"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| MıRıLDaK ÜyE Kayıt Tarihi: 09-09-2004 Şehir: İstanbul Yaş: 23 Otomobil: Citroen C1
| C1 yol tutuş.....
arkadaşlar C1 için önerebilceğiniz bi jant lastik yay kombinasyonu var mı....yol tutuşu biraz düzeltmem gerekicek sanırım :S
|
| | |
| | #2 |
| the essence of racing Kayıt Tarihi: 25-04-2004
|
Bu tarz araçların yol tutuşunu artırmak için böyle işlemlere girişmek çok sağlıklı değil. Neticede şehir içerisinde minimal maliyetle ilerlemek için yapılmış araçlar.. Misal çok sert bir yapı arabanın sağını solunu bile kırabilir. Aracın sahip olduğu lastiğin ebatlarında muhtemelen çok başarılı bir yaz lastiği yoktur. 155 65 14 olması lazım. 185 55 14 kullanılabilir, orijinal jantlarla. Daha fazla taban genişliği sadece sorun getirir. 175 50 15 olabilir, absürdleşiyor git gide ama.. ![]() Bu ölçülerde düzgün lastik bulmakta pek kolay değil, genelde Michelin Energy gibi lastikler oluyor, veya Çin lastiklerinden anca bu ölçülerde performans(!) lastiği çıkabilir. Pi'nin alçaltma kiti var misal, 30mm. En fazla bu uygulanmalı ve mümkün olduğunca da orta sertlikte bir kit seçilmeli. |
| | |
| | #3 |
| C2 HDI Kayıt Tarihi: 05-06-2005 Yaş: 30
| C2 nin hangi modeli ( 1,0 - 1,4 HDİ )
|
| | |
| | #4 |
| C2 HDI Kayıt Tarihi: 05-06-2005 Yaş: 30
| |
| | |
| | #5 |
| MıRıLDaK ÜyE Kayıt Tarihi: 09-09-2004 Şehir: İstanbul Yaş: 23 Otomobil: Citroen C1
|
c1 5kapı sensodrive 1.0... açıkçası yurtdışındaki örneklerini çok inceledim...inanılmaz şeyler yapılabiliyor..şehir içi kullanım için yapıldığı konusunda haklısın ama orjinal halinde 4. viteste 175 yapabildiğini ben kendim denedim gördüm ki kadran 170 ve fabrika çıkış son hız 155...biraz oynamayı kaldırabilir gibi gelio...ingilterede bi supercharger kiti buldum 68 hpden 115'e çıkartıyo ama yol tutuşu düzeltmezsem sorun olabilir.o yüzden araştırıyorum seçeneklerim ne olur die.. Mesajı son düzenleyen mirnaw : 07-05-2008 - 03:21 |
| | |
| | #6 | |
| ***2.ÇARKÇI*** | Alıntı:
![]() umarım dusuncelerını gerceklestırısın ![]() ![]() ***lastık ebadında ufak oynamalar yapmanı tavsıye ederım. ben mesela abartıp 175*55*15 ten 205*40*16 ya gectım cunkı arabam yuksek oldugu ıcın vıyaduk ve tunel cıkıslarında huzursuzluk verıyordu 140+ suratlerde.sımdı rahatım yalnız yanak ıncelıgınden dolayı sert donuslerde ve cukur-tumseklerde rahatsız edıcı duzeyde jantla temas oluyor.
__________________ | |
| | |
| | #7 |
|
İngiltere'deki potansiyel bambaşka. Oradaki uygulamaları burada yapmak pek kolay değil. 68bhp'den 115bhp'ye bolt-on kitle çıkmak ne derece sağlıklı, bu da tartışılır. Bolt-on değilse ayrı tabii. Lakin, ben arabama aşığım, maddi boyutu önemli diyorsan tamam, ama güçlü ve sağlam bir araç istiyorum diyorsan daha başarılı alternatifler de var. İngiltere piyayasında en çok tutulan yaylara bakmak lazım. O adamlar cins, pazarı da var orada aracın, ciddi kaliteli şeyler bulunur. Lakin bu derece güçlendirme olacaksa en büyük sorun bence frenleri güçlendirmede yaşanır. Komple fren merkezi vs derken.. |
| | |
| | #8 | |
| Alıntı:
öncelikle hoşbuldum teşekkürler ![]() kafamda o kadar proje var ki bu arabayla ilgili... aslında çoğu insan bununla bu kadar uğraşman gereksiz diyo ama neden bilmiyorum bu arabanın beni çeken ve uğraştırmak isteyen bi tarafı var ![]() ebat konusunda ufak değişiklerden öteye gitmek gereksiz zaten haklısın...çok büyük lastiklerle anca olduğum yerde dururum | |
| | |
| | #9 |
| ***2.ÇARKÇI*** |
herkes bıseyler der onemlı olan sabah evden cıktıgında otoparkta arabanı gordugunde ıcınden gecırdıgın kelımeler ![]() ben kocum yavrum derım mesela arabama asıgım.olması gerektıgıınden ıyı gıdıyor ve emegımın karsılıgını verdı. sen de arabanı gercekten sevıyor ve verecegın emege degecegını dusunuyorsan ıcın rahat olsun. yalnız ozanın dedıgı gıbı fena bır pıyasa arastırması yapman gerekıyor. turbo ısı gercekten ılerledı tr de ama dusuk hacım + turbo ısı bıraz dusunduruyor benı. nefesı olacak lakın bır yerden sonra susacak ıstedıgın kadar buyuk turbo koy bu kural degısmıcek he deger dıyorsan gır lakın 10mılyara yakn bır para harcayıp 200+ surat goremeyeceksem ben gırmezdım sahsen.1.0 arabanın ustune motor olarak stage1 atmosferık-gorunum-ve bıraz da olsa yol tutus tavsıye ederım ![]() cıp-fıltre-komple egzost-kat ıptalı-son susturucu (kı bayan olarak bıraz bas agrıtır sana )yay-jant-lastık hafıf bodykıt spoyler vs. ıle guzel bır modıfıye yapmıs olursun kı turboya harcayacagın paranın 3te bırı kadar bır meblag tutacaktır.
__________________ |
| | |
| | #10 |
|
Ulan ne hemen kat iptali öneriyorsunuz, çevre katilleri. Bi halta yarıyo sanki kola şişesi kadar motorda ![]() ![]() ![]() yürüyen için şöyle güzel bir ürün düşünülebilir? Rancho RS9000X Pro Series Coil-Over Shocks |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|