Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > Club MdfyM > Otomobil Marka Takımları > Volvo

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 18-07-2007, 09:43   #1
Ophell Member

Eftamintokofti - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya ICQ yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
S80 ? Veya başka bir model?

Tüm Volvo ekibine selamlar..

1-2 aydır 35-40 bin ytl bütçeyle 2. el araç arıyorum. İşe bmw 5 serisiyle başladım ama baktığım onca araca rağmen istediğimi bulamıyorum. Uzatmiym; 2000-2001 S80leri de gözüme kestirdim. Şu anda da S40 sahibiyiz, 90.000 km yaptık ve Volvoya güvenim tam.

S80 hakkındaki düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum. Gözüm kapalı alayım mı? Yoksa uzak mı duriym..

T - T5 - T6 farketmez..

Şimdiden teşekkürler..

Eftamintokofti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-07-2007, 11:42   #2
Senior Member

SVT5 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Re: S80 ? Veya başka bir model?

selamlar ve hoşgeldin

volvo'ya güvenmekte haklısın.

fakat S80 konusunda biraz daha temkinli olmanı tavsiye ederim.

gerek üye olduğum volvo forumlarından, gerek tanıdığım S80 kullanıcılarından ve gerekse volvo servislerinde güvendiğim ustalardan edindiğim izlenimler, birinci kuşak S80' lerin volvo'nun muhtemelen en problemli arabası olduğu yönünde...

eski nesil otomatik şanzıman problemleri, elektrik ve elektronik arızaları duyduklarımın başında geliyor.

bunlar elbette genel problemler. ille de her S80 problemli olacak diye bir kaide ve kural yok. iyi tetkik ederek ve araştırarak, nispeten az kullanılmış ve temiz bir S80 alırsan, hem uzun süre hizmet edecek hem de seni mutlu edecektir.

eğer S80 alacaksan, o kasa için 2.0T 180 hp gücündeki motor biraz zayıf kalabilir onu da bir not olarak söyleyeyim. T6 2.9 litrelik çift turbolu 272 hp gücündeki motor çok güzel performans veriyor fakat biraz benzin canavarı ve problem çıkarmaya daha meyilli bir motor. "S80 T5" ise sadece Türkiye ve birkaç gelişmekte olan ülkede piyasaya sürülmüş ara bir model. birçok ülkede yok. burda da çok az. eğer bulabilirsen, 2.0 T5 225 hp gücündeki motoruyla senin için ideal seçim bu olur. ama dediğim gibi piyasada çok yoktur bu model.

ama yine de, ben eğer sana uyarsa, birinci kuşak S80 yerine, en azından daha yeni jenerasyon olan ve çok daha problemsiz olan S60 kasasını tercih etmeni önereceğim...

S60' ın S80' e göre tek dezavantajı iç hacimdir. biraz da bagaj hacmi tabi... bana sorarsan başka hiç bir dezavantajı yok.

avantajları ise, hem daha yeni ve geliştirilmiş bir otomobil olması, kasa dizaynı olarak daha modern olması, gerek şasisinin, gerek aksamının, gerek elektronik işletim sisteminin yeni nesil olması, hem daha hafif kasa olduğu için performansının biraz daha iyi olması, hem de piyasada 5-6 yaşındaki arabalar arasından bakıyorsan, S80 kasasına göre daha az kilometrede S60'lar bulunabilmesi. çünkü S80'ler genellikle makam aracı olarak kullanılıyor ve de epey uzun yol yapıyorlar. hepsi çok yüksek kilometrelerde oluyor. S60 daha temiz bulman mümkün.

yine de tercih senin. başka sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Mesajı son düzenleyen SVT5 : 18-07-2007 - 11:44
SVT5 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-07-2007, 11:56   #3
38 KL 956

kayhan - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya ICQ yolu ile mesaj gönder

99-2000 ve 2003 model S80 2.9lt t6 kullanan 3 çok yakın arkadaşım var biri haric ikisi ikinci motorlarını koydurmak zorunda kaldılar... Biriside çok sakin hakkını vermeden kullandıgı için hala aynı motoru kullanıyor...

Satmaya kalktıklarında hayal kırıklıgına ugradılar birisi geçen ay içerisinde (99model) sattı 26bin ytl ye... Fiyatlar 35-40 gibi internet sitelerinde ama diger araçlarda oldugu gibi BALON fiyatlar bunlar...

Tans sen zaten Volvo kullanıcısısın biliyosun aracın saglamlıgını, kalitelide bi araç ama motor olarak 4-5 yaşında Turbo besleme bi aracın arıza çıkartmasını kabulleniyorsan güzel araçlar....

kayhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-07-2007, 12:19   #4
Ophell Member

SVT5, bu ön bilgiler için teşekkürler. T5 modeli gerçekten hacim - beygir orantısı olarak bu kasaya ideal gibi duruyor. Gerçi T yi de elimin tersiyle iticek durumum yok sonuçta bu arabalardan sınırlı sayıda satılık var. 2. el araba ararken anladım ki çok naz yapmamak lazım, kafamda 5 kriter varsa 1inden feragat edicem gibi. S80 aramamın nedeni 5 serisinin rakibi olarak görmem. Konforlu bi araca binmek istiyorum o yüzden donanıma önem veriyorum. Ufak tefek elektrik arızalarına katlanırım ama motorda ya da şanzımanda 2-3k ytl lik arızalar çıkaracaksa bunu göze alamam. En nihayetinde baktığım 5 serisi de elektronik arızasına katlanılması gereken araçlardan..

Donanımı iyi bir s60 bulursam neden olmasın?

Bakıcağım çok az bmw kaldı. volvoya geçiyorum sanırım

Eski 18-07-2007, 12:55   #5
Senior Member

merhaba tekrar,

rica ederim. BMW' nin 5 serisine alternatif düşünüyorsan, evet S60 biraz daha küçük kalıyor özellikle arka koltuklarda. iç hacim açısından S80 daha bir 5 kasanın rakibi... ama dış görünüm ve kasa dizaynı açısından da S80, BMW 5'e göre daha yayvan ve hantal bir kasa aslında. ve S60 daha derli toplu, daha modern çizgide bir sedan.

bu arada şunu da sorayım, araba senin şahsın için mi ? yoksa aile arabası olarak mı kullanılacak ?

zira konfor özellikleri olarak S60 ve S80 nerdeyse aynıdır. döşemeleri, ön konsolları, koltukları, aksesuarları vs nerdeyse tamamen aynı. tek fark, S60' ın arka koltuktaki diz mesafesi daha kısa. yoksa sürücü ve ön yolcu konforu nerdeyse tamamen aynı diyebilirim.

eğer aile arabası olarak binilecekse, 3-4 kişi kullanılacaksa, S80 elbette daha rahat. ama eğer senin araban olacaksa, sen gördüğüm kadarıyla 22 yaşındasın, ön koltuklardaki genişlik, hacim ve konfor sana fazlasıyla yetecektir. yani arka koltukta sürekli yolculuk edecek üçüncü ve dördüncü yolcuların yoksa, senin gerçekten S80' e ihtiyacın yok.

Eski 18-07-2007, 13:40   #6
©

The KrAl - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: POWER

ben alabiliyorsan S80 al derim S60'ın görünen yüzü sadece arka hacimdeki darlığı olabilir ama aslında bir alt sınıfta. ve bir alt sınıfa uygun olarak geliştirilmiş. S80 böyle değil.

klasik bir araba S80, ama hep çok konforlu, güvenli, karakterli ve o sınıf içerinde karizmatik bir seçim olmuştur.

Eski 18-07-2007, 14:39   #7
***2.ÇARKÇI***

wolrath - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

s60 r derım

bızım ınsaatta var s80. gercekten oturaklı ama oluru varsa s60r olsun

edıt : 40mılyar demısın pardon

Eski 18-07-2007, 14:54   #8
Ophell Member

Topluca cevap yazıyorum: Aracı annemle ortak kullanmak üzere arıyoruz. Bu konuda zaten benim zorluklarım başlıyor, ben elektrikli hafızalı koltuk için, xenon için ısrar ediyorum, annem yok beyaz renk olmasın yok sigara kokmasın gibi şeylerin peşinde.. E zaten aradığım yıllarda ve motorda 20 30 tane 5 kasa kalıyor. Ama 2miz de kendimize göre haklıyız ben 30 40 milyar 2. el arabaya verince adam gibi bişey olsun istiyorum, o da başkasının arabasını kullanmış olucaz bari sıfıra yakın temizlikte olsun diyor..

Her neyse, zamanında babama S40ı ben aldırmıştım, 2004 model ve biraz daha zorlayalım da S60 alalım demiştim. Ama yanlış hatırlamıyorsam boyları aynı, genişlikleri farklı zaten bu yüzden daha büyük görünüyor 40tan. S60 ve 80 bu yüzden çok garp geliyor bana, s60ın direk rakibi olarak sadece passatı görebiliyorum, 80i 5ten daha prestijli görüyorum ama 7 serisine de tekabül ettiremiyorum. O yüzden açıkçası s60 alırsam aklım hep 5 serisinde kalıcak. s80 alırsam konfor olarak (iç mekan genişliği baş kriter olmak üzere) kesinlikle 5i aramiycam. Açıkçası s80in Ts t5i pek sorun yaratmaz bana problemsiz olacağını bilsem kesinlikle hiç düşünmeden alırım. İyi ki size sormuşum sandığım kadar masrafsız değilmiş..

Bu arabaların içine bindireceğim insan sayısına gelince, evet uzun yolculuklarımız 1 saatlik sapanca seyahatlerimiz, bu yolculuklar da bagaj ya da arka mesafeyi gerektirmiyor. Yaşım 22 doğru boyum da 1.70 kısacası söylerken de garip gelior ama 5 kasa ya da S80i sırf bu arabalara olan hevesimi yaşamak için istiyorum. Yani "aman aman arabaya sığ**ıyorum bana dev gibi bişey lazım" durumlarında değilim pek. Baktığım arabalar hep 5-6 sene öncesinden param olsa alırım diye iç geçirdiğim araçlar..

Eski 18-07-2007, 15:16   #9
Senior Member

seni anlıyorum.

kasa boyutları konusunda biraz olsun referans olması açısından araçların uzunluklarını ve yan aynalar hariç genişliklerini yazayım. boy sırasına göre küçükten başlayarak.

Volvo S40 = 4,468 mm X 1,770 mm

BMW 3-er = 4,520 mm X 1,817 mm (yeni kasa)

Volvo S60 = 4,603 mm X 1,804 mm

BMW 5-er = 4,841 mm X 1,846 mm (yeni kasa)

Volvo S80 = 4,850 mm X 1,833 mm

Eski 18-07-2007, 15:31   #10
Pişman Değilim

pisman - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Laguna
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

2001 s80 t6 30.000 ytl civarında alınabilecek mükemmel bir araç, belki başlangıçta biraz büyük gelebilir bu yönden 40.000 civarı yeni kasa s40 düşünebilirsin

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları