Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > Club MdfyM > Otomobil Marka Takımları > Volvo

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 22-05-2007, 21:21   #1
Don Juan

Lightbulb volvo mod.

Selamlar,hemen yardımları alıyım =)
volvo s60 T5 napalım 2005 model...garantılı mod yapan bıyervarmı motor ıcın 260 bg suan neler olur sonrasında? tşkrler

34FRT21 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-05-2007, 21:24   #2
©

The KrAl - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: POWER
Re: volvo mod.

SVT5i bekleyeceksin

Eski 23-05-2007, 01:29   #3
Don Juan

ok bekelyım o zmn

Eski 23-05-2007, 17:28   #4
Senior Member

SVT5 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Selamlar, hoşgeldin...

İstersen o arabayı bir canavara dönüştürebiliriz

Fakat "garantili modifiye" derken ne kasdettiğini tam anlamadım.

Sonuçların iyi olmasının garantisi mi?
Bu konuda garanti verebilirim.

Yoksa araban garanti kapsamında olduğu için o garantinin bozulmaması mı?
Bu konuda da garanti verebilirim. Fakat o zaman alacağımız güç de nispeten az olur.

Sen ne civarda bir güç artışı istiyorsun? Buna göre yardımcı olabilirim.

Bu arada araban geartronic mi yoksa manuel vitesli mi?

Mesajı son düzenleyen SVT5 : 23-05-2007 - 17:42
SVT5 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-05-2007, 18:48   #5
Don Juan

geartronic..ben fazla anlamam modıfıyeden acıkcası herseyın garantılı olmasını ısterım snrm sendede aynısı var senınkı mesela nasıl modlu mu memnun musun ?=)

Eski 23-05-2007, 19:45   #6
Senior Member

selam...

senin araba 2005 model olduğuna göre yeni versiyon. birçok yönü ile benimkinden üstün. ve modifiye edilmeye benimkinden daha müsait. eğer istersen, gerçekten çok hızlı olabilir. S60R 'dan çok daha hızlı hale getirilebilir.

ben kendi arabamdan memnunum. şu anda 6 yaşında ve 97,000 km' de olduğu halde, en ufak bir sorun çıkarmıyor ve gayet de hızlı gidiyor. çok fazla modifiye değil. soft modifiye veya hafif modifiye denilebilecek durumda şu anda. ancak standart bir T5' den çok daha hızlı olduğunu söyleyebilirim.

modifiye işlemleri doğru ve kaliteli yapıldığı sürece zararlı değildir. zararlı olabilecek olan, arabayı hor kullanmak ve bakımsız bırakmaktır.

şimdi araç Volvo garantisi kapsamında ise ve sen bu garantiyi bozmak istemiyorsan, şu aşamada yapılacak tek şey, Volvo servisleri tarafından detect edilemeyecek bir Softloader ile aracın beynine modifiye bir yazılım yüklemektir. Klasik anlamda bir chip-tuning değil. Zira chip tuning Volvo' nun VADIS sistemi tarafından test edilirse detect edilebiliyor.

Eğer şimdilik sadece bunu yaparsan, aracın garanti kapsamından çıkmaz. Bu konuda sana önerebileceğim, dünyada Volvo'yu en iyi modifiye eden firmalardan bir tanesi olan RICA Tuning' in PPC ürünüdür.

Bu ürün bir beyin yazılımı taşıyıcısıdır. Arabana OBD2 portundan bağlanarak 4 dakika gibi kısa bir sürede arabanın yazılımını değiştirir. Turbo basınç, ateşleme, hava / benzin karışımı gibi parametreleri değiştirmek suretiyle aracına çok ciddi miktarda güç kazandırır.

Standart olarak 260 PS / 350 Nm olan güç ve tork değerlerin, 300 PS / 400 Nm 'ye yükselir.

Standart yazılıma geri dönmek ve modifiyeyi iptal etmek istediğin zaman da bunu yine bu cihazla yapabilirsin.

Sonuçlar güvenilir ve bu cihaz da garantilidir.

Bütün bu saydıklarım, eğer aracın garanti kapsamında ise geçerli.

Eğer aracın garanti kapsamında değilse bunun çok daha fazlası yapılabilir. Volvo modifiyesi benim en fazla ilgilendiğim konudur. Ve RICA Tuning ile de şu anda organik bir bağ kurmak üzereyim. Dolayısıyla bu konuda her türlü yardımcı olabilirim. Hele Volvo ise, çok daha fazla.

Ama senin ne kadar güç istediğin ve bunun için ne kadar bütçe ayırdığın önemli. Sen bunu düşün.

Eski 23-05-2007, 23:00   #7
Don Juan

çok güzel açıkladın walla teşekürler sana hedıye olarak bı c30 almak ısterdım
-----
Bu ürün bir beyin yazılımı taşıyıcısıdır. Arabana OBD2 portundan bağlanarak 4 dakika gibi kısa bir sürede arabanın yazılımını değiştirir. Turbo basınç, ateşleme, hava / benzin karışımı gibi parametreleri değiştirmek suretiyle aracına çok ciddi miktarda güç kazandırır.
-----
bu benim çok hoşuma gitti gerçekten hem volvoda anlamaz diyosun daha ne olsun=) Allah bilir garanti gibi bir istegim olmasa sen şimdi 350ps cıkarırdın ama sende benım durumumda olsan emınım ıstemezdın garantıyı bozmak...

