"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Tech & DIY freaK Kayıt Tarihi: 08-11-2005 Yaş: 23
| Yaşadığım hidrolik direksiyon sorunu ve çözümüm
0 aldığımız günden beri ağır olduğunu düşündüğüm direksiyonum yetkili servise tüm sorunlarımızı anlatmama rağmen çözülmedi, lastik havası azalmış yaptık dediler şurasını yağladık dediler vs vs... 2005 şubatında power desteği ciddi oranda düştü ve ses gelmeye başladı .. hemen servise götürdüm orasına baktılar burasına baktılar ve power pompasının gidik olduğu değişmesi gerektiği söylendi 970 ytl parça fiyatı + yağı +fahiş işçilikle yaklaşık 1150 civarı masrafım olur dendi, Parçanın tamir imkanı olmadığı komple kapalı olduğu da özellikle beynime kazındı.. Eyvallh deyip para biriktirmeye bir yandanda araştırmaya başladım ; 1200ytl orijinal parça 270-300ytl arası italyan yansanayi. 300ytl çıkma ... 70-80ytl arası tamir ![]() son ihtimali öğrenince biraz daha didiklemeye başladım olayı nasıl olduğunu hafif öğrensem ustamla beraber kesin yaparım dedim.Tamir şöyleymiş ; tam bozulmamış gaz verince yumşayan pompa bi şekilde açılıp içindekiler tornaya ?? giriyormuş o kadar. artık cebiede parayı koyup ( en kötü ihtimal 350 ytl yansanayi )geçen hafta ustamın yolunu tuttum... ikimizde eğer insan evladı yaptıysa pompayı açaçarız mantığı ile sthallwille ,snap-on arada bir izeltaş gibi sağlam aletlerle pompayı söktük ustam sistemi hemen tanıdı segmanlı tipmiş ![]() arka kabı preste biraz indirip ince bişiyle segmanı çıkarınca kapak kendini bıraktı ![]() net bi şekilde gördükki yağ kabından içeriyeye pislik girmiş rotor un alın kısmına bastırdığı yer haşat .. (nasıl olduğu gayet şüpheli kimsenin günahını almalayım ... demek istediğimi anladınız siz) ![]() ![]() Sistemi komple dağıtıp ince hesaplara giriştik strator ve rotorun çalışma boşkuklarını mikrometre ile ölçtük yüzey kalitesine baktık ve tornalama imkanının olduğuna karar verdik. ![]() sistem basit bir mantıkla çalışıyor aynı wankel motoru gibi. rotor sabit, rotorun etrafına dizilmiş 10 tane sert malzemeden paller var bunlar devir altında merkezcil kuvvetin etkisiyle stratordaki boşluklara gelince açılıp kapanıyor. bu esnada ise yağı emip basıyor. sabit kısım (strator) ve dönen kısım çok düşük toleranslarda magnetik tablalı yüksek devirli taşı olan tezgahta çizikleri gidene kadar traşlandı. ancak ufak pallerin taşın devriyle yuvalarından kurtulma ihtimali olduğundan bunları elde miktometreyle ölçe ölçe ustam kendi trşladı (10 parçayı 16,47 den 16,26 ya indirdik elde ölçe ölçe anamız ağladı )![]() Sonuç ; sistem cillop gibi çalıştı ,tüm boşluklar hesaplıydı basınç mükemmeldi ama biraz fazla zorladık heralde inanılmaz bi olay oldu. rotor alınlara aşırı bastı yada araya başka bişi kaçtı bilmiyoruz yataklar sardı sistem. görseniz imkansız diceğiniz şekilde koca çelik mil döne döne burula burula kopmuş ![]() hemde kanallı vantilatör kayışının momentiyle. artık kimse bana triger diş atlar demesin o kayış kaydırmadan o mili döndüre döndüre kopardıysa ..... Neyse uğraşmaya değmez dedim hemen altlayıp çıkmacıdan temiz bir vectra b 1,6 pompası kapattım 130 ytl ye ... 350 d/dak. parmakla engellenemeyen basınç yaratıyor. rölantimin 750 olduğu düşünülürse allahtan tüm tornacılar tanıdıktı onlara ücret vermedik. toplamda 200 ytl ye mükemmel bir sistemim oldu.. sistemin bozulma sebebi ise by pass valfinin pislikten görevini yeterince yapmaması + pallere aşırı yük bindirmesiymiş. en büyük hatamız o valfi dağıtıp temizlememek oldu . umarım pompa tamiri konusunda bilgi verebilmişimdir...
__________________ Mesajı son düzenleyen Diesel kompressor : 26-06-2006 - 11:50 |
| | |
| | #2 |
| www.otvyehayir.com Kayıt Tarihi: 24-05-2006 Şehir: İstanbul Otomobil: CBR1000RR Vectra Elegance
| Re: Yaşadığım hidrolik direksiyon sorunu ve çözümüm
Merhaba bende de var aynı vectradan yaklaşık iki sene önc dreksiyonu tam sağ veya sola kırdığımda artan bir cırlama sesi geliyor. Pompanın tamir edilemeyeceği, değişmesi gerektiği fiyatının da o günki döviz kuruna çevirirsek yaklaşık aynı paralara geldiğini öğrendim. Böyle kullanırsam ne mahsuru var dedim, ses yapar sonrada bir yerde kalır dediler. Ayrıca bu olayın vectraların hastalığı olduğunu da söylediler. 50.000km. dir kullanıyorum aynı ses var ama bir sorun çıkartmadı. Basitçe bu sesten kurtulma imkanı olabilirmi, yolsa çalışan parçayı elleme mantığıyla devam mı edeyim. şimdiden teşekkürler.
|
| | |
| | #3 |
| team FORD Kayıt Tarihi: 24-05-2004 Yaş: 21
vay be çok teknik bir çalışma olmuş tebrik ederim 950 ytl cepte kalmış gerçi ordan kendine bi işçilik ücreti ayır ama
__________________ |
| | |
| | #4 |
| '95 | Re: Yaşadığım hidrolik direksiyon sorunu ve çözümüm
Yav çok da teknik demeyelim Temiz düşünmüşsünüz,iyi hoş ama sonuçta %21 e tekabül eden bir paso farkı olmuş,sonuçlar ortada ..Ama her zaman biraz uğraşmak en iyisidir,bana göre en doğrusunu yapmışsın,eline sağlık
__________________ Skyline GT-R |
| | |
| | #5 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Karşıyaka Otomobil: Peugeot 207 RC
Garantiye niye sokmamışlar?
|
| | |
| | #6 | |
| Re: Yaşadığım hidrolik direksiyon sorunu ve çözümüm Alıntı:
vallah gider o ince paller resimdeki. o cırlama sesi rotordaki 10 tane palin sabit kısımda geniş yere gelince çarpma ve dar yere gelince yerine oturma sesi. tam kırmalarda by pass valfi devreye giriyor ve sistem boşta devir çeviriyor. bu aynı limitör hesabı gibi. boşta yüksek devir çevirmek devir kestirmek nasıl zararlıysa bu pompalarda tam sol-sağ zorlamalar aynı mantık. direksiyonda basınç kaybı yoksa hiç elleme değmez . biraz daha dikkatli olmak lazım park manevralarında ve tam sağ-sol dönüşlerde.
__________________ | |
| | |
| | #7 | ||
o-ring ten kaçırma sorunuda yoktu. usatam tam sağ tam sol da zorladı biraz by pass valfi işte elimize aldık aleti ![]() çalıştı aslında. Alıntı:
araçta annemin oda üstüne düşmeyince böyle oldulafımızı dinletemedik, 0 arabada ne olcak olm vs vs bu günlere geldik...
__________________ | ||
| | |
| | #8 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 07-01-2005 Şehir: Ankara Otomobil: Şimdilik 2 teker. Saldım çayıra mevlam kayıra!
Ahmet şimdi siz bunu söktünüz sonra baktınız istediğiniz gibi olmadı sonra da çıkmasınımı aldınız .....kafam karıştıAh bu alman arabaları...
__________________ ![]() Think. Feel. Drive. |
| | |
| | #9 |
evet Asım baktık iş yaş direk çıkmacıya çingen pazarlıına , aynı megane farlarını 30 a kapattığımız gibi koca orijinal sağlam pompayı 130 a aldık..
__________________ |
| | |
| | #10 | |
| www.otvyehayir.com Kayıt Tarihi: 24-05-2006 Şehir: İstanbul Otomobil: CBR1000RR Vectra Elegance
| |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|