"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Tech & DIY freaK Kayıt Tarihi: 08-11-2005 Yaş: 23
| Opel marka araçlarımızın sorunlarını bu bölüme taşıyalım arkadaşlar. üyelerimizden sorunlar için çözüm önerilerini burdan alabiliriz. ayrıca bu sorunları ilk sayfaya ekleyeceğim. Böylece tartışmalarımız ışığında sorunun karakteri ortaya çıkacak diye düşünüyorum (kronik , üretim hatası , kullanıcı hatası , servis hatası ) Vectra A kasa 94 model gt : Teyp ışıkları yanmıyor. Vectra A kasaların ön cam önündeki plastiği zamanla çatlıyor. executive nick li arkadaşımız aktardı Teyp düğmeleri düşüyor. Vites derisi çok çabuk aşınıyor. Ön camın hemen içindeki plastik bizde de çatlaktı. Arkada oturanlar rüzgar sesine maruz kalıyor. Arka küllük tutucuları kırılıyor. Gösterge ve ön konsol ışıkları çok cansız. Klima sürekli gaz istiyor. Kesinlikle katlanamayan aynalar en büyük sorum, hiçbir şekilde çözülemiyor. Kesinlikle amortisörler en büyük sorun. (1 yılda arkaya taktırdığım GT gazlı amortisörler gitti) Işık açık uyarı sinyali adamı çileden çıkarıyor. Sürekli ön takımdan sesler geliyor.(nedeni amortisörmüş, biz değiştirmemiştik) Vectra B kasa / makyajlı versiyon 2001 vectra elegance; Hidrolik direksiyon pompası Difransiyel in ıstavroz milinin kırılması Gösterge tablosu km sayacı ampulünün patlaması B sütunundaki fitillerin çatlaması. tümseklerden geçerken ön düzenden gelen gıcırdama sesi (soğukta) Vectra C executive nick li üyemiz aktarıyor ; Halojen farlar yetersiz. İç kaplamalar çok çabuk soyuluyor. Bende olmadı ama amortisör patlaması sorununu 2 kişiden duydum. Arka farların içine börtü böcek giriyor. Ön sis farları sürekli su alıyor, bunun da çözümü bulunamadı.(en azından bende) Arabayı 1 hafta kullanmayıp kornaya basınca bi acayip ses çıkıyor, sesi kısılıyor. Biraz basınca kendine geliyor. Havalandırmadaki ızgara çok çabuk kırılıyor. Sıcak havalarda cam açılırken felaket bir sürtünme(kapı gıcırdaması gibi) sesi geliyor.(Vectra-A'da da durum böyleydi) El freni dişlileri tam oturmadığından çekerken ses yapıyor ve inik haldeyken konsolda iz bırakıyor. Bagaj kapağının içindeki kaplamanın vida kapakları(ya da plastik vidaları) sürekli gevşiyor, aynı şekilde motordaki ses izolasyon malzemesinin bizzat vidası gevşiyordu. Direksiyon üzerindeki radyo kumanda düğmelerinin yazıları siliniyor. Arka küllük en ufak bir dokunuşta açılıyor ve yerinden çıkıyor. Torpido kapağını kapatmak için çok kuvvet uygulamak gerekiyor. Hız sabitleme düğmeleri bazen çalışmıyor.(30km'nin üzerindeki hızlarda tabi.) Astra G 2000 CD Yol bilgisayarın da piksel kayıpları Corsa C Ön düzen den gelen gıcırdama Bozuk yolda torpido kapağı tıkırtısı Astra F Direksiyon kutusu sorunu (kilitlenme) 507 nickli üyemiz aktarıyor ; astra f 96 : alternatör arıza verebiliyor. sonuç bayağı pahalı masraf. kilometre halatı durmadan kopuyor ses yapıyor. tavan bezi aşağı düşüyor. vites ve el freni üzerindeki deri soyuluyor. cam açıp kaparken ses yapıyor. orjinal triger kayışı sorunlu,ses yapıp kopuyor. Amartisör üst bilyeleri ses çıkartıyor. sıfır aldığımızdan beri dalgalı asfaltta amartisörlerden gelen sesler... Astra H abab nickli üye aktarıyor ; astra h 'lerde sis farı camı çatlaması ve ampul patlaması sorunu var. en azından ben sağlı sollu 2'şer defa değiştirttim sisleri cam çatladığı için. ampul'de çok sık patlıyo. philips h7 sis ampulü almıştım en son, o baya dayandı. eskisinden az yakıyorum gerçi sisleri..
__________________ Mesajı son düzenleyen Diesel kompressor : 19-03-2007 - 17:25 |
| | |
| | #2 |
| Re: Opel sorunları / sorun tartışma bölümü
2. mesajıda rezerve alalım
__________________ |
| | |
| | #3 |
| Gökhan Kayıt Tarihi: 30-04-2006 Şehir: KSK Otomobil: Vectra GT
Teybin ışıkları gitti, yanmıyo.
|
| | |
| | #4 |
evvet ilk kaydımızı alalım 94 vecty a gt ışıkları gitmiş peki.. yazdm
__________________ |
| | |
| | #5 |
sanırım konsolu açıp değiştireceksin ampulleri çok büyük bir sıkıntı olmasa gerek..başka bir sorun varmı şöyle kayda değer ciddi bişi ?
__________________ |
| | |
| | #6 |
| Japan Fan _ German user | Re: Opel sorunları / sorun tartışma bölümü
vectra a öncam önündeki plastiğin çatlaması...buda kronik bir sorun...nerdeyse hepsinde var
__________________ Kurallara aykırı imza boyutu ! |
| | |
| | #7 | |
| Re: Opel sorunları / sorun tartışma bölümü Alıntı:
| |
| | |
| | #8 | |
| Re: Opel sorunları / sorun tartışma bölümü Alıntı:
güzel .. pek sıkıntı yok denebilir o vakit ...
__________________ | |
| | |
| | #9 |
Serviste teybin değişmesi gerektiğini söylemişlerdi yıllar önce.. yok artık ![]() alt tarafı led bunlar.. ben onların açılmaz dediği nereleri açtım ... Mesajı son düzenleyen Diesel kompressor : 11-03-2007 - 00:50 |
| | |
| | #10 |
abi moderasyon konsoluna alışamadım mesajını editledim çook özür dilerim ![]() düzelt ve alıntı yap butonları yan yana birden karıştırmışmayıp oldu
__________________ |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|