Buarada Saab 93 Sport 2.8 V6 Turbo hakkında bir bilgin varmı acaba kullanan kimse varmı çok merak edıyorum dogrusu.Nedense Türkiyede saaba ilgi çok az:S?

Eski 24-05-2007, 11:55   #8
Senior Member

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi 34FRT21 Mesajı Göster
çok güzel açıkladın walla teşekürler sana hedıye olarak bı c30 almak ısterdım
-----
-----
bu benim çok hoşuma gitti gerçekten hem volvoda anlamaz diyosun daha ne olsun=) Allah bilir garanti gibi bir istegim olmasa sen şimdi 350ps cıkarırdın ama sende benım durumumda olsan emınım ıstemezdın garantıyı bozmak...

Buarada Saab 93 Sport 2.8 V6 Turbo hakkında bir bilgin varmı acaba kullanan kimse varmı çok merak edıyorum dogrusu.Nedense Türkiyede saaba ilgi çok az:S?
haha teşekkür ederim

açık konuşmak gerekirse yeni nesil T5' ler modifiye için elverişliler. senin arabanın hava filtresi set up' ından tut, turbosuna kadar hemen herşeyi S60R ile aynı aslında. Sadece motor hacmi 2401 cc. S60R' ın motor hacmi ise aynı blokun biraz bore-out edilmiş 2521 cc versiyonu. Bunun dışında taşıdıkları potansiyel aynı. Blokları sağlam, pistonları ve piston kolları da benim arabamdan daha dayanıklı.

Fakat T5' in avantajı kasasının S60R' dan yaklaşık 200 kg daha hafif olması. Dolayısıyla her ikisini de modifiye ettiğin takdirde, performans açısından, ilk kalkış hariç otobanda her noktada, yeni nesil modifiye T5, modifiye bir S60R 'ı ezip geçer. Hem de rahatlıkla.

Evet senin arabandan 350 PS 'den fazlası da çıkarılabilir. Ama bu ne kadar kafayı sıyırdığınla alakalı bir konu

Normal şartlar altında bu araba, bir stage 1 set up ile, 320-325 PS / 420-430 Nm civarında bir güce ulaşır.

Stage 1 dediğim, intake + downpipe + komple egzost sistemi + RICA beyin yazılımı şeklinde özetlenebilir. Maliyeti ve kazançları en makul düzeyde olan set up bu olur.

Eğer bir sonraki aşamaya geçmek istersen, büyük turbo + büyük intercooler + büyük enjektörler ve bazı ufak tefek detaylar + yeni bir yazılım gerekecektir. Maliyet ciddi olur. Motor modifiyesine girmeden 370-380 PS / 500+ Nm civarı güçlere de ulaşılır.

Seçilecek turbo ve intercooler büyüklüğüne göre bu kazançlar arttırılabilir. Ancak çok büyük turbo ve intercooler seçildiği takdirde internal motor modifiyesi gerekebilir. Maliyet çok çok yükselir. Sonuçta bu işin sonu yok. Ne kadar para, o kadar beygir.

Ama dediğin gibi garanti kapsamında olması önemli bir konu. Benim için önemli olmazdı. Ben garantiyi falan önemsemem, dolayısıyla muhtemelen aldığım gün modifiye etmeye başlardım. Ama normal bir kullanıcı için elbette önemli bir konu, seni anlıyorum.

Eğer istersen, RICA' dan senin için bu ürünü getirtebiliriz. Elimize ulaşması da fazla sürmez. Fiyatı 1,041 EURO' dur. Bir kez alırsan, bir sonraki modifiye için yazılımı Hollanda'dan internet üzerinden update ettirebiliyorsun ve kendin yükleyebiliyorsun. Üstelik ben RICA'dan senin için bir miktar indirim de yaptırtırım ve ilerdeki yazılım yenilemelerinde de gerekirse yardımcı olurum.

Saab markası ülkemizde yaygın olmayan bir marka. Ben çok beğeniyorum, fakat gerek ikinci eldeki zayıflık, gerek servis hizmetlerinin yaygın olmamasından dolayı, Saab' ı Volvo' ya tercih etmek için bir sebep göremiyorum. Dizayn açısından bence Saab' ın yeni 9-3 kasasının Volvo S60' dan daha başarılı olduğu bile söylenebilir. Fakat yine de bütünüyle incelediğim zaman Volvo'ya tercih etmeyeceğim bir araba. Özellikle senin sorduğun 2.8 V6 Turbo motoru, hacminden, vergisinden ve yakıt tüketiminden dolayı bu ülkede asla tercih edilmeyecek bir model. Performans açısından senin arabandan pek üstün değildir. Modifiye imkanları açısından da Saab'da seçeneklerin daha kısıtlıdır Volvo'ya göre.

Eski 24-05-2007, 20:14   #9
Don Juan

bugun o arabayı satın alan bir arkadaşımla buluştum biraz gezdik çok beyendım gerek iç gerek dış dizaynı harıka öneriyorum saabı herkez alsın
bana yardımcı oldugun içinde çok saol burda volvolar senden sorulur büyük ihtimal
ben sana en kısa zamanda tekrar ulaşmaya çalışcam yazın yurdısında olacagmdan dolayı ya hemen yapmam gerek veya agustos sonunda olur konsuruz burda

Eski 24-05-2007, 21:56   #10
Senior Member

rica ederim..
ne zaman olursa. yardımcı oluruz.
hem belki yaz sonuna kadar RICA ile anlaşmayı da imzalamış olurum.
iyi şanslar.

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları