Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > Club MdfyM > Otomobil Marka Takımları > Volvo

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 12-04-2007, 11:22   #1
Junior Member

C70

Arkadaşlar selamlar,

C70 nasıl bir arabadır? Aldığımda bana ne gibi problemler çıkarabilir? Modifiye yapmayı düşünmüyorum, düz binip kullanacağım temiz temiz inşallah...
Kronik sıkıntıları nelerdir, parça, yakıt durumu nedir?
Yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler

xseaplus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-04-2007, 13:05   #2
Senior Member

SVT5 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Re: C70

selamlar,

bence C70 gerçekten çok güzel bir araba. kaliteli, şık ve prestijli.

Volvo'nun Phase I ve Phase II jenerasyonları arasında, eski kasa C70 Phase I sınıfta yer alıyor. Bunların yüksek kilometre yapmış olanlarında görülebilecek krnoik arıza tipleri bildiğim kadarıyla otomatik şanzıman ve bazı ufak tefek önemli sayılmayacak elektrik arızaları.

Açık konuşayım, bu arabalarda kullanım tarzı çok ama çok belirleyici. Kötü davranılmadığı ve bakımları düzgün yapıldığı takdirde, çok dayanıklı ve uzun ömürlüler. Almanlar kadar (Mercedes-BMW-Audi üçlüsünden bahsediyorum) değilse bile, onlara yakın bir kaliteye ve güvenilirliğe sahipler.

Dolayısıyla eğer ikinci elde böyle bir araç alacaksan, öncelikle nasıl bakıldığına çok dikkat etmeni tavsiye ederim. Kilometresi abartı olmayan ve temiz bakılmış bir C70, eğer sen de temiz binersen, bil ki sana uzun süre hizmet eder.

Eğer ben olsaydım, öncelikle her ihtimale karşı, otomatik vitesli değil düz vitesli bir C70 arardım. Seni olası birçok problemden kurtarır. uzun süre kullanılmış otomatik vitesler her zaman hassas ve problem çıkarmaya meyillidir. Yanlış anlama, çıkarmayabilir de, örneğin benim S60 da tiptronik ve en ufak bir problemi yok. ama bu biraz da şans meselesi. otomatik vitesli aldığın zaman, o şansı denemiş oluyorsun. Bence o şansı deneme. Riske girme, mutlaka düz vitesli bir C70 ara. Tut ki bulamadın, otomatik buldun, bu da olur, ama ince eleyip sık doku. Servise göster. Tetkik için 70-80 YTL bir ücret isterler. Hiç üşenme, öde bunu. En ufak detayına kadar baktır. Öncelikle motor ve şanzıman. Eğer mümkün olursa sahibinden arabayı test amacıyla aldığın birkaç saat içinde bir kompresyon testine sokabilirsin. Ve de turbo basıncını bir basınç saati bağlayarak ölçebilirsin. Sonuç itibarıyla bunlar turbo beslemeli otomobiller. Turbo araba eğer kötü kullanıldıysa ilerde çıkaracağı sorunlar büyük olur. Motorun ve turbonun ne durumda olduğunu tespit etmenin en iyi yolu, motor için kompresyon testi, turbo için de basınç ölçümüdür. Bunları yapabilirsen çok iyi olur.

Parça fiyatları ve servis masrafları açısından Volvo pahalı bir markadır. Ama pahalılık da biraz göreceli bir kavram. Mesela bir BMW veya Mercedes kadar pahalı değil. Ama bir Honda'dan Toyota'dan veya Renault'dan elbette pahalı.

