honda servisiyle görüş istersen, dediğin yükseltilmemiş oem yaylardan getirebilirler belki
|
| | |
| | #3 |
| Tamed Racing Driver Kayıt Tarihi: 17-09-2006
honda servisiyle görüş istersen, dediğin yükseltilmemiş oem yaylardan getirebilirler belki
|
| | |
| | #4 |
| Gökhan Kayıt Tarihi: 30-04-2006 Şehir: KSK Otomobil: Vectra GT
Eğer TR'deki civiclerde böyle bir yükseltme varsa bunu büyük ihtimal yay ile yapmışlardır. Buyüzden sen hertürlü yayı değiştirmelisin. Yerinde olsam spor yay alırdım hem istediğin gibi alçalır hemde yol tutuşta katkısı bulunur. Yayların markalarına göre sertlikleri ve konforları değişir bence sen bunu araştır, en uygun yayı bulup onu takarsın.
|
| | |
| | #5 |
| Pişman Değilim | Re: Yardım! Yay'sız Civic alçaltma ?
punto'da 35mm KW yay kullanıyordum, konforu çok etkiliyor biraz daha bekleyip ayarlı coil over falan yapmak istiyorum, bu arada idare etsin en azından görünüm olarak. lastik yanakları da çok ince 195/45/16 o bile konforu hayli etkiledi zaten. bu arada Honda'ya da yazdım bu konuda bakalım onlar nasıl bir bilgi verecekler
__________________ Mesajı son düzenleyen pisman : 05-05-2007 - 19:33 |
| | |
| | #6 |
| Aktif Üye | Re: Yardım! Yay'sız Civic alçaltma ?
Valla bu dediğin muhabbet dogrudur herhalde. Çunku bızım arkadaşta yarisi alçattırdı yay takmadan hemde servise bile değil ustanın birine. Kestirmedi yanlış anlaşılmasın. Ayarlanabılıyormus. Ama sen bir servise sor.
__________________ |
| | |
| | #7 |
arkadaşlar geçenlerde bu konuyu Türkiye honda'ya yazdım, yetkililer bir gün içinde beni aradılar, 2001-2006 arası araçlarında böyle bir durum olmadığını yalnız ülkemiz asfalt kalitesinden ötürü ses yalıtımına daha çok özen gösterildiğini ilettiler. sadece 9olı yıllarda getirilen bazı modellerde böyle bir uygulama olduğunu ve resmi kayıtlarda yedek parçalar içerisinde bu şekilde adlandırılmış ürün olduğunu falan söylediler. bana gayet inandırıcı geldi ama okuduğumuz onca otomobil dergisi bunu niye uydursun onu da aklım almıyor.
__________________ |
| | |
| | #8 | |
| sürücüsü modifiyeli!!! | Re: Yardım! Yay'sız Civic alçaltma ? Alıntı:
| |
| | |
| | #9 |
şu durumda yay almaktan başka çözüm kalmadı, bi süre içinde 3,5 eibach pro kit almayı düşünüyorum
__________________ |
| | |
| | #10 |
| ...TeaM RiDeRS... Kayıt Tarihi: 04-05-2004 Şehir: İstanbul/Merter Yaş: 28 Otomobil: Impreza Gt
Murat uygun olan varsa Vogland yay al orjinal yaylarından bile daha konforlu olacak araban kesinlikle tavsiye derim ben 4mm lik kullanıyorum çok memnunum
__________________ ![]() Mapped by StLegaL |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|