"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 01-06-2008
|
1998 model fiat coupe marka arabam var arabamı sabahları çalıştırmak istediğimde soğukken çalışmıyo ve çok uğraştırıyo bir tülü benzini yemiyo.. öalıştığı zamanda ısınana kadar sürekli stop edecek gibi çalışıyo bunun sebebi hakkında bilgisi olan varmı????
|
| | |
| | #2 |
| Tech & DIY freaK Kayıt Tarihi: 08-11-2005 Yaş: 23
|
Rölanti ayarlayıcısı bu tarz sorunlar yaratabilir.
__________________ |
| | |
| | #3 |
| Die S Klasse Kayıt Tarihi: 20-04-2007 Şehir: İstanbul/Kadıköy/Göztepe Otomobil: Mercedes Benz W140 300 SEL 3,2
|
bogaz kelebegin ne alemde ? gerci ahmet abi varken bana soz dusmez ama bence bogaz kelebeginide bir temizlettir (basıma geldi ordan biliyorum)
|
| | |
| | #4 |
| CharLatan |
büyük ihtimal crank sensörü yüzünden dir
|
| | |
| | #5 |
| ...TeaM RiDeRS... Kayıt Tarihi: 04-05-2004 Şehir: İstanbul/Merter Yaş: 28 Otomobil: Impreza Gt
| yani akışmetre sorun bundan kaynaklanır veya pis benzin alıp bi yerleri tıkamış olabilirsin
__________________ |
| | |
| | #6 |
| Farkımız Olmalı ! |
benim doblomda da oluyor bazen benzin pompasına falanda baktırdım gene aynı sonra çözdüm olayı ama.araba yokuş bir yerde duruyorsa burun kısmı havada ise yapıyormuş.şimdi düz yere koydum normal calısıyor calısdıtınca.sendekide duz bir zeminde ise ve gene böyle yapıyorsa bozulmuş olabilir .ama benzin pompasını da bir göster. ahmet abi rolanti ayarlayıcısı ısındıkdan sonra araba hareketsiz iken gaz yemiyor iken yani titreme yaptırır diye duymuşdum ben yani diyorki simdi arkadas soğukken böyle oluyor sanrım surekli stop edecek gibi calısmıyormus.biraz anlatabilirmisin bana rolanti motoru ile bunun alakası varmı.varsa bende baktırıcam dobloya.yokuşa koymıcam diye evden işe gelirken dukkana yakın parkediyorum nerdeyse
__________________ ![]() 135 Hp Desem ![]() |
| | |
| | #7 |
| Team Lada |
stop problemi hepimizde var desene
|
| | |
| | #8 | ||
| Alıntı:
![]() Alıntı:
rölanti ayarlayıcısı olayı başka bişey. bunu bir kapı olarak düşünün aralığını ECU ayarlıyor.. aslı IAC valve diye geçer gavur buna Idle Air Control valve diyor. rölanti hava kontrol valfi ![]() genelde ECU da soğutma suyunun sıcaklığına dış hava sıcaklığına vb biri iki paramatreye bağlı yazılmış mapı var. bu pislendiğinde yada bir şekilde görevini yerine getiremediğinde rölantide dalgalanma düşük devir sorunu titreme vs oluşur.
__________________ Mesajı son düzenleyen Diesel kompressor : 10-08-2008 - 22:08 | ||
| | |
| | #9 |
| krank sensörü arızalı olan araç çalışmaz. krank sensörü açı açı bilgi veriyor beyine 1 tur bittiğinde ise referans noktası vardır.. bir şekilde referans noktasını Egzantrik konum sensörü ile doğrulayıp sentenin düzgün olduğunu anlarsa servis modunda sınırlı çalışır anca.. (opel bunu yapıyor bilmiyorum diğer firmalar nasıl..) genelde krank sensörü yoksa motor yok diyebilirz
__________________ |
| | |
| | #10 |
| Die S Klasse Kayıt Tarihi: 20-04-2007 Şehir: İstanbul/Kadıköy/Göztepe Otomobil: Mercedes Benz W140 300 SEL 3,2
|
dun serviste buna benzer bir sorunu olan W202 vardı PMS (atesleme) beyni hakk ı rahmetine kavustugu icin sacmalıyordu araba aklınızda olsun |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|