"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 05-06-2006
| vitesler ve yakıt?
selam arkadaşlar, merak ettiğim bir konu var, bizim buralarda pek anlayan olmadığı için burada sorayım dedim. benim 1,6 motor 93 otomatik honda civic EL arabam var. vitesi d3 te kullanmak ile d4 te kullanmak arasında yakıtta bir fark olur mu. bana d3 şehiriçi, d4 şehirdışı için demişti birisi. şehir içinde de d4 te kullanınca yakıt artarmı? bana göre arasındaki fark sadece vitesler arasındaki geçiş oranları d3 te 3ten yukarı çıkmıyor ve biraz daha devirli gibi. d4 daha seri çabuk hızlanıyor. ama yakıta etkisi var mı bilemiyorum. vitese göre de yakıtı kısıp açamaz herhalde değilmi? bu arada yakıt tüketimim yaklaşık: şehir dışı (otoban 120-130kmh ortalama ile) = 6,7 şehir içi = 10 lt. ortalama |
| | |
| | #2 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 24-03-2007
| Re: vitesler ve yakıt?
Arkadaşım ; şehirçi şehirdışı kavramını da ilk defa duydum,tabii ki basınca d3 d4 e göre fazla yakar.Çünkü yüksek devirde olacaksın ki d4 ile deviri aşağı çekebilesin.Benim tavsiyem rampa,yük ve kar olmadıkça d4 te kalman.İyi sürüşler dilerim.
|
| | |
| | #3 |
| Freddy Kruegger Kayıt Tarihi: 19-06-2005 Şehir: Ankara Yaş: 22 Otomobil: BMW 3 18i e46
arac normal dekı halınde d4 e gececek yere (yanı hız ve devır ) gelmedıkce bı fark olmaz dedıgın gıbı d3 sadece 4 e gecmeyı engellıyoryanı 4 earac normalde gececegı hıza uasmıyorsan sehırıcınde degısen bısey olmaz ama eger 4 e gecmesı gereken devre ulasmıssa d3 de gecemeyecegınden devırlı gıdersın yakıt artar dogal olarak
|
| | |
| | #4 |
| Bu mudur? | Re: vitesler ve yakıt?
soruna yardımı olmayacak ama herzaman derim düz vitesten şaşma.Şayet araç 1.9litreden azsa Audi Mercedes Bmw falan değilse otomatik vites olayına hiç girmeyin şanzıman sorunları yaşatır mesela Opel corsa gördüm 1.3motora yada bazıları 1.4motora otomatik vites koymuş akıl var mantık var neyine güvenip koyuyon o şanzımanı o arabaya sen daha düz viteste bile sorunlar yaşıyorsun teknolojin ne kadar geliştiki böyle fantastik üretimler yapıyorsun?
__________________ |
| | |
| | #5 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 05-06-2006
cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. kemalistanbula cevaben; bugüne kadar hep manuel vitesli araba kullandım. bu arabayı almaya karar verme sürem yalnızca 1,5 dakikadır. ve şimdi neden daha önce bu kadar eziyet çektim diye düşünüyorum. ayrıca otomatik vites konusunda hondaya sonuna kadar güveniyorum ve bahsettiğin markalarla aynı sınıftadır. şu an en az yakan otomatik te yine hondadır. tekrar teşekkürler. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|