Bence yapılacak en iyi şey, arabayı almadan önce servise soktuğun zaman, sana full bir liste çıkarmalarını iste. Zaten alışıklar, bunu hep yapıyorlar. Kendilerine ekmek çıksın diye zaten ne var ne yok yazarlar ıncık cıncık. Sen de özellikle yazmalarını iste. Full+full bir bakım listesi çıksın karşına, bir de alt toplamda bunların fiyatları çıkar elbette. Bu total rakamı, arabayı aldığın zaman büyük ölçüde yapman gereken harcamalar olarak kafana yaz. Ve arabanın toplam maliyetini buna göre düşün. Eğer bu bakımların ve yenilemelerin, hepsini değilse bile en azından büyük bir kısmını yaptırmayı göze alırsan, bil ki arabayı aldıktan sonra pek bir problem ve masraf yaşamazsın. Doğruya doğru, bu işin ucuzu yok. Ve bunlar hassas makineler. Bu arabalarda ucuza kaçan bir insan her zaman tekrar tekrar problem yaşamaya mahkumdur. Çünkü düşün ki ikinci el bir araba alıyorsun, elbette eskimiş, yıpranmış, yenilenmesi gereken parçaları olacaktır. Eğer bu parçaları yenilemeyip, idare etsin mantığıyla geçici çözümler bulmaya çalışırsan, mutlaka tekrar ve tekrar ve tekrar servise gitmen ve fazlasıyla para ödemen gerekecektir, başın ağrıyacaktır vs.... Ama aracın eksikliklerini aldığında full bir bakım ile yenilersen, emin ol ki uzun süre sana problem çıkarmaz.

Yine açık konuşacağım, benzin açısından Volvo tutumlu değildir. Alacağın C70, ya 2.0 litre düşük basınçlı turbo yani 2.0T, ya da 2.3 litre yüksek basınçlı turbo yani T-5 olacaktır. 98 oktan kullanmanda fayda var. 95 oktan bu araçlara iyi gelmez. Ve bu araçların ikisi de çok güzel benzin yakıyorlar hiç acımazlar söyleyeyim Şehir içinde normal kullanımda rahatlıkla 14-15 litre yakarsın, bunun altına da asla düşmezsin. Çok gazlarsan bu yükselir. Şehirler arasında normal bir sürüşle de 10 litre civarı olur.

Netice itibarıyla tavsiye edilecek bir arabadır. İkinci eldeki zayıflığı dolayısıyla, alırken iyi bir otomobili ucuza alma avantajın olacak. İlerde satarken ise yine iyi bir otomobili ucuza satma dezavantajın olacak. Ama senin sahip olduğun dönemdeki değer kaybı çok az olur. Çünkü sen almadan zaten kaybedeceği kadar değer kaybetmiş durumda bu araba. Sen aldıktan sonra pek birşey kaybetmeyeceksin fiyat olarak. En hızlı değer kaybını ilk birkaç yılda yaşıyor zaten çünkü. Sen muhtemelen aldığın fiyata falan satabilirsin. Veya çok az bir kayıpla satarsın. Özellikle iyi bakarsan.

Başka bir sorun veya özellikle modifiye ile ilgili danışmak istediğin bir nokta olursa yardımcı olmaya çalışırım dostum.

İyi şanslar

Eski 12-04-2007, 13:14   #3
Junior Member

Açıklamaların için çok tşk ediyorum Serdar, gerçekten faydalı oldu yazdıkların...
Kısmet bakalım ne getirecek...

xseaplus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-04-2007, 14:06   #4
Senior Member

SVT5 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

rica ederim ne demek...

hayırlısı... inşallah temiz bir araç bulursun... coupe mi düşünüyorsun yoksa cabriolet mi ?

Eski 12-04-2007, 14:43   #5
©

The KrAl - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: POWER

hem güzel, hem maço harika çizgileri ve oranları var. tavanın formu da mükemmel.

SVT5in yazdıkları yeterlidir heralde. bu arada önemli olan kaç model düşündüğün, model yıllar arasında güncellemeden kaynaklanan bazı farklar var.

Eski 01-02-2008, 03:48   #6
Cem the NAFTALIN SLAYER

s40euro - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

dip not

C70 sytandart sorunu = Dashboard zaman ile gevseme yapar

Cozum numarasini hatrlamadigim teknik bulten ve elektrikcilerin kullandigi kumas bant

s40euro Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-02-2008, 04:03   #7
Kime Emanet?

arif - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Audi A4 1.8Tq
Blog Kayıtları: 23
Cem abi merhaba, nerelerdeydin yaa.

arif Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-02-2008, 12:01   #8
Cem the NAFTALIN SLAYER

s40euro - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Yeraltina inmistim tekrar gun yuzune ciktim