"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Tech & DIY freaK Kayıt Tarihi: 08-11-2005 Yaş: 23
| Şanzımanı kucağıma aldım...
Bilader arabadan bişi akıyo... ![]() diferansiyelim dağılmış haberim yok.. allahtan sakin sürerim başıma bişey gelmeden kurtuldum... her zaman olduğu ve olacağı gibi bir sanayi mucizesi gerçekleştirdim.. detayları yazmaya şevkim kalmadı çünkü yeni konu göndere basınca yazıdğım herşey yalan oldu kaydetmeyide unuttum akılsız kafam...yeni bir formatta yeniden yazıyorum Neyse SSS ; S: Sorun olduğunu nasıl farkettin C:yağ aktığını başkası söyledi .. S:diferansiyel çıkmamı ? C:Evet hemde çok temiz. S:Nasıl güveniyorsun ? C:diferansiyel zaten kendi içinde çalışıyor. ayna dişlide benim sadece diferansiyeli çıkma aldım. S:Çıkma parçanın iyi durumda olduğunu nasıl anladın ? C:Rulmanlar süper durumda boşluk yok çizik yok.. eski sahibi aracı perte çıkarmış .. S:Kaça aldın ? C: Biliyorum pahalıya geldi ama 200 ytl ye aldım siz daha ucuza kapatabilirsiniz.S:Şanzımanın diğer kısımlarında sorun olmuş olmasın ? C: Hayır açıp temizledik kusursuz... kız gibi... S:Özel ekipman kullandınız mı ? C: Evet diferansiyeli çıkarmak için gerekiyor. S:Peki üretici hatasımı ? C:Olabilir ama bende zamanında baya zorlamıştım.. vites dişlilerinin kusursuz olup diferansiyelin ıstavroz milini kesmesi ilginç tabi.. S:Bu sorun hemen mi oldu ? C:Hayır kuluçka süresi uzunmuş.. milin yatağını oyduğunu resimlerde görebilrisinz. S:Peki bizimde başımıza gelebilirmi C:Neden olmasın Patinaja elfrenine geri viteste 0 çizmeye ağırlık verin 2-3 seneye kucağınıza alırsınız..S:Ağırmı ? C:Eh işte .. 25-30 kilo bişi S:Toplamda maliyet nedir ? C: Diff: 200ytl Usta el hakkı 150 ytl (3 gün yattı araç gece 12 lere kadar uğraştık başka işlemlerde yaptırdım) temizlik için ufak bir bidon benzin 9 ytl Mobil ATF yağ 24 ytl(opel manuel şanzımanları SAE EP80 yada EP90 alır hata yaptık siz yapmayın) Conta takımı 15 ytl.. Alüminyum kaynağı ile karterin tamiri: 10 ytl. Çıkmacılarda gezmek için yapılan yol masrafı : 30 ytl oto gaz ![]() hesabı siz yapın. S:Garanti falan filan ? C: Yok öle bişi ... S:Peki delik karter ne oldu ? C:iyi oldu hoş oldu aynı malzeme ile doldurduk kaynak ustasında S:Neden onuda çıkma almadn ? C:Kılım beğenmedim hepsinin altı sürtük pislik içinde.. S: hani çıkma bulduğun şanzıman temizdi. C: O sanırım Astra F17 si allah bilir, ama parça bire bir aynı.. Ful+ful orjinal bayandan GM 01 damgalı ![]() S:sen başka bişi sölicen mi ? C: Hidrolik debriyaja dikkat. fren hidroliğini ortak kullanıyor birndeki sorun birini etkileyebilir. Delik karter ![]() ![]() Kızım namahremini sergilerken.. ![]() ![]()
__________________ Mesajı son düzenleyen Diesel kompressor : 05-07-2007 - 12:44 |
| | |
| | #2 |
| Re: Şanzımanı kucağıma aldım...
Bele kuvvet haydi kucağa; ![]() sorunun kaynağı ; ![]() ![]() Milin segmanını kırıp kesildiği yer ve uzun zaman böyle gittiğimin kanıtı olan yatağını oyduğunu gösteren resim ![]() ![]() Diferansiyel meydandayken ; ![]() Otopsi ; ![]() organ bağaşı iyidir ; Bire bir aynı süpper temizlikteki çıkma diff ![]() Ayı yogi ve ayı bobo ; ![]() Bebek gibi sıfır hata ile karşınızda duran F17 ... tüm dişliler kusursuz mıkntıs toplayıcılar bile daha tam dolmamış ![]() Sanayi iyidir.. LOCTİTE unutulmadı.. ayrıca tork anahtarı kullanıldı..
__________________ Mesajı son düzenleyen Diesel kompressor : 24-09-2007 - 14:44 |
| | |
| | #3 |
Karter in elden geçmiş hali... taşlamadan sonraki kusursuz halini resimlemedim... yetkili servislere milyarlar dökenler rahat etsin diye ![]() ![]() ![]() Evet bu kadar... daha resim var... ama öğrenmek sormak istediğiniz başka bişey olduğunda kullanacam.. konu hizmetinizdedir.. debriyaj değişimi veya şanzıman dağıma konusunda yardımcı olması umuduyla..
__________________ Mesajı son düzenleyen Diesel kompressor : 08-01-2007 - 03:15 |
| | |
| | #4 |
konu başarı ile opened hadi bakalm..
__________________ |
| | |
| | #5 |
| Eşşek Ne Anlar Hoşaftan. Kayıt Tarihi: 17-03-2006
ulen ağayımın tozuyla geldım alandan 6,50 ytl alandan tokulara kadar taksı parası verdım eve girdim 5 dk durdum hemen çikmaci çikmaci gezmek için evden aldın beni aldın benı saat 12,30 lara kadar sanaide takıldık yogı mı olduk kardeşim senden korkulur yakında motoru kucağina alırsın hepsi senin suçun ama tamer ustaya bi teşekür eksık etmişin kımse seninle bukadar uyraşmaş çikaci bile anladi senin ama kıln sen haa ded ![]() i şansılıs ustan iyi![]() 150 ii gene az almiş günlük 50 ytl az
__________________ Mesajı son düzenleyen Torbalılı : 08-01-2007 - 02:02 |
| | |
| | #6 |
| --- Kayıt Tarihi: 14-05-2006 Şehir: . Otomobil: .
Geçmiş olsun ama olayı halletmişsiniz nerdeyse çıkmacıdan araba toplıcaksınız
__________________ |
| | |
| | #7 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 21-06-2004 Şehir: şehir Otomobil: var
Helal Ahmet.. iy iş.
__________________ Darı unundan baklava,incir ağacından oklava olmaz. |
| | |
| | #8 |
| Eşşek Ne Anlar Hoşaftan. Kayıt Tarihi: 17-03-2006
abi ben olmasam o çikmacıyı bulamazdı bu iş yatardı araba 3 ay daha lifte kalırdı
__________________ |
| | |
| | #9 |
| Deli Deliden imam ölüden. Kayıt Tarihi: 25-06-2005 Yaş: 27
helal olsun sen bizide parçalar takarsın yakında |
| | |
| | #10 |
| GermanCarFan Kayıt Tarihi: 25-04-2004
Eline sağlık...
__________________ Team VW |