Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > Club MdfyM > Otomobil Marka Takımları > Opel

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 03-07-2007, 04:55   #1
Tech & DIY freaK

Diesel kompressor - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Cool Dikkat buyurunuz efendim --> Opel motorlarının tarihteki yeri

Opel’in motorlardaki kilometre taşları ( Alıntıdır kıymetlidir.)

… 1908 yılına kadar gittiğimizde, yarış sporunun Opel’deki seri üretime öncülük ettiğini? “33/60 hp” touring otomobil modelindeki 8.6-litrelik motor, 3 B start numaralı 7.8 litrelik dört silindirli yarış otomobiline dayanmaktaydı. 1907 Hessian “Kaiserpreisrennen” yarışında, Opel sürücüsü Carl Jörns “En İyi Alman otomobili” ödülünü kazandı. Sonuçta, Opel pistlerin yapımcısı oldu.

… Opel’in 1913’te Amiens’de düzenlenen Fransız Grand Prix yarışlarında teknolojik bir sansasyon yarattığını? Opel; dikey bir tahrik milini harekete geçiren 16 valflı ve üstten kam milli dört litrelik bir dört-silindirli motora odaklanmıştı. Motor 110 hp güç üretmekteydi ve 170 km/saat maksimum hıza sahipti. Bu Opel’i dünyanın üstten kam milini dört-valf teknolojisi ile birleştiren ilk otomobil üreticisi yapmıştı.

… Opel’in 1914’ün başlarında model tarihindeki en büyük silindir hacmine sahip motoru taşıyan bir otomobil ürettiğini? 12.3-litrelik silindir hacmine sahip “Über-Auto”, 1913 Grand Prix ödüllü otomobile dayanmaktaydı. Carl Jörns, 260 hp gücündeki “Dampfhammer” otomobili ile sayısız uluslararası etkinliklere katılmış ve 200’den fazla ödül ve kupa kazanmıştı. Jörns sonraları “Bu otomobil, gerçekten son sınırına kadar zorlamadım, ama 250 km/saat yapacak kapasitede olmalı” demiştir.

… Opel’in 1931 yılında 1.2-litrelik modeli ile ideal binek otomobilini ürettiğini? Yeni tasarlanan “son derece yumuşak” dört-silindirli motorun (3400 rpm devirde 22 hp) motor bloku dört noktadan kauçukla monte edilmişti. Üç krank mili yatağı sessiz çalışma özelliğini daha da geliştiriyordu.

… Opel Kadett başarı öyküsünün 1962 yılında başladığını? Küçük dikiş makinası lakaplı 1-litrelik, dört-silindirli ve üstten kam milli motoru (40 hp), bu hafif otomobilin saygın bir sürüş performansına ulaşmasında yardımcı olmuştu.

… 2.1 litrelik dört-silindirli turbo-dizel motora (95 hp) sahip modifiye edilmiş bir Opel GT otomobilin Haziran 1972’de 20 uluslararası rekor kırdığını? Kısa bir süre sonra, Opel Rekord D lanse edilmişti. Bu otomobilin bir test aracından türetilmiş, 60 hp gücündeki türbülans odacıklı dizel motoru,bir Opel binek otomobilinde kullanılan ilk dizel motordu.

… Opel’in 1988 yılında Kadett E GSi 16V ile motor sporlarında yeni bir devir başlatmış olduğunu? Bu otomobilin seri üretim aracının 217 km/saat hıza erişmesine yardımcı olan 2-litrelik 16V motoru (150 hp), katalitik konvertörlü ve 200 hp gücü rahatlıkla aşan son derece başarılı Formula 3 motoru için temel oluşturmuştur.

… 1992 yılında, Calibra’nın benzinli turbo motora sahip ilk Opel otomobili olduğunu? Calibra 2-litrelik bir 16V (204 hp) motora sahipti ve kalıcı bir dört-tekerlek çekişli sistem özelliğine sahipti. Bu otomobilin maksimum hızı 245 km/saatti.

… 2000 ilkbaharında, tamamen yeniden geliştirilen 2.2-litrelik bir dört-valflı benzinli motorun seri üretimine Astra Coupé’de başlandığını? 16V motor, alaşımlı silindir başlıklara ve motor karterine sahip dört-silindirli ECOTEC kuşağının ilk Avrupa versiyonuydu. Bu motor, 147 hp güç üretiyordu ve ilk kez 2005 yılında yürürlüğe konan sıkı Euro 4 emisyon standardının gereksinimlerini daha o zaman karşılamaktaydı.

… Opel’in yakıt-hücresi konsepti olan HydroGen1’in, 2001 yılında 11 uluslararası rekoru kırdığını? Saf hidrojenle çalışan Zafira, Arizona çölündeki 24-saatlik test maratonunda 1386.906 kilometre kat etmişti. … Opel’in 2001 yılından beri geçerli olan monovalentplus konsepti ile yeni bir ilke imza attığını? 1.6-litrelik, düşük emisyonlu motor doğal gazla çalışmak üzere optimize edilmiş ve günümüzde Zafira CNG ile Combo CNG otomobillerin olağanüstü düşük çalıştırma maliyetlerine ulaşmalarında yardımcı olmuştur.

… Opel’in 2003 yılında Corsa versiyonunda yenilikçi TWINPORT teknolojisine sahip iki yeni benzinli motoru (1.0 ve 1.4-litre) piyasaya sunduğunu? Yakıt tasarrufları yüzde 23’e varmıştı. 1.3 CDTI ECOTEC motor da Corsa’da lanse edilmişti. Yenilikçi çoklu-enjeksiyon sistemleri sayesinde, dünyanın bu en küçük dört-silindirli common-rail turbo-dizel motoru 100 kilometrede sadece 4.5 litre dizel yakıtı kullanımını gerektirmektedir.

… Kasım 2003’te, Opel’in yenilikçi TWINTURBO teknolojisine sahip bir dizel binek otomobili açısından bir dünya rekoru kırdığını? Mühendisler ilk kez dizel binek otomobilinde iki aşamalı bir turboşarj ünitesi yapmayı başarmışlardı. 212 hp gücündeki 1.9-litrelik bir CDTI TWINTURBO motorunun günlük kullanıma uygun Vectra OPC konsept otomobilinde kullanılmış olduğunu. 112 hp motorun litre başına verimi bir dizel motor için en üst düzeyi oluşturmuştur

Eski 03-07-2007, 05:00   #2
Facelift Operator

berlingo - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Re: Dikkat buyurunuz efendim --> Opel motorlarının tarihteki yeri

ahmet paylaşım için tşkler.

speedstar ile ilgili hiç bi bilgi yok ama bana çok özel geliyordu o araç

hepimiz arabayız hepimiz opeliz

Eski 03-07-2007, 05:01   #3
Tech & DIY freaK

Diesel kompressor - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Hondacılara 60 yıllık kısa tarihlerinde yapacakları döküman araştırmasında başarılar dileriz.

Eski 03-07-2007, 05:04   #4
Facelift Operator

berlingo - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Diesel kompressor Mesajı Göster
Hondacılara 60 yıllık kısa tarihlerinde yapacakları döküman araştırmasında başarılar dileriz.
60 yıl mı olmuşş way be daha dün gibi

bu arada tarih demişken

gerçekleri tarih yazarrr tarihide mercedess benzz

Mesajı son düzenleyen berlingo : 03-07-2007 - 05:08
berlingo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-07-2007, 05:23   #5
---

emp:) - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: .

Marka budur

Eski 04-07-2007, 02:47   